Polystyrenove polotovary L-33 Solo
Polystyrenove polotovary L-33 Solo
Zdravím, čo si myslíte o tomto?
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/SOLO-L-33/494465/
Može to byt dobré na potiahnutie papierom a nastriekanie nejakou farbou?
Písal som predajcovi, tvrdí že len tri vrstvy balakrylu rovno na polystyren a váži to 680g. Ja by som to aspon potiahol a nastriekal. Aké by to mao podla vás letové vlastnosti? Rozmýšlal som aj o motorizácii...síce to pokazí ten efekt ale vo vzduchu sa to stratí a mohla by to byt celkom pekná polomaketa...
Aký máte na to názor?
Ďakujem.
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/SOLO-L-33/494465/
Može to byt dobré na potiahnutie papierom a nastriekanie nejakou farbou?
Písal som predajcovi, tvrdí že len tri vrstvy balakrylu rovno na polystyren a váži to 680g. Ja by som to aspon potiahol a nastriekal. Aké by to mao podla vás letové vlastnosti? Rozmýšlal som aj o motorizácii...síce to pokazí ten efekt ale vo vzduchu sa to stratí a mohla by to byt celkom pekná polomaketa...
Aký máte na to názor?
Ďakujem.
Re: Polystyrenove polotovary L-33 Solo
Za ty prachy bych to neřešil, potahni to balicim papirem, bude to pevnejsi.
http://www.rckozmodrom.com/RCModely/vso_2m/01.jpg
http://www.rckozmodrom.com/RCModely/vso_2m/05.jpg
Letova vaha 450g/2m.
http://www.rckozmodrom.com/RCModely/vso_2m/01.jpg
http://www.rckozmodrom.com/RCModely/vso_2m/05.jpg
Letova vaha 450g/2m.
www.rckozmodrom.com
Já osobně bych to určitě potáhl. Buď papírem, nebo tenkým laminátem. Hmotnost tím moc nezvýšíš, ale pevnost mnohonásobně.
Pokud by to bylo jen nabarveno, bude povrch velice náchylný na oděrky vrypy atd.
Pokud by to bylo jen nabarveno, bude povrch velice náchylný na oděrky vrypy atd.
Šak jasne, ale skor ma zaujímaju letové vlastnosti, nebude o vrtet s takým hladkým povrchom?
Možno by bolo lepšie niečo ako Váš blaník..vyrezat ho z polystyrenu a potiahnut.
Možno by bolo lepšie niečo ako Váš blaník..vyrezat ho z polystyrenu a potiahnut.
Už se na tom pracuje. L-23 o rozpětí 2600 mm.
tak to ja si radšej počkám a našetrím si nan potom..to je už krajší rozmer.
Tak žiadne názory? Ako to asi bude lietat vzhladom na štíhlost krídla a velkost modelu?(myslím to L-33) nebude to rýchlejšie?
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
tak mám doma L-33 Solo z výřezů.
Nevypadá špatně, uvidíme co nám ukáže po letové stránce, ale co vím, tak to bude ok, zabudovaný vlečný háček pro aerovleky, budou se hodit.
Pár fotek....
tak mám doma L-33 Solo z výřezů.
Nevypadá špatně, uvidíme co nám ukáže po letové stránce, ale co vím, tak to bude ok, zabudovaný vlečný háček pro aerovleky, budou se hodit.
Pár fotek....
Ahoj muzes mi prosim Te vyfotit jak to vypada pod kabinou a jak mas uchycene kridla ? Jinak mas to pekne udelany. Diky.
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
Spojku křídla nafotím jak to bude zase rozložený.
Ale jinak to jsou dřevěný lišty, slepený, tvořící vzepětí a propojku skrz na skrz, v zadní části křídla je drát.
kabina viz foto, ještě neosazena
Ale jinak to jsou dřevěný lišty, slepený, tvořící vzepětí a propojku skrz na skrz, v zadní části křídla je drát.
kabina viz foto, ještě neosazena
OK diky za fotky. mam v planu ho motorizovat. Tak shanim nejake ty podklady jak to udelat.
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
Aha, no taky jsem o tom přemýšlel, že bych objednal nové výřezy a omotoroval ho do čumáku, ale nevím...
Uvidíme, jelikož to chce nějákou náhradu pomalu hledat za dosavadní Tulix...
Uvidíme, jelikož to chce nějákou náhradu pomalu hledat za dosavadní Tulix...
-
vpecka
- Kontaktovat uživatele:
zdravím, také jsem zakoupil a začal stavět, primárně nechci mototrizovat napevno, mám vymyšleno s pylonem, který se bude nasouvat do futra za kabinou. Chci ho převážně na svah 
Spojku křídla jsem taky řešil, nikdy jsem ještě nestavěl větroně, nakonec jsem ji udělal z uhlíkové trubky, kterou jsem zalepil v rovině do trupu a v křídle dle vzepětí to vychází asi na 25 cm než by začala koukat ven, do trubky jako spojku vložena slabší. V zadní části je brčko jako futro a uhlík.
Spojku křídla jsem taky řešil, nikdy jsem ještě nestavěl větroně, nakonec jsem ji udělal z uhlíkové trubky, kterou jsem zalepil v rovině do trupu a v křídle dle vzepětí to vychází asi na 25 cm než by začala koukat ven, do trubky jako spojku vložena slabší. V zadní části je brčko jako futro a uhlík.
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
tak jsem svůj kousek L-33 Sola 2,2 metru konečně zaletěl.
Bylo tomu tak v Holešově na aerovlecích 30 a 31 května
S modelem jsem se sice vítil trochu trapně, zvláště když jsem stál ve frontě mezi dvouma L-33 Solo tuším 5metru rozpětí
Ale dalo se to, první let nervy, ale tak první aerovlek.
Docela foukalo, ale další lety (druhý den) byly naprostá pohoda, celkem tak 15 vleků.
I nějáká ta termika byla, teda ona byla hodně, ale i já jsem se i držel, ale bál jsem se motat v cestě větších větronum, tak jsem často vypadával ze stoupaku.
Ale fakt bezva, líbí se mi, lítá krásně, no a výsledek.
Nerozbil jsem to, takže vzhůru na další pokusy, učení a bezva chvíle
P.S.: Právě instaluji vario, at jsem v obraze
Bylo tomu tak v Holešově na aerovlecích 30 a 31 května
S modelem jsem se sice vítil trochu trapně, zvláště když jsem stál ve frontě mezi dvouma L-33 Solo tuším 5metru rozpětí
Ale dalo se to, první let nervy, ale tak první aerovlek.
Docela foukalo, ale další lety (druhý den) byly naprostá pohoda, celkem tak 15 vleků.
I nějáká ta termika byla, teda ona byla hodně, ale i já jsem se i držel, ale bál jsem se motat v cestě větších větronum, tak jsem často vypadával ze stoupaku.
Ale fakt bezva, líbí se mi, lítá krásně, no a výsledek.
Nerozbil jsem to, takže vzhůru na další pokusy, učení a bezva chvíle
P.S.: Právě instaluji vario, at jsem v obraze
Toman píše:Zdravím,
no sláva