Společné polétání Ostrava - Poruba
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Re: Společné polétání Ostrava - Poruba
Tak vcera to bylo uzasne politanicko i kdyz spadly jen tri kapky (cituji Citu), no nejsme zadne becka a tri kapky nas prece neslozi, nakonec se nas tam par seslo ):). Cito, preposilam link na software o kterem jsme mluvili, ja si ho doma docela uzivam ):) Marv
http://www.aeroflyfs.com/
http://www.aeroflyfs.com/
Tak nefouka a je fajn, dojde dnes
nekdo za kolibu kolem 17.00? Libor
nekdo za kolibu kolem 17.00? Libor
já bych šel, ale na mě tam teda fouká docela solidně
Já bych taky zašel, sice mám radši když mrholí
, ale vrátit se můžeme vždycky.
Když jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem. H.Ford.
Nádhera! 100 min času za Kolibou do tmy, z toho 75 min ve vzduchu (3x 2.200 mAh + 3x 1.300 mAh). A nabíjím, a nebudu se to bát použít! 
Když jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem. H.Ford.
Dotazek pro mistni: Kde v Ostrave/Opave sezenu/koupim cerny fasadni polys ? Hornbach atp. neni sance, bezne stavebniny taky ne, u Janika jsem byl, ale cerny fasadni tam neni. Ideal by byl EPS 100, aby byl trosku tuhsi a vyrezy kridla nebyly tak mekke, jak EPS70.
PS: Jeste by nebylo docela marne to udelat ze soklaku (napriklad perimetr nebo ten ruzovy - kazdy podle chuti a orientace
)). Ten ma (dle meho vazeni a vypoctu) cca. 2x vetsi hnotnost nez 70tka fasadni, ale daly by se tam udelat vnitrni prorezy a tim ubrat tak rekneme tretinu az ctvrtinu hmotnosti kridla. Vysledkem by byla trochu vetsi hmotnost kridla, ale mnohem vic pevnejsi material na pomackani.
PS: Jeste by nebylo docela marne to udelat ze soklaku (napriklad perimetr nebo ten ruzovy - kazdy podle chuti a orientace
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
- Xenomorfus
Tak v Ostrave uz mne napada jen DEKtrade a Libros. Jeste mozna Platforma,ale ta je tusim jen pro zivnostniky.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Tak vis jak jedna se o koupi jednoho baliku za par stovek no.
- Xenomorfus
Rozumim. Osobne si myslim,ze cerny polystyren jen tak nesezenes.
Xenomorfus
Jestli se zadari a tchanovi zbyde po fasade par kousku, tak super, ale zatim to byly spis tak odrezky, z kterych kridlo neudelam,neb jsou male. Proto jsem to chtel radsi koupit nove.
Dorazilo elektro z nederlandu, dneska vecer to namontuju. Kez by bylo lepsi pocasi na vyzkouseni hergot.
- Xenomorfus
mam obavu, ze pocasi bude stat za houby. Uz jen proto,ze mam ct-pa dovolenou
. No a tchan nevi, odkud se ten jeho cerny polystyren kupoval?
Xenomorfus
Hojte dnes. Zpráva pro všechny "Betaře" a majitele simulátoru Phoenix. Zde odkaz na zabudování Bety mezi modely. Má akorát pořád skin od Multiplex Easystar, ale fachčí super i křidýlka, která ES nemá.
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=21&t=45635
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=21&t=45635
Tak kridlo je pripraveno pro motorovy zalet. Musim teda rict, ze HK zklamal - jeden z motoru co mi prisel (NTM 3530), mel spatne vyvrtane(trosku mimo) diry na pripevneni hlinikove osy/unasece vrtule. Takze jsem musel odvrtat pruchozi diry na srouby unasece abych ho tam vubec pripevnil. Tobe xenomorfe dam ten druhy motor, ten jsem slozil v pohode v cajku. Navic k tomu ten muj unasec jeste hazi (odhadem neco pod pul milimetru na cca 3cm).
Na ten vyzrany polys - zkousel jsem abych umistil regl nahoru, ale neslo to, musel bych ufiknout draty na reglu - byly ani kratne ani dlouhe a neslo to tam umistit. Takze jsem ho nakonec umistil dolu do diry a pretahl kable z tama ven. Trosku mam problem dovazit 2 baterky, protoze je musim posunout vice dozadu. V ostre verzi kridla necham motor asi o 5cm vic vzadu (aspon pro sebe) a sasi udelam kapanek prostornejsi a hlavne vic do hloubky. Aktualni kapacita na idealni dovazeni by byla tak cca 1800-2200mAh 3S. Moje 2x 1350mAh se tam uz blbeji umistuje, ale da se to.
Vaha s jednou baterkou 1350mAh cca 760g, s dvema to bude lehce pod 900g.
Mereni motoru NTM 3530 1100kV na 3S:
8x5E MA - staticky tah 750g, odber 19A
8x7 (ne E) MA (je stihlejsi nez E verze) - staticky tah 700g, odber 17A
10x6E APC - staticky tah 1150g, odber 26A.
