Společné polétání Ostrava - Poruba

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Marv

Re: Společné polétání Ostrava - Poruba

#1126 Příspěvek od Marv »

Vetrisko je, do sesti to budu sledovat, pokud se to uklidni jsem tam jak na koni, pokud ne, vyjde to za lepsich podminek Libor
Xenomorfus

#1127 Příspěvek od Xenomorfus »

Tak sem byl hodit kridlo do Vyskovic, rikal sem si,ze u Odry bude mozna foukat mene. Dnes to nebylo letani,ale pousteni draka :-/. Po 15-ti minutach ve vzduchu sem mel z baterky vytahane neco pres 3 minuty, to bylo par sekund pod plynem nahoru, proti vetru na hranici padovky a jako draka dolu :-). Ale aspon sem si, coby uplne nemehlo prubnul pres pul hodiny ve vetru...
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
hanessh4

#1128 Příspěvek od hanessh4 »

Zdravím, poradí někdo kde v ostravě koupit UhuPor? 50ml má snad jen pvmodel, potřeboval bych tu velkou plechovku...
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#1129 Příspěvek od RimmerCZ »

Hoja, tak jen to slepit, dat tam vyztuhy, olepit nabezky, prilepit winglety a zabudovat elektro a jedem :) Aerodynamicky trup vlastni konstrukce :) Vrtule na obrazku pro srovnani vidite 8" a 10".
Přílohy
2013-09-10 23.28.08.jpg
2013-09-10 23.27.46.jpg
2013-09-10 23.27.36.jpg
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Xenomorfus

#1130 Příspěvek od Xenomorfus »

Tak to vypada solidne! Jake to ma nakonec rozpeti?
Xenomorfus

#1131 Příspěvek od Cita »

Sakra kdyby každá moje nová stavba takto rychle odsejpala :D. Ses do toho teda obul.
Už se těším až to uvidím ve vzduchu, tohle bude vidět i dost vysoko :).

Edit: Málem bych zapomněl, nemá někdo možnost nechat něco vyřezat na CNC fréze? Jak budu stavět přes zimu quadrocoptéru, tak uvažuju o karbonovém těle a potřeboval bych to vyřezat z karbonové desky.
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#1132 Příspěvek od RimmerCZ »

Xenomorfus píše:Tak to vypada solidne! Jake to ma nakonec rozpeti?

Vychazi to na cca 148cm. Jestli bude vecer cas tak to sestavim do kupy. Vazil jsem to a kdyz budu mit 2x 3S 1350mAh, tak bych se mohl s letovkou (bez potahu) dostat snad na nejakych 750-850 gramu. S ohledem na plochu kridla mi to prijde jako dobra hmotnost. Samotne to co vidite na fotkach bez vrtule bude po slepeni vazit cca 300gramu (vcetne vyztuh a nejakeho toho lepidla). Trup je tam taky proto, aby se to dalo za to zespodu uchopit a hodit. Polystyrenove kridlo techto rozmeru za nabezku nechytnes a nehodis bez pomackani.

Ono to jde rychle, kdy neresis jak to vypada, ale jen te zajima to rychle dostat do vzduchu :-) Sablony na profily jsem uz mel z toho velikeho kridla. Jo a kridlo ma na koncich cca 0.5 stupne negativ, snad to pomuze ke stabilite a ovladani pri vetsich uhlech nabehu.

Jestli bude zajem o vic kousku vyrezu (kridla, trup, elevony, winglety), tak si udelam nejake sablony navic aby to slo lepe. No nebylo by super mit tehle kousku ve vzduchu treba 5 ? To by byl pekny kolotoc. Jak rikas kdyz se to nabarvi nebo necim polepi, pujde to krasne videt.
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#1133 Příspěvek od RimmerCZ »

Nechcete nekdo neco z HK EU skladu ? Budu objednavat motor a regl pro to samokridlo a tim jsem vahou na postovnem 9 dolaru, takze cokoliv navic uz nebude stat postovne navic.
Lolin

#1134 Příspěvek od Lolin »

RimmerCZ píše:Nechcete nekdo neco z HK EU skladu ? Budu objednavat motor a regl pro to samokridlo a tim jsem vahou na postovnem 9 dolaru, takze cokoliv navic uz nebude stat postovne navic.

Díky. Už jsem si musel objednat. Něco ze Singapuru a něco z Honk Kongu :cry: Musím vyřešit přeměnu ze stejnosměrného pohonu na střídavý u prcka Ultra Micro T-28 Trojan (letová hmotnost s baterií: 45 g!). Tady končí legrace.. :)
Když jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem. H.Ford.
Lolin

#1135 Příspěvek od Lolin »

hanessh4 píše:Zdravím, poradí někdo kde v ostravě koupit UhuPor? 50ml má snad jen pvmodel, potřeboval bych tu velkou plechovku...

Ahoj. Dneska jsem byl v Hornbachu ve Svinově. Pixly tam měli.
Když jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem. H.Ford.
hanessh4

#1136 Příspěvek od hanessh4 »

Lolin píše:[quote="hanessh4"]Zdravím, poradí někdo kde v ostravě koupit UhuPor? 50ml má snad jen pvmodel, potřeboval bych tu velkou plechovku...

Ahoj. Dneska jsem byl v Hornbachu ve Svinově. Pixly tam měli.[/quote]

Kde prosimte, u lepidel??
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#1137 Příspěvek od RimmerCZ »

Tak slepeno hotovo. Vaha toho co je na fotce 300g. Vubec jsem se s tim nepiplal - vypatlano cca 40g tavneho - vse co vidite tavnou pistoli. Potah davat nebudu, pouze nabezky a odtokovky olepim paskou.

Zkusim to testovacne osadit plastovyma servama a zaklouzat nez prijde pohon a kovove serva (cca 2tydny). Misto uhliku jsem pouzil 2x5mm smrk, ktery je cca 6x levnejsi nez 1.5ka uhli a poslouzi skoro stejne dobre.

A ted do me, jake jsem prase s tim tavnym lepidlem hehe :)))
Přílohy
2013-09-11 23.30.01.jpg
Xenomorfus

#1138 Příspěvek od Xenomorfus »

to RimmerCZ: Ty mas neuveritelnou rychlost od planu k realizaci. I cinani by se od tebe mohli ucit :-). Kazdopadne jako prototyp na vyzkouseni letovych vlastnosti a pohonu je to super. Kazdy si pak stejne tu stavebnici udela po svem, s uhlikem a potahem a lepit to bude necim sofistikovanejsim :-). Rozhodne vsak klobouk dolu. Beru tedy dve stavebnice ;-).
Xenomorfus
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#1139 Příspěvek od RimmerCZ »

ty chces dve a jeste ani nevis jestli to vubec bude litat :-)
Xenomorfus

#1140 Příspěvek od Xenomorfus »

Uz sem videl par tvych vyrobku,takze vubec nemam strach.Od Tebe by litala i cihla :-)
Xenomorfus
Zamčeno

Zpět na „Kluby“