CLASS F2J - CO2 INDOOR TEAM RACING MODEL AIRCRAFT

Krása letu v kruhu či na polokouli má něco do sebe. jak spalováky, tak elektro. Od cvičných modeů přes UŠ až po F2B. Samozřejmě včetně maket.
Zpráva
Autor
sramy
Kontaktovat uživatele:

Re: CLASS F2J - CO2 INDOOR TEAM RACING MODEL AIRCRAFT

#61 Příspěvek od sramy »

jofrey007 píše:na zaklade diskusie na FB som v piatok vyhrabal 2 motory Modela CO2 - jeden bol rozobrany a druhy poskladany, ale nejako divne tak som rozobral aj ten a po hodine a pol laborovania s piestami, klukovkami a hlavami som poskladal 2 funkcne motory. V navode od motora som nasiel ze pri 1500 rpm je doba chodu na jedno naplnenie 45-50s. Mam doma 40 bombiciek, ale starych cca 10 rokov. Maximalna doba chodu , ktoru sa mi podarilo dosiahnut bola 22 sekund.
Pojdem vymenit jednu sadu bombiciek a skusim ich prevazit a potom vyskusam.
Ako pise igor kazdym naplnenim je chod motoru, kratsi a kratsi - vyrobca pise ze z jednej bombicky je mozne naplnenie 3-4x ale pochybujem.
Bolo by mozne pouzit napr. bombicku zo soda-streamu ? 425g plynu ;)

Taky jsem po dvaceti letech zprovoznil motorek od Modely CO2.
Plním jej novými sifónovými bombičkami 8g, po naplnění má motor chod na větší otáčky cca 15s na malé okolo 20s. Potřeboval bych alespoň 1 - 1,5min.
Malá originál nádržka + originál vrtule.
Na motoru jsem udělal generálku, hlavně veškeré těsnění jsem nahradil novým.
Ale delší chod motoru se mi nedaří nastavit.

Nemá někdo zkušenost s tímto motorkem, byl bych rád za radu, co ještě zkontrolovat?
Jak dlouho plníte zásobník?
Vlastním ještě jednu nádržku, napadlo mne, že bych je propojil, zkoušel to někdo?

Ještě řeším jednu vlastnost, když dochází náplň v sifonové bombičce, tak CO2 uchází pod kuličkou nad pístem, při větším tlaku nic.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
veka1
Kontaktovat uživatele:

Re: CLASS F2J - CO2 INDOOR TEAM RACING MODEL AIRCRAFT

#62 Příspěvek od veka1 »

Pokud máš motor po technické stránce v pořádku,tak ho prostě honíš na vysokých otáčkách, nic víc. Ta doba chodu pak odpovídá.

veka1
Odpovědět

Zpět na „Upoutané modely“