Nova Eclipse 7 PRO 2,4
Re: Eclipse 7 pro - chyba softu?
OK, dal jsem to jako nový thread (ten původní byl o "staré" eclipse, která s touhle nemá moc společného, soft Palík funguje jen v ní) - předpokládám že se dotaz týkal Eclipse 7 pro, tedy té "nové".
jyrry.webnode.cz
Re: Hitec Eclipse 7
ReznicMi píše:Jinak děkuji za rady a nápady. Samozřejmě řešitelné to je. Já spíš napsal blbě dotaz. Zajmá mě prostě jestli už tohle někdo nezkoušel reklamovat protože se mnou dneska docela sprostě vyběhl pelikánův servisák se slovy....Vysílačka má spoustu chyb na velká letadla si kup chlapče auroru......ale určitě si myslím že asi by se člověk neměl dát.
Tak vidím, že nejsem sám kdo má problémy se servisem pelikán....
Není to p. Čečotka? S tím jsem měl dobré zkušenosti...
jyrry.webnode.cz
Re: Nova Eclipse 7 PRO 2,4
bohužel jméno pána nevím. Nicméně dovolim si ještě jednu hanivou poznámku na eclipsu a tou je že chybí exponenciální průběh na kanál s plynem. Někdo si řekne na co to je třeba ale mě se u karbce co mam k benzínu JC 23 je to karbec walbro stalo že při 1/3 plynu byla klapka na dorazu a vše by vyřešil exp průběh plynu který ma i vysílačka 9 kanál z číny Trginy nebo jak se jmenuje. To jen takové doplnění k Vysilajdě Eclipse 7 pro. Jen by mě zajímalo co si myslíte ostatní modeláři o tom co mi servisák, řekl. Prostě "je to chyba v programu ale není podpora od hitecu protože eclipse končí" kup si auroru. Nemyslíte že to je zcestné ale jasně na vrácení peněz??? Když to neumí opravit?
ReznicMi píše:bohužel jméno pána nevím. Nicméně dovolim si ještě jednu hanivou poznámku na eclipsu a tou je že chybí exponenciální průběh na kanál s plynem. Někdo si řekne na co to je třeba ale mě se u karbce co mam k benzínu JC 23 je to karbec walbro stalo že při 1/3 plynu byla klapka na dorazu a vše by vyřešil exp průběh plynu který ma i vysílačka 9 kanál z číny Trginy nebo jak se jmenuje. To jen takové doplnění k Vysilajdě Eclipse 7 pro. Jen by mě zajímalo co si myslíte ostatní modeláři o tom co mi servisák, řekl. Prostě "je to chyba v programu ale není podpora od hitecu protože eclipse končí" kup si auroru. Nemyslíte že to je zcestné ale jasně na vrácení peněz??? Když to neumí opravit?
Seriózní prodejce by vyšel vstříc a buď vrátil peníze nebo umožnil výměnu. Bohužel tady o serióznosti mluvit radši zatím nebudu. Na druhou stranu, když člověk kupuje rádio na větší modely, měl by si pořádně zjistit co které umí a neumí. Eclipse mělo u nás hromada lidí a každýmu něco vadilo. Já naštěstí rovnou koupil T8FG....
Ještě na jaře by mě nenapadlo, že koupim velký letadlo. Nicméně mi eclipsu hrozně doporučovali na prodejně. Každopádně pokud si člověk jen tak přečte co to umí a neumí tak nemá důvod si ji nekoupit. A nějak to neomlouvá chyby a závady......Řešil jsem cenu vysílačky....kdyby člověk měl penize na zzbyt tak ...koupi nějakou futabu za 12tisic a ma na 20 let vystaráno. Ale tohle se zdálo jako hodně muziky za ještě přijatelnou cenu. Ale opak je pravdou.....mnoho problémů za docela dost peněz......
ReznicMi píše:Ještě na jaře by mě nenapadlo, že koupim velký letadlo. Nicméně mi eclipsu hrozně doporučovali na prodejně. Každopádně pokud si člověk jen tak přečte co to umí a neumí tak nemá důvod si ji nekoupit. A nějak to neomlouvá chyby a závady......Řešil jsem cenu vysílačky....kdyby člověk měl penize na zzbyt tak ...koupi nějakou futabu za 12tisic a ma na 20 let vystaráno. Ale tohle se zdálo jako hodně muziky za ještě přijatelnou cenu. Ale opak je pravdou.....mnoho problémů za docela dost peněz......
Sem byl celkem pobaven, když kamoš řešil taky 2 serva na vyškovce a měl k sobě přidrátovaný dva přepínače, aby si ten mix nevypnul...
ReznicMi píše:...když trimuju křidelka trimem na panelu vysilajdy, tak se vychylují jednotlivé půlky výškovky také....
Pokud v mixu AILV nastavíš hodnotu mixu křidélka-výškovka na 0% (pro obě serva) tak by ani trim křidélek snad neměl mít vliv na výškovku??
