Nova Eclipse 7 PRO 2,4

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
VLak

Re: Nova Eclipse 7 PRO 2,4

#166 Příspěvek od VLak »

Obsah balení je zřejmě v pořádku. Měl jsem v krabici to úplně to samé.

Jak jsem psal dříve, mám s vysílačem nějaký problém, takže momentálně reklamuju a nemůžu se podívat na verzi softu, ale fungoval stejně s optimou i minimou.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od vojta mansfeld »

Software je 1.03 kdyby se někdo mohl do svojí podívat a říct zda to funguje. V obchodech taky neudávají jako obsah balení ani u Pelikána tak to asi bude v pohodě. Díky.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Vlado C

#168 Příspěvek od Vlado C »

POdla mna mozu byt problemom nerovnake verzie FW v prijmaci a vysielaci. Indiciou je ze so starsim Optikom to chodilo. Takze asi je najlepsie aktualizovat FW na novom prijmaci, ale aj vysielaci ale aj na vsetkych ostatnych prijmacoch. Az potom by som skusal ten prijmac na druhych vysielacoch ale je potrebne aby aj tie mali aktualizovany FW. Pokusy na vysielacoch bez aktualizovaneho FW (za vyssie uvedenych suvislosti) nemaju takmer ziadnu vypovedaciu hodnotu.

Pokial sa tyka komunikacnej centraly tak tu doporucujem kupit, lebo ju bude treba viacej krat, najma preto lebo nastupuje era telemetrie a aj vacsina zarytych nepriatelov telemetrie ju bude do 2 rokov pouzivat. :) A Hitec je asi jedina firma, ktora ma telemetriu koncipovanu tak, ze sa da prevadzkovat aj s povodnymi prijmacmi (okrem lite verzii do hal). Cize je v podstate velmi prevadzkovo lacna. Takisto FW sa bude obcas aktualizovat takze ta centrala sa vyuzije a je to pri uvazovani s trochou nadhladu velmi lacne riesenie. Viac funkcionality za nemej penazi ako napr. nizsie typy Futaby a na prekvapenie s viacmenej rovnakou spolahlivostou. 8O

Ja idem v najblizsom case pouzit telemetriu spolu so starou Eclipse 7. (Zakupena v 2003 a upgradnuta na 2,4 Ghz v 2011) Sam som zvedavy ako to bude chodit.

Pre stredne vyspelu a stredne narocnu skupinu hobbikov povazujem Hitec za velmi dobru volbu s dlhou dobou pouzivania.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
starostaj

#169 Příspěvek od starostaj »

Ahoj,
Software mám také 1.03. Obsah balení stejný, ale chtěl bych se zeptat jestli nevíte jak vypnout podsvětlení displeje. A zdali to má vůbec smysl, myslím jen na výdrž baterie. Předem děkuji za odpověď.
jetylo

#170 Příspěvek od jetylo »

Stara Eclipsa, rovnako ako aj Aurora maju odoberatelny vysielaci modul spectra 24 a by sa dal pouzivat prijimac minima, treba upgradnut fw vysielacieho modulu Spectra 24 a nie ovladaca ako takeho. Neviem ako to je urobene v novej Ecpilse , ci je vysielaci modul odoberatelny alebo je vstavany do vysielaca...V kazdom pride je jedno aky fw ma vlastny vysielac, pretoze vysielaci modul ma svoj fw a to je dolezite.
tomdlouhan

#171 Příspěvek od tomdlouhan »

Ahoj ja mel v baleni toto VYSILAC :) v nem baterku NiMh 1300 mAh :( . pruznej kousek najaky mechovky na obaleni prijimace v modelu a zafixovani nelepkou Hitec :) a drzak prijimacovych baterek 4x 15V popr 4x 1.2 V :) .v Krabici byl jeste prijimac OPTIMA 7 ato je vse .Ceskej manual a nejakej jednotlivej papir jak to sparovat . K prijimaci upevneni do modelu z nalepovaci oboustranou paskou a nebo dvema vrutama to je v pytliku v tom jednom chlivku vic tam neni.Hitec deala tech baleni vic jedna varianta je i ze 4 servamam od nich proto ty prihradky v krabici.
Eclipse 7 Pro , Cessna 182 clas 500 2,4GHz , DG 1000 ,Phoenix Evolution 2 in 1 EPO ,Skylady 2
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od vojta mansfeld »

Modul je zabudován přímo do vysílače, resp z venku vyndat nejde. V balení jsem měl to co vy takže ok a díky :)
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
starostaj

#173 Příspěvek od starostaj »

Ahoj, píšu ohledně toho nastavení podsvětlení. Psal jsem do pelikána a prý to nejde. Tak jen šířim info.
tomdlouhan

Spuštění stopek na Eclipse 7 PRO

#174 Příspěvek od tomdlouhan »

Ahoj.Nejakou dobu uz mam Eclipse 7 pro.Sanzil jsem se najkym zpusobem nastudovat z navodu jak se pri letu spusti stopky ,ale nejak se nedari . :( Jde o to ze v modu nastaveni tj vypnout podrzet oba edit a zapnout to gfunguje tam mam cas nastavenej .Jakmile to prepnu do normaliniho menui Edit obe EPO atd. stopky nemuzu pustit ,poradite mi nekdo jak na to .OMLOUVAM se za tuhle otazku ,ale zkousel jsem vsechno mozny stopky