Smrt ceske poste!
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- jethro-tull
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo,pošta doručí co má,občas i včas,ale nesmí mít frmol,to pak je čekání na dlouho. Ale kdo by to reklamoval že? Tak trošku vím od nejmenovaných zdrojů co a´jak na poště a ani se těm lidem nedivim,že nejsou jaksi ochotní.. ale to není problém zákazníka,ale firemní. Jinak balík má být zabalenej tak,aby se nepoškodil pádem z výšky 1,5metru!!! To stojí v podmínkách pro doručování profi balíků...
Hlavní "chuťovka" pošty je rozvoz balíků. Objedou obvod dopoledne, kdy jsou všichni v práci. Doručí minimum, jen rozdávají oznámení o uložení. Někdy ani nezazvoní a prdnou tam ten papír rovnou. Odpoledne je pak na poště narváno, lidi vzteklí, baby u přepážek vzteklé... Kdyby dělali rozvoz navečer, byli by daleko úspěšnější, nepotřebovali by ani tolik bab u přepážek a adresáti by byli mnohem spokojenější. Na objetí firemní pošty by jim stačilo mnohem méně aut. Ráno by s nimi objeli firmy, odpoledne privátní adresy a bylo by. Ale asi je to moc složitá myšlenka. Desítky let totiž nikoho nenapadla. Nebo že by další varianta ČD v rozdělování socíálních dávek?
Hoši, nadávat můžete jak chcete, ale já si myslím, že to s poštou tak hrozné není. Ostatně - nikdo vás nenutí to posílat poštou, sedněte do auta a dovezte to na místo určení sami...
Včera jsem posílal balík jednomu hošanovi na dobírku (takže poštovné a dobírečné stálo 120Kč, což podle mě na balík 2,5kg pojištěný na 5700 není moc). Odesílal jsem ho včera těsně před sedmou večer a dneska už je tam. Samozřejmě že jsem to poslal jako obchodní balík těch 20korun navíc je fakt detail.
Tady je log z webu pošty:
Zásilka byla podána dne 20.12.2007 na poště 70800 - Ostrava 8
Zásilka byla doručena dne 21.12.2007 poštou 68401 - Slavkov u Brna
Ale je fakt, že zboží z HongKongu nebo Číny mi přijde rychleji než z českého shopu. Ale to je tím, že české šopy obvykle nemají něco skladem, tak se to opozdí. Pak to pošlou jako nejlevnější balík a je dílo dokonáno...
Včera jsem posílal balík jednomu hošanovi na dobírku (takže poštovné a dobírečné stálo 120Kč, což podle mě na balík 2,5kg pojištěný na 5700 není moc). Odesílal jsem ho včera těsně před sedmou večer a dneska už je tam. Samozřejmě že jsem to poslal jako obchodní balík těch 20korun navíc je fakt detail.
Tady je log z webu pošty:
Zásilka byla podána dne 20.12.2007 na poště 70800 - Ostrava 8
Zásilka byla doručena dne 21.12.2007 poštou 68401 - Slavkov u Brna
Ale je fakt, že zboží z HongKongu nebo Číny mi přijde rychleji než z českého shopu. Ale to je tím, že české šopy obvykle nemají něco skladem, tak se to opozdí. Pak to pošlou jako nejlevnější balík a je dílo dokonáno...
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Tks: Me to prijde, jako ze to je snad zamer. Lacinejsi baliky obcas proslapnout, obcas ztratit a hlavne dodavat hooodne pomalu - to by melo zakaznika priste dostatecne motivovat k zaplaceni drazsi sluzby.
Nechapu, proc by mel rozdil 20 Kc (jak rikas) znamenat takto propastny rozdil v kvalite sluzeb.
Ja jsem take byl s postou celkem spokojen, ale nekolikrat me teda opravdu nas...
Nechapu, proc by mel rozdil 20 Kc (jak rikas) znamenat takto propastny rozdil v kvalite sluzeb.
Ja jsem take byl s postou celkem spokojen, ale nekolikrat me teda opravdu nas...
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele:
Já mám s ČP zatím jen samé dobré zkušenosti. Zatím všechny balíčky chodily do druhého dne a nepoškozené. Párkrát se povedlo, že mi to aji dovezli tím autem. Možná to bude tím, že to bylo někdy v srpnu a to je hodně lidí na dovolených a tak nepá pošta co dělat, nevim. Teď balíků bylo hned několik.
