přistávání bez podvozku s pevnou vrtulí
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Já používám APC vrtuli s gumičkovým unašešem. Brzdu samozřejmě neaktivní, jak píše ABU kvůli příjemnému zbrždění při přistání. Když pánbůh dá, vrtule se zastaví v horizontální poloze, když nedá, zastaví se vertikálně, v gumičkovém unašeči se prohne, já do ní cvrnknu a je tam, kde má bejt 
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Abu píše:Kubik777 píše:a pokud je to elektro, tak si na reglu nastav brzdu a je to vyreseny
Neni, zlomis uplne stejne s brzdou jako bez! A bez brzdy to ma tu vyhodu ze protacejici se vrtule zpomaluje letadlo pri pristani. Takze brzdu zapinam jen u vetronu se sklopkou.
Nejmene nachylne na zlomeni jsou oranzove GWS-HD, ale zase dost pruzi, takze vykonove (proti APC) nic moc.
Me to fungovalo. Zapnul jsem brzdu, zjistil kde se to zastavi a vrtuli pak nastavil do vodorovne polohy a tim bylo skrtani o zem vyreseno. Taky jsem to vyuzival u samokridla aby vrtule nebrzdila pri kluzu a bez problemu... No budu verit zkusenejsimu, ze ten muj pripad byl jen nahoda...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Kubik777 píše:Me to fungovalo. Zapnul jsem brzdu, zjistil kde se to zastavi a vrtuli pak nastavil do vodorovne polohy a tim bylo skrtani o zem vyreseno. Taky jsem to vyuzival u samokridla aby vrtule nebrzdila pri kluzu a bez problemu...
Aby nebrzdila pri klouzavym letu, to jo to beru.
Pri pristani jsem lamal akorat kdyz jsem to zprasil - pretazeni nad zemi a pad na cumak nebo do hvezdy. Pri normalnim hladkym pristani nikdy... teda jednou, kdyz jsem v zime trefil velkou zmrzlou krtinu
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:Mirek12 píše:když to nepustíš na předek tak vrtule uhne , naplno potáhnout těsně nad zemí a bude to ok
Jo, tak tohle je zarucenej navod jak vrtuli zlomit. Co asi udela pretazeny ero kousek nad zemi?? Spadne primo na cumak, popr pres kridlo do hvezdy. Na Mustangovi me to stalo asi 4 Graupnerky 8x6![]()
Takze zadny tahani a nechat ho pekne sednout na bricho!
zajímavé,že tak pokládám krom křídla to beru do ruky, těsně než to škrká po zemi to přitáhnu , bud mám stígro ale vrtuli sem takhle nezlomil ješte žádnou, no vrtuli sem polámal ,ale to bylo neřízené padni komu padni
Abu píše:Neni, zlomis uplne stejne s brzdou jako bez! A bez brzdy to ma tu vyhodu ze protacejici se vrtule zpomaluje letadlo pri pristani. Takze brzdu zapinam jen u vetronu se sklopkou.
Já přistávám s APC 7x4 s brzdou a ještě jsem ji nepoškodil. Jen si pohlídám aby před přistáním nebyla vrtule kolmo dolů a to se uhlídat dá. Teda já lítám 860g akrobátka.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=1&id=387
- Eragon
- Kontaktovat uživatele:
Taková menší otázečka.
Dá se přistávat s érem co má placatej trup, nemá podvozek a koukaj z něj lipolky do prašanu?
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)