Mars
Mars
Ahoj, lítám už celkem dobře s Sbachem od RC-factory, umím postavit dobře létající konstrukční gumáček a chtěl bych si postavit něco prvního na RC. Docela se mi líbí Mars z RC revue: http://eshop.rcrevue.cz/index.php?page= ... t&Itemid=1 a to mimo jiné proto, že materiál na stavbu mám v podstatě + - doma. Pokud někdo má červnové číslo RC revue, mohl by se prosím podívat, zda je k tomu modelu napsáno ještě něco víc než je zde na internetu? Dále bych se rád zeptal ostatních, co si myslí o tomto neobvyklém typu letadla, bude lítat dobře? Nebo byste mi doporučili postavit něco jiného? Musím však podotknout, že zrovna tohle letadlo mě láká. Díky všem za odpovědi.
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mars
Doporučil bych ti postavit si Rally XP, zatím neletěl ale stavba byla fakt zážitek, jednoduchá, příjemná, nic zdlouhavýho a nudnýho, všeho je tak akorát takže tě to neomrzí, plán je ti k dispozici. Vybavení do něj seženeš za pár babek a vyřezaný díly máš za chvíli. Počkej tak dva týdny a řeknu jak lítá. 
PS: to červnový číslo s Marsem mám někde doma ale momentálně to mám trochu poházený a nemůžu ho najít.
PS: to červnový číslo s Marsem mám někde doma ale momentálně to mám trochu poházený a nemůžu ho najít.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Mám to před sebou otevřené na stole, ptej se....
Jinak myslím, že tvarově zajímavé, neobvyklé éro, taky mě zaujalo a když na toto omotorování dáš APC 8x6, bude to lítat jako raketa kolmo hore
a nějakých 15-20minut podle stylu.
Mám tento pohon s 12A reglem v konstrukčním křídle 900mm, 400gramů
Edit: napájím Foxy 3S 1000mAh 35-70C
Jinak myslím, že tvarově zajímavé, neobvyklé éro, taky mě zaujalo a když na toto omotorování dáš APC 8x6, bude to lítat jako raketa kolmo hore
Mám tento pohon s 12A reglem v konstrukčním křídle 900mm, 400gramů
Edit: napájím Foxy 3S 1000mAh 35-70C
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
V časopise je napsáno to samé, jako na stránce v e-shopu.
Ale za mě myslím že stavebně jednoduché éro, s dobrými letovými vlatnostmi. Akorát bych tam na můj vkus implementoval křidélka a křídlo bez vzepětí. Sice by to bylo trochu o něčem jiném, ale z mého pohledu by mi to vyhovovalo víc. A ty divnoplochy na ocase bych nechal jenom jako výškovku.
Ale za mě myslím že stavebně jednoduché éro, s dobrými letovými vlatnostmi. Akorát bych tam na můj vkus implementoval křidélka a křídlo bez vzepětí. Sice by to bylo trochu o něčem jiném, ale z mého pohledu by mi to vyhovovalo víc. A ty divnoplochy na ocase bych nechal jenom jako výškovku.
No já si na jakékoliv úpravy netroufám. Možná nejdřív zvolit stavebnici a pak stavbu z plánku, ale přijde mi to trochu zbytečné už jen pro tu cenu stavebnic...
Pajas píše:No já si na jakékoliv úpravy netroufám. Možná nejdřív zvolit stavebnici a pak stavbu z plánku, ale přijde mi to trochu zbytečné už jen pro tu cenu stavebnic...
Jak píšeš, kupovat stavebnici je zbytečné, už jen proto, že to bude nakonec tuctovka, když si ji koupí a postaví hodně lidí....
Vlastní tvora podle plánu je ta pravá modelařina! A i když to postavíš tak jak to je uvedený, podle toho co píšou to bude lítat dobře. A namotorovaný to je myslím taky velmi pěkně
Neboj se toho, evidentně jsi šikovný a když budeš potřebovat radu, taky víš kde ji najít.
Co mě trklo do očí. Motor uvnitř trupu bude potřebovat chlazení (udělat přístup proudu vzduchu skrz trup), ale to by neměl být velký problém.
jsiki píše:Mars vypadá jako dost velká šílenost. Jestli ještě neumíš řídit, doporučuji něco z EPP. Já jsem svůj první RC model po restartu zvolil čínský set Wingdragon (velká chyba
), pak EPP Toro 900 ze stavebnice a nakonec jsem si postavil RC rogalo podle plánku z RC Revue. To rogalo je ideální pro začátečníky, moje žena ho zvládla řídit už za 5 minut.
Šílenost to není, ušatý éro o rozpětí přes metr, řízený S,V,M co víc by si chtěl? A že vypadají ocasky netradičně z něj nedělá nevhodné letadlo. Naopak je tvarově velmi zajímavé a na stavbu taky není složité.
Jo a Pajas psal že umí řídit Sbacha od RC Factory, to taky stačí, ne?! Mám toho stejného akorát myslím že jinou barvu a dá se s ním pěkně divočit