Spektrum DX8 zkušenosti a pod.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
DavidB
Kontaktovat uživatele:

Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem

#601 Příspěvek od DavidB »

Dejfak píše:Spíš houbáky, a ted staví Zero na 30ccm benzína.

...už jí mám dva roky, nalítáno tak 250-300hodin. Po update na větroně jsem v podstatě spokojenej co se týká sw - lítám akro, káčko, "malé" větroně. Teď chystám větroně se 4 servovým křídlem. Na tyhle aplikace dostačující. Co se týká hw - zpracování dílů super. Poslední půlrok občas zlobí mikrospínač na otočném kolečku. Originální baterka je úplně o ničem, nabíjel jsem skoro každý týden, po přechodu na Lipo z HK, nabíjím tak jednou za 3-4týdny. Momentálně bych spíš šel do DX9
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#602 Příspěvek od Elfew »

Baterka se musi vymenit po roce a pul cca se musi nabijet fakt casto. Doporucim bud lipol kterou primo dx8 podporuje a jen se v nastaveni prepne na lipol. Popripade nechat si vyrobit aku nimh pack z enelope kusu baterek ktere jsou mnohem lepsi, vydrzi fest dlouho a je to lepsi a spolehlivejsi nez lipol.

Hw a sw jsou pro me super, po hw strance na me pusobi lepe nez jine vysilace nebo vysilace od futaby (porovnaval jsem nez jsem do dx8 sel s tfg8), co se sw tyce tak po poslednim updatu vse postacuje a pokid nechce litat ctyrmetrove vetrone tak to.bohate postacuje...

Dx9 je urcite pekna, ale otazka je zda se vyplati za tu cenu porizovat kvuli par vecem navic - hlasova telemetrie a jeden kanal navic... Ta cena je dost vysoko a za tu cenu samotne dx9 jsem mel minuly rok dx8 se tremi prijimaci, telemetrickym modulem

Zame bych ji doporucil
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#603 Příspěvek od Elfew »

Tak dneska mi mojí vinou došlo k poškození toho tlačitka menu co se otáčí... praskla mi ta hřídelka na které to drží (je to z umělé hmoty) a budu to muset nějak spravit... záruku mám ještě přes rok, ale nechcu čekat do konce sezóny než mi to pošlou opravené... našel jsem na internetu náhradní díl v kovovém provedení dělaný na CNC stroji - máte s tím nějaké zkušenosti?

Díky
Xenomorfus

#604 Příspěvek od Xenomorfus »

Nemam osobni zkusenost, ale vim, ze uz to "rolovatko" (jestli sem to spravne pochopil) resil kamarad. Plastove mu nevydrzelo snad ani pul roku. Mam tuseni, ze to je slabina DX8. On to nechal tenkrat vyrobit kovove a pak uz nerikal,ze by mu to odeslo.

Edit: Tusim, ze DX9 to prave ma kovove.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#605 Příspěvek od Elfew »

Měl jsem to rolovátko i u DX6 ale tam to bylo utrpeni na tech prvnich verzich... na DX8 je to pekne vyladene a nastaveni je na pohodu a vse je rychle a prehledne... bohuzel jak pises, asi je to slabina DX8 protože to řeší vícero lidí i na zahraničních forech...

objednal jsem teda toto:
http://www.eastrc.org/shop.cgi/page=est ... 0254.11814

s tim ze to je verze 2 - narozdil od verze 1 je po cele delce vyrezana
Xenomorfus

#606 Příspěvek od Xenomorfus »

To vypada super! Verim, ze to bude chodit k Tve plne spokojenosti. Spektrum je vcelku slusny vyrobce, je skoda, ze tohle neudela kovove rovnou. U svoji T9x bych to predpokladal, to je dane cenou. Jsem zvedav, jak se postavi k pripadne reklamaci, jestli to odbudou "mechanicky poskozeno" a bude :-/.
Xenomorfus
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#607 Příspěvek od Elfew »

Na reklamaci bych to poslal ale neminim cekat, to radeji tech par korun obetuju a spravim si to sam
Xenomorfus

#608 Příspěvek od Xenomorfus »

Tak je fakt, ze i kdyby to opravili v ramci reklamace, stejne tam daji zase original plastovy dil, takze za par mesicu znova :-/. A to vetsinou dle zakona schvalnosti odejde prvni den tydenni dovolene s modely :-).
Xenomorfus
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#609 Příspěvek od Elfew »

No ono to vyslo zrovna kdyz jsem chtel jit litat a mel jsem nabito asi 15baterek :D no nic, ted se pekne vybiji na storage mode a vysilacka je rozebrana v kufru... doufam ze to poslou co nejdrive

PS - s DX8 jsem nadmiru spokojen, po poslednim update i vetrone, DX9 me nelaka... presvecilo by me spise kdyby Spektrum vydal neco jako DX12 - proste 12ti kanalovou vysilacku, to bych rozbil prasatko a sel to ihned koupit :D
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#610 Příspěvek od Jindra_S »

Tak co třeba DX18? - on ten cenový rozdíl až tak strašný není. I když těch 200 euro jsou slušné finance, tak věřím, že do rozpočtu vrtulníkáře se mohou vlézt. :D
-
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#611 Příspěvek od Elfew »

Tak DX18 neumi to co DX9 :) vcetne hlasove teletrie a dalsich vychytavek... takze je jen otazka casu nez vyjde nova DX18 ci jiny vysilac v teto tride ;)
Jolly

#612 Příspěvek od Jolly »

Vedel by mi niekto pomôcť s programovaním spektrum dx10t. Dostal som to pod stromček a som z toho zúfalý. Návod je veľmi strohý, nakoľko s vysielačom spektrum nemám žiadne skúsenosti.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#613 Příspěvek od Jindra_S »

Doporučuji za někým zajet - vyjde to rychleji než se navádět přes fórum.
Pokud to máš blízko k Frýdku Místku stav se, rád se (Ti) na DX10 podívám a protože předpokládám (a dle manuálu tomu tak skutečně je), že základní filozofie programování je stejná pro DX8 i DX10, věřím, že odjedeš s nastaveným vysílačem.
-
emf

#614 Příspěvek od emf »

jsem v koncích - nějak nemůžu nastavit samokřídlo na DX8 - jen mi běhají klapky nahoru a dolů....směrovka nic a výškovka nic
Muze někdo pomoct ...díky :o)
Logo 600SX
mini Vbar 5.3 PRO
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#615 Příspěvek od ferulik »

Pri začatí voľby modelu musíš zvoliť typ - elevon.
Servo pravého elevonu do elev,servo ľavého elevonu strčiť do aile v prijímači.
Dôležité je že musíš niektoré s týchto dvoch serv vo vysielačke (servo setup) reverzovať.
Na jednom samokrídle som musel reverzovať obe servá a na druhom ani jedno.Raz sa mi stalo že niekedy trebalo reverzovať iba jedno servo.Skús sa teda pohrať s reverzami.
Ja to mám takto s 6 kanál.Orange prijímačom pri mode 1.
Krídelká ovládam na pravej strane kde je plyn a výškovka vľavo.Ľavá páka-smerovka-je nevyužitá-teda ak s ňou hýbe vpravo-vľavo tak nič , iba hore-dole ovládam výškovku.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“