Společné polétání Ostrava - Poruba
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Re: Společné polétání Ostrava - Poruba
Byl jsem to dneska otestovat rano, vypadalo to pekne, ale foukalo jak cert a ruce promrzly solidne. Zjistil jsem, ze bylo nutne posunou teziste vice dopredu. Vyskovka je silena, udela to klidne otocku s prumerem 5 metru, neni problem. Kridelka jsou horsi, ale hadam to je dane proste hloubkou kridla. Vychylky jsou celkem male zatim. Necha se hodne podojit na rychlost, protoze ma velkou plochu. Prijde mi, ze klouze podstatne lepe nez Toro a i mene ztraci na rychlosti bez motoru. Start odhodem bez motoru je zcela bezproblemovy, hodis a mas v klidu cas dat plyn. Pri stremhlav letu bylo vybirani takove divne, ale hadam to bylo tim, ze to v te rychlosti ty serva proste nedavaji na tu plochu elevonu a sily co na to pusobi (mam tam ted nejake plastove mikro serva shity). Vymenou serv vy se melo ovladani podle me zlepsit. Melo by jit chytnou do ruky na pristani, ale v tom vetru mi to s tim celkem hazelo, takze jsem nakonec pristal do vojtesky a ero bylo jak kdybych ho vytahl z bazenu. Nemel jsem cas si hrat s tezistem, ono to ani v tom vetru moc ladit nejde, takze jsem 15minut poletal. S tou vrtuli 8x5 (17A, tah cca 700g). To dokaze stoupat tak konstantne pod uhlem cca 40 stupnu. Staci vystoupat 100 metru a pak to hodne dlouho klouze dolu. Motor uplne studeny, a regulator vlazny. Az bude pocasi a hlavne nebude vitr, udelam dalsi testy.
Opet dochazim k zaveru, ze je potreba udelat tak o 3cm sirsi a o 2cm hlubsi a mozna o 5cm delsi diru na ulozny prostor v trupu a timpadem tomu prizpusobit celkovou velikost trupu. Pro rozumny transport bude potreba asi ubrat 5cm na sirce kridel (neprekracovat nejakych 145cm. Do auta se to na zadni sedadla vejde tak tak.
Opet dochazim k zaveru, ze je potreba udelat tak o 3cm sirsi a o 2cm hlubsi a mozna o 5cm delsi diru na ulozny prostor v trupu a timpadem tomu prizpusobit celkovou velikost trupu. Pro rozumny transport bude potreba asi ubrat 5cm na sirce kridel (neprekracovat nejakych 145cm. Do auta se to na zadni sedadla vejde tak tak.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
- Xenomorfus
Tak ja bych rekl,ze zavery vcelku solidni
.
Jen se musim zasmat, kdyz si nekde prectu, jak vyvijeli model pres pul roku
.
Nechces si otevrit fabriku na modely?
.
Takze v podstate zvetseni trupu a montaz rozumnych serv a je to.
Si borec, pak dej vedet, jak s predanim penez, kdyztak prijedu ho Hlucina.
Tak hezky den a Immelmann s Tebou!
Jen se musim zasmat, kdyz si nekde prectu, jak vyvijeli model pres pul roku
Nechces si otevrit fabriku na modely?
Takze v podstate zvetseni trupu a montaz rozumnych serv a je to.
Si borec, pak dej vedet, jak s predanim penez, kdyztak prijedu ho Hlucina.
Tak hezky den a Immelmann s Tebou!
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Tak, další éro. WW I. se rozrůstá. "Rudý Baron" je hotový, ještě ho zalítnout a pouštím se do dalšího. Tentokrát to bude Albatros D-Va nebo Nieuport 17.
- Xenomorfus
moooc hezke 
Primlouvam se za Nieuporta v ramci vyvazeni sil na fronte
.
Primlouvam se za Nieuporta v ramci vyvazeni sil na fronte
Xenomorfus
Trojplosnicek je kraaasny, chci to videt nazivo!!!
Ke samokridlu: az se uvidime predam ti to elektro co pro tebe mam a das mi prachy. Potrebuju samokridlo jeste dal testovat at najdu optimalni nastaveni teziste, vychylek a nastaveni elevonu. Az se dostanu ke stavu, ze budu spokojeny s vysledkem pohnem se dal.
Uvazoval jsem, ze bych nekde zalozil vlakno pro to samokridlo, at to tu neplevelim, co myslis?