ČD to je kapitola sama pro sebe, hnus a bída. To že zdražili jízdné na dvojnásobek mě fakt brutálně nasralo. Z původních 13kč za zpáteční to zvedli na 26Kč - pro mou cestu... Se zdražením navíc klesla kvalita služeb. Nepřímá úměra. Vlaky mají spoždění jako prase, do školy chodím permanentně pozdě a navíc to stojí nehorázný peníze. Přidělování vagónů navíc taky musí vymýšlet ženy, ta logika tomu odpovídá. Ráno když jezdí lidí jak nas*anejch do školy a do práce tak pošlou jen samotnou lokomotivu a když už není misto, tak otevřou nákladní prostor aby mohli aspoň tam ty lidi nacpat. Opravdu ČD - Čekám Dlouho a mám Času Dost.
ČD to je kapitola sama pro sebe, hnus a bída. To že zdražili jízdné na dvojnásobek mě fakt brutálně nasralo. Z původních 13kč za zpáteční to zvedli na 26Kč - pro mou cestu... Se zdražením navíc klesla kvalita služeb. Nepřímá úměra. Vlaky mají spoždění jako prase, do školy chodím permanentně pozdě a navíc to stojí nehorázný peníze. Přidělování vagónů navíc taky musí vymýšlet ženy, ta logika tomu odpovídá. Ráno když jezdí lidí jak nas*anejch do školy a do práce tak pošlou jen samotnou lokomotivu a když už není misto, tak otevřou nákladní prostor aby mohli aspoň tam ty lidi nacpat. Opravdu ČD - Čekám Dlouho a mám Času Dost.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Toro 900 Brtutale
-
strycArtus
- Kontaktovat uživatele:
blesk píše:já jsem posílal starožitnost,bylo to ve velký krabici,ještě jsem ji ríkal ať na to dá nálepku křehké,nalepila ji na to a řach s tím nazem ...![]()
![]()
![]()
ještě že jsem to dobře zabalil.
nj tak víš jak ČP-Čekám Pořád
Obsah křehkého balíku musí vydržet náraz pádu z jednoho metru to měli v předpise dřív, nyní tam mají, že s tím zacházejí se zvláštní opatrnostní.
-
strycArtus
- Kontaktovat uživatele:
zdzd píše:Hlavní "chuťovka" pošty je rozvoz balíků. Objedou obvod dopoledne, kdy jsou všichni v práci. Doručí minimum, jen rozdávají oznámení o uložení. Někdy ani nezazvoní a prdnou tam ten papír rovnou. Odpoledne je pak na poště narváno, lidi vzteklí, baby u přepážek vzteklé... Kdyby dělali rozvoz navečer, byli by daleko úspěšnější, nepotřebovali by ani tolik bab u přepážek a adresáti by byli mnohem spokojenější. Na objetí firemní pošty by jim stačilo mnohem méně aut. Ráno by s nimi objeli firmy, odpoledne privátní adresy a bylo by. Ale asi je to moc složitá myšlenka. Desítky let totiž nikoho nenapadla. Nebo že by další varianta ČD v rozdělování socíálních dávek?
Přesně takhle na nelogičnost doručování jsem upozorňoval před 25 lety na nějaké té schůzi "Strana hovoří s mláděží" (samozřejmě účast a aktivita povinná, tak jsem byl), následně jsem byl pozván na závodní výbor KSČ a ROH (jako nestraník a živel) , kde jsem byl kárán za to, že jsem podrýval misto toho abych upozornil na rezervy ve výrobě. Já furt říkám, že se nic nezměnilo, akorát bylo velké divadlo pro sprostý lid.
Re: Smrt ceske poste!
Vzduchoplavec píše:Neda mi to jinak, ale musim si postezovat. Dne 6.12. my byl z Jihlavy odeslan balicek od Kostkamodelcentrum (pan Kostka poslal ofoceny podaci listek), ale ke dnesnimu dni nedorazilo ani kulovy.
Tim padem bude muj Jezisek pomerne smutny, protoze pod stromeckem budu mit leda prd. Nehlede na to, ze mi kvuli tomu vazne stavba dvou modelu...![]()
Kdyz jsme volali na postu, kde to vazne, tak nam rekli, ze balicek neprisel a ze mam bejt v pohode, protoze nedorazily ani nektere zasilky odeslane v listopadu!![]()
Nech chcipne aj ta slovenska posta !, objednal som to 17teho a uz je pomaly 28meho, a mam mi dojst potah na diablotina. Po prazdninach nemam cas na dokoncenie, takze to potrebujem este teraz.