Uvadene udaje na HK
Prop Tests:
8x4 - 14.8v - 251W - 17A
8x4 - 11.1v - 121W - 11A
9x6 - 11.1v - 178W - 16A
9x6 - 14.8v - 355W - 24A
10x5 - 11.1v - 200W - 18A
10x5 - 14.8v - 385W - 26A
11x5.5 - 11.1v - 200w - 20A
12x6 - 11.1v - 266w - 26A
Bud mi HK merak pri mereni 10x6 tech 26A uvadi jako nesmysl, anebo maji nesmysl na HK webu. Kazdopadne max current pisou 32A pro tento motor, takze verim, ze treba 10x7 na rychlost nebo 11x6, mozna i tech 12x6 by to zvladlo. Akorat baterky by dostavaly docela zabrat.
Na fotce vidite tu 8x7, podarilo se mi ji proste dovazit nejlip. tu 10x6 jsem zaboha nemohl dovazit, nevim jestli je to tim krivym unasecem, nebo cim, ale proste to neslo, trepalo se to jak osika.
Asi to vidim tak, ze nakonec tam dam nejakou 9x6 APC az ji koupim.
Pro normalni letani s lehkou akrobacii 9x6 bude stacit, pro FPV klidne i mene, kdo bude chtit aby to ficelo, tak bude potreba hold dat vetsi vrtuli, nebo to ladovat na 4S s necim jako 8x6/9x5.
Na ten vyzrany polys - zkousel jsem abych umistil regl nahoru, ale neslo to, musel bych ufiknout draty na reglu - byly ani kratne ani dlouhe a neslo to tam umistit. Takze jsem ho nakonec umistil dolu do diry a pretahl kable z tama ven. Trosku mam problem dovazit 2 baterky, protoze je musim posunout vice dozadu. V ostre verzi kridla necham motor asi o 5cm vic vzadu (aspon pro sebe) a sasi udelam kapanek prostornejsi a hlavne vic do hloubky. Aktualni kapacita na idealni dovazeni by byla tak cca 1800-2200mAh 3S. Moje 2x 1350mAh se tam uz blbeji umistuje, ale da se to.
Vaha s jednou baterkou 1350mAh cca 760g, s dvema to bude lehce pod 900g.
Mereni motoru NTM 3530 1100kV na 3S:
8x5E MA - staticky tah 750g, odber 19A
8x7 (ne E) MA (je stihlejsi nez E verze) - staticky tah 700g, odber 17A
10x6E APC - staticky tah 1150g, odber 26A.
Uvadene udaje na HK
Prop Tests:
8x4 - 14.8v - 251W - 17A
8x4 - 11.1v - 121W - 11A
9x6 - 11.1v - 178W - 16A
9x6 - 14.8v - 355W - 24A
10x5 - 11.1v - 200W - 18A
10x5 - 14.8v - 385W - 26A
11x5.5 - 11.1v - 200w - 20A
12x6 - 11.1v - 266w - 26A
Bud mi HK merak pri mereni 10x6 tech 26A uvadi jako nesmysl, anebo maji nesmysl na HK webu. Kazdopadne max current pisou 32A pro tento motor, takze verim, ze treba 10x7 na rychlost nebo 11x6, mozna i tech 12x6 by to zvladlo. Akorat baterky by dostavaly docela zabrat.
Na fotce vidite tu 8x7, podarilo se mi ji proste dovazit nejlip. tu 10x6 jsem zaboha nemohl dovazit, nevim jestli je to tim krivym unasecem, nebo cim, ale proste to neslo, trepalo se to jak osika.
Asi to vidim tak, ze nakonec tam dam nejakou 9x6 APC az ji koupim.
Pro normalni letani s lehkou akrobacii 9x6 bude stacit, pro FPV klidne i mene, kdo bude chtit aby to ficelo, tak bude potreba hold dat vetsi vrtuli, nebo to ladovat na 4S s necim jako 8x6/9x5.
- Xenomorfus
Pane kolego, udelal si kus prace a vypada to solidne!
S tim motorem mne to mrzi, jestli si ho chces nechat a ten druhy prilezitostne reklamovat, nic se nedeje, ja se nezblaznim
. Pripadne vyrobim unasec na miru excentrickych der (primo na motoru). Delku kabelu na draze motor-regl-aku budu urcite pak resit na miru tak, aby to bylo "akorat" tam, kde potrebuju.
Vrtule se uvidi, ale asi bych to videl na 9x6 ci 10x5.
Co se tyce posunu motoru dozadu, to je na Tobe, ja tomu moc nerozumim, jen aby se pak vyrazne nezmenily vlastnosti, kdyz to bude na takove stopce vzadu
. (vzhledem k delsimu ramenu paky od teziste).
Ladovat to budu 2x 1550 (2x 138g) nebo 1x 2200 (176g).
Hlavne mi pak nejak dej vedet (treba SZ nebo tel), at Ti muzu dat penize (desne nerad nekomu neco dluzim).
Zatim se loucim a preji dobrou noc.
S tim motorem mne to mrzi, jestli si ho chces nechat a ten druhy prilezitostne reklamovat, nic se nedeje, ja se nezblaznim
Vrtule se uvidi, ale asi bych to videl na 9x6 ci 10x5.
Co se tyce posunu motoru dozadu, to je na Tobe, ja tomu moc nerozumim, jen aby se pak vyrazne nezmenily vlastnosti, kdyz to bude na takove stopce vzadu
Ladovat to budu 2x 1550 (2x 138g) nebo 1x 2200 (176g).
Hlavne mi pak nejak dej vedet (treba SZ nebo tel), at Ti muzu dat penize (desne nerad nekomu neco dluzim).
Zatim se loucim a preji dobrou noc.
Xenomorfus