Jinak tedy nerozumím tomu tvému problému s exponenciálou na kanále plynu - to co popisuješ by snad šlo snadno vyřešit změnou přepákování na servu ovládajícím karburátor, případně omezením výchylky serva (EPA). Expo s tím nemá co dělat.
samozřejmě průběh s plynem jsem vyřešil prodlouženim tahla na karburátoru. Ale proč to řešit mechanicky když máš počítačovou vysílajdu a spousta borců ro řeši exp průběhem. Jinak samozřejmě mám nastaveno v AILV že křidelka neovlivnují vyškovku ale jak píšu tak prostě je chyba v programu a trim křidelek bude mit stale vliv na vyškovku a neuděláš s tim nic......prostě i servisaci pelikani tvrdí že to je nedotažený prodram.... prostě chyby.... špatná vysílačka....A exp plyn že chybí jsem uvedl jako další příklad co mi tam chybělo.....I vysílačka 9 kanálu z hobbikyngu to umí.....
Problém s plynem - mícháš dohromady dvě věci, nastavení velikosti výchylky - to správně řeší přepákování či omezení výchylky (EPA), a exponenciální průběh, nebo ještě lépe nějaká nastavitelná křivka průběhu plynu je samozřejmě věc u velkého benzíňáku žádoucí, ale Eclipse ji prostě nenabízí a není to nutně chyba rádia. Na to je prostě potřeba číst návody a vybrat jinou vysílačku...
Ta divná funkce trimu u AILV je naproti tomu skutečně chyba (pokud to funguje jak popisuješ) a je to rozhodně na reklamaci a záruční opravu (výrobce by měl opravit fw). Reklamaci bys měl ovšem uplatnit u prodejce, nikoliv u Pelikána.
Ta divná funkce trimu u AILV je naproti tomu skutečně chyba (pokud to funguje jak popisuješ) a je to rozhodně na reklamaci a záruční opravu (výrobce by měl opravit fw). Reklamaci bys měl ovšem uplatnit u prodejce, nikoliv u Pelikána.
Jo s tim exp průběhem jsem uvedl jen jako příklad. Vysílačku jsem měl dříve než letadlo tak jsem na toto omezení narazil z ničeho nic. Prodejce se mnou jeli k pelikanoj aby se na to mrkli. Dneska tam zajedu a dám to normalka do reklamace
Ahoj všichni, tak jsem měl velkej zálusk na tuhle vysílačku a dost jsem vyděšenej co tady čtu.
Co teď vybrat? Za tyhle peníze nic podobnýho není. Budu pořizovat Gamu 2100 s klapkama, křidelka chci zvlášt, ale autor ST tady doporučuje se tomu v takovém případě obloukem vyhnout.
Tak co mám vybrat? Auroru se mi moc kupovat nechce, možná půjde do slevy, když má přijít ta 9X.
No, nechtěl jsem čekat až na příští sezonu, ale asi mi nic nezbude.
Poraďte prosím.
Díky moc.
Co teď vybrat? Za tyhle peníze nic podobnýho není. Budu pořizovat Gamu 2100 s klapkama, křidelka chci zvlášt, ale autor ST tady doporučuje se tomu v takovém případě obloukem vyhnout.
Tak co mám vybrat? Auroru se mi moc kupovat nechce, možná půjde do slevy, když má přijít ta 9X.
Poraďte prosím.
Díky moc.
arkudo píše:Ahoj všichni, tak jsem měl velkej zálusk na tuhle vysílačku a dost jsem vyděšenej co tady čtu.
Poraďte prosím.
Díky moc.
Jako Futabista bych Ti bohužel doporučil HOTT. S tímco má v názvu HITEC já už nechci mít nic společnýho.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Jinak vysilačku jsem dnes předal k reklamaci a pokud by někoho zajímal vývoj a postavení servisu k tomuto problému tak podám další informace. Jinak můžu prozačátak prodejce konkrétně RCM pardubice se mi snaží zatim vyjít maximálně vstříc....uvidíme co servis......
-
von boberov
Ahoj. Dnes jsem vzal svoji E pro, do přijímače nastrkal serva abych mohl otestovat výškovku na dvě serva a funguje mě to stejně blbě jako Tobě. Zprvu tedy reagovaly obě půlky výškovky i na pohyb páky křidélek- to se dá vypnout, ale trim křidélek je aktivní stále i pro výškovku
Dál mě asi před čtrnácti dny začaly vypadávat některé znaky na display - pozoruji že se to stává když mám vysílač dlouho zapnutý, asi 40a víc minut(při vlekání větroňů). Druhý den to pak vezmu do ruk a vše OK.
No a dnes umřela veškerá zvuková signalizace.
Né opravdu dneska je všechno rychlo eco fušovací výroba.
Dál mě asi před čtrnácti dny začaly vypadávat některé znaky na display - pozoruji že se to stává když mám vysílač dlouho zapnutý, asi 40a víc minut(při vlekání větroňů). Druhý den to pak vezmu do ruk a vše OK.
Né opravdu dneska je všechno rychlo eco fušovací výroba.