A predbezne bych rad vedel, jestli bude o vyrezy kridla a trupu mit zajem nekdo jiny krome Xenomorfa? V cene nakupky materialu samozrejme. Podle toho uzpusobim, jak dobre a jak moc sablonek na rezani dratem si udelam. Sobe budu delat vyrez jeden (tohle kridlo si necham jako testovaci otloukanek), ale na FPV si postavim nove s vetsim trupem, kvuli vybave. Soucasti toho muzu klidne nakoupit bizu, draty, vyztuhy atp. hromadne kdyz se vam to nebude chtit resit.
Ke samokridlu: az se uvidime predam ti to elektro co pro tebe mam a das mi prachy. Potrebuju samokridlo jeste dal testovat at najdu optimalni nastaveni teziste, vychylek a nastaveni elevonu. Az se dostanu ke stavu, ze budu spokojeny s vysledkem pohnem se dal.
Uvazoval jsem, ze bych nekde zalozil vlakno pro to samokridlo, at to tu neplevelim, co myslis?
A predbezne bych rad vedel, jestli bude o vyrezy kridla a trupu mit zajem nekdo jiny krome Xenomorfa? V cene nakupky materialu samozrejme. Podle toho uzpusobim, jak dobre a jak moc sablonek na rezani dratem si udelam. Sobe budu delat vyrez jeden (tohle kridlo si necham jako testovaci otloukanek), ale na FPV si postavim nove s vetsim trupem, kvuli vybave. Soucasti toho muzu klidne nakoupit bizu, draty, vyztuhy atp. hromadne kdyz se vam to nebude chtit resit.
- Xenomorfus
Tak jsi jediny, kdo ma pravo zalozit nove tema k tomu kridlu, Rimmere
.
Poptam se, jestli jeste nekdo bude chtit (tedy krome tech dvou kusu pro mne).
Co se tyce nakupu bižu, vyztuh, konektoru atd, zase bych se pripojil (pripadne i druhou sadu pohonu, do druhe stavebnice, co dostane kamos).
Poptam se, jestli jeste nekdo bude chtit (tedy krome tech dvou kusu pro mne).
Co se tyce nakupu bižu, vyztuh, konektoru atd, zase bych se pripojil (pripadne i druhou sadu pohonu, do druhe stavebnice, co dostane kamos).
Xenomorfus
Hojte dnes. Jdu lítat. Hned, než se zvedne vítr.
Když jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem. H.Ford.
Tož nevšední nádhera se snoubila s nevšední krásou! Slabý větřík až bezvětří. Opět 3x 2.200 + 3x 1.300 mAh. Ta uřvaná Beta poslouchá jak hodinky. Zatím. Let na zádech v pohodě. Rekord v dnešním povětří na 2.200 mAh ustaven na: 26´06" čistě motorového času. To už musí být pilotem, ne?
Větrací vstupní a výstupní průduchy od reglu a baterie se osvědčily. Po letu je baterie o poznání míň teplá.
Větrací vstupní a výstupní průduchy od reglu a baterie se osvědčily. Po letu je baterie o poznání míň teplá.
Naposledy upravil(a) Lolin dne čtv 19.09.2013 15:38, celkem upraveno 1 x.
Když jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem. H.Ford.
Takže se Ti daří, to je dobře. Kolega jel ráno z Hlučína a viděl chlapa s letadlem a kufříkem někde za Kolibou, byl jsi to Ty? 
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Taky se pridavam - vyuzil jsem ranniho bezvetri na zalet samokridla. Vice zde vcetne videa viewtopic.php?f=111&t=40487&start=1200 a timto bych poprosil, aby se veskera diskuze presunula na nove vlakno, at to tu klukum moc neplevelime. Diky
Tož to nevím.. Do chlapa mám asi daleko, to už nestihnu. Ale šel jsem tam... 
Jdete někdo dneska za Kolibu? Já bych byl až tak před 18. hod. To je ještě spousta času....
Jdete někdo dneska za Kolibu? Já bych byl až tak před 18. hod. To je ještě spousta času....
Ahoj ja dojdu s dogfighterem tak kolem te 18.00, pokud bude bezvetricko a nebude curat ... Marv
Co dneska? Mam nabito, samokridlo v aute a po praci tak na hodinku cas.
- Xenomorfus
Mnoo, zatim to nemuzu potvrdit,ale budu s tim pocitat, ze bych dnes poletal 
Xenomorfus
Já bych šel, jen doufám, že bude později slabší větřík jako včera. Marv mě tam nechal samotného až do tmy