Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kimi.K44@gmail.com

Re: Blade 130 X

#1321 Příspěvek od Kimi.K44@gmail.com »

Máte někdo zkušenosti s reklamací řídící jednotky ? Nejdřív mi začala ztrácet signál, poté jsem musel blejdíka párovat třeba na 2x, 3x. A teď už vůbec nenaběhnou serva, jen motor. Chci to poslat na reklamaci ale jsou tam neoriginální listy, domek vrtulky, autorotační hřídel, kabina a kovový převod na hřídeli. Snad to nebude vadit
Blade 130X, T-REX 600 E - NA PRODEJ, T-REX600 EFL, Spektrum™ DX7 - NA PRODEJ
karlosmikos

#1322 Příspěvek od karlosmikos »

Kdyz jsem reklamoval desku z nano cpx, vymontoval jsem ji a reklamoval jen tu desku. Jinak projevy postupneho odchazeni byly podobne.
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
Kimi.K44@gmail.com

#1323 Příspěvek od Kimi.K44@gmail.com »

A reklamaci uznali v pohode nebo meli reci ?
karlosmikos

#1324 Příspěvek od karlosmikos »

To nevim, posilal jsem to pres PV model kde jsem ten vrtulnik kupoval. Pavel Vit rek vymontuj zkusime to poslat a za 2 mesice jsem se tam stavil a deska byla vymenena;-)
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1325 Příspěvek od Elfew »

Jako zkusit to muzes, ale pokud jim to bude fungovat tak jen pocitej s tim ze si s helinou 2mesice nezalitas a pak ti to prijde domu ve stejnem stavu :(
Kimi.K44@gmail.com

#1326 Příspěvek od Kimi.K44@gmail.com »

No na vyrizeni reklamace maj 30 dni ne ? I kdyby jim to trvalo 2 mesice tak lepsi nez kupovat novou desku za 1700, to kdybych do toho mel vrazit dalsich 1700kc tak ten vrtulnik radeji zaslapu do zeme. Zlaty sestikilo, ale neco mezitim nez se nabijou baterky se mi na litani hodi. Premyslel jsem ze bych ho prodal a poridil si samokridlo co vyjde tak na 1000kc. Opravy u toho stoji jen lepidlo a lita se stim fajn :D. Jinak jsem si 99,9% jistej ze kdyz tu ridici jednotku pripojej a zkusej, tak jik nepujde. Zkousel jsem to parovat na dx7 nic, dx7s taky nic, jeste muzu zkusit dx8 ale pochybuji ze by to zacalo frcet.
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1327 Příspěvek od Elfew »

30 dni ma na to vyrobce aby rozhodl zda to uzna ci opravi... cesta k prodejci a cesta od neho k vyrobci a to same zpet se do tohoto nezapocitava pri odeslani pres postu
karlosmikos

#1328 Příspěvek od karlosmikos »

No ja jsem koupil novou desku a moc jsem s tim ze by mi tu reklamaci uznali nepocital. O to prijemnejsi prekvapeni bylo kdyz mi to prislo vymenene;-)
Kimi.K44@gmail.com

#1329 Příspěvek od Kimi.K44@gmail.com »

Takže jedna deska navíc :D. Jinak jsem si koupil ještě nové servo, po namontování začalo házet nahoru a dolů. Tak jsem to znova spároval, a už nechodí vůbec... zkusil jsem tam dát servo od kámoše a chodí normálně, takže jsem si objednal vadný servo :D
mosaic

#1330 Příspěvek od mosaic »

Hm, řešil někdo, rozlomení zadního domečku vrtulky (v horizontu 5-6baterek)? Má vibrace při startu, které s otáčkami zmizí. No možná zmizí jen díky tomu, že v tom domku, kde je ložisko na T hřídeli je ta díra blíže smykátku vyžvejkaná. Jinak pak už lítá dobře i ocas pěkně drží.

Když jsem se to snažil odstranit, ať už vyvažováním, nebo jiným zaklínáním, tak jsem zjistil, že kolečko "C" dost hází na kardanu, domek jsem měl rozhozený a volně jsem jej protáčel, bylo jednoznačně vidět jak tam šmajdá.
To by mohlo napovídat o samotné tyči kardanu.... stalo se něco podobného někomu?

edit: je to zcela shodné s tím co to dělá jemu: http://www.youtube.com/watch?v=NqFme1u8iWM
VláďaW

#1331 Příspěvek od VláďaW »

Zadní kolečko mi taky hází, vyřešil jsem to větší vůlí (chce to chvilku si s tím pohrát, aby v místě kdy kolečko C nejvíc tlačí na druhé na T hřídeli, mělo minimální vůli, ale malá vůle tam být musí). Kardany mám dva a oba se mi zdají OK, podle mě hážou kolečka. Asi výrobní vada.
Mini Titan E325S ARFTF, Blade 130X, Blade mCPx, Blade nano CPX, Blade mSR X, DX8
beka

#1332 Příspěvek od beka »

Mě také kolečko šmajdalo tak jsem koupil kovové a házelo také.Tak jsem kolečko k hřídeli přiletoval cínem ale stejně se to nepodařilo ůplně přesně malinko hází.Ta dírka je šikmo i vtom kovovém.Také jsem zkoušel jestli není křivy konec na hřídelce, ale není, házely obě,kovové i plastové jinak čekám na nová kovová kolečka neb odešlo ložisko s přírubou a očesalo se to menší kolečko
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
mosaic

#1333 Příspěvek od mosaic »

Děkuji za odpovědi, nedalo mi to a rozhodil jsem i zbytek. Torzní (kardanová) tyč byla nehorázně zprohýbaná, jsou na ní vidět i "obroušení/šrámy" téměř po celé délce.
Když jsem ji vyměnil, za novou (která je "téměř" bez chybky :)) tak mi krásně tyč propadala ocasním hranolem, kdežto původní se držela v ocasu i kolmé poloze (ikdyž jsem s tím zatřepal). Nová je o cca 1,5mm delší....
Po nasazení kolečko C hází výrazně méně, uvidím co s tím provede provoz. Jinak jsem si všiml, že to ložisko co je za kolečkem C v domku se docela nerado otáčí "drhne", raději ho vyměním také.
(je zde možná záměna za ložiska z gripu MCPX v2, kterých mám dost - to jen, kdyby to někdo řešil)
crashking

#1334 Příspěvek od crashking »

zdravím,
tak asi týden zpět jsem si koupil po dlouhém rozhodování tento vrťas. Ale musím se přiznat, že mě tolik nepotěšil. Krom neuvěřitelně vibrujícího ocasu, s čímž jsem počítal a trochu to zmírnil vybalancováním listů a přidáním gumiček, mi teď asi po 20ti baterkách odešlo servo cykliky, je to normální? Taky občas vrtulník vydává divný zvuky, jako by tam někde něco vrzalo, bývá to náhodně, někdy to neudělá během celého letu a jindy to zase de slyšet celou dobru, ale vždy až nad 50% plynu. Není to nic tichého, zhruba stejně hlasité jako hlavní motor. Nutno podotknout, že to dělá už od prvního letu, takže moje chyba to není. Mám chuť ho vrátit.

/edit: pro přesnost, ty zvuky si nepletu s bzučením ocasního serva, je to úplně něco jiného a hlasitěšího
mosaic

#1335 Příspěvek od mosaic »

Tak jsem si s tím docela vyhrál.
Přkvapilo mě, že T osa byla bez chyby i přesto, že jsem s tím roztrhnul 2 očka domečku směrem k smykátku (ve třetím domečku je "jen" vymleté resp. otlačené, tak jsem ho vyměnil také), tož 4 domky a to jsem vše zlikvidoval bez pádu, když už byl domek příliš otlačený, tak jsem to zkoumal na zemi a 2x se to roztrhlo přesně v té spáře, která je v tom očku pro ložisko s přírubou.

Vyměnil jsem tedy torzní tyč, pro jistotu i T osu (bez efektu - obě byly rovné), ložisko v domku na torzní tyčce, dal žluté listy, poladil vůle (ani jsem nemusel nic vyvažovat, když jsem to zkoušel, jen se objevily vibrace) a ono to najednou chodilo perfektně v celém rozsahu otáček.
Nadšen, jsem to vzal ven a po páté baterce jsem to rozstřelil ocasem o beton (lítám nad trávou ....) ale je tam kousek ... no co už.

Vzalo to grip (rozpůlil se), oba listy vrtulky, oba hlavní rotorové listy, T osa je zprohýbaná, to menší kolečko protočené a roštípaná ocasní trubka - pěkná balance na první pád na moje ruce :)
Tak jsem alespoň lítal s mcpx bl.

Jinak kdo si děláte ocas z hranolu 3x2, tak jak to rvete do domku? Já to musel docela slušně obrousit, abych to tam dostal. Už mám všě zpět, ale budu to muset znova poladit a rozlítat. Ale už se těším, protože se mi s ním lítá fakt dobře.

to crashking:

jaký to vydává zvuk? je to takový hluboký, jako když kávovar mele kafe, nebo je to pišťivý zvuk (vysoký ječivý tón)? Jestli je to to první, tak vibruje torzní tyč v ocasním hranolu (trubce) a pěkně to ve vnitř omýlá (měli by na ní být vidět i stopy), jestli to druhé, mohla by to být ložiska v domku. (dělalo mi to obojí a jen v otáčkách) a obojí dělá nehorázný randál (a ne pořád, jen chvilkama).
Vrtas samotný nikdy nevibroval, jen ocas při rozběhu, když jsem měl zprohýbanou torzní tyč.

edit: ještě je dobré zkontrolovat jestli vzpěry ocasní trubky tu trubku nějakým směrem nedeformují. (třeba povolit šroubky držáku táhla, by mohlo i stačit)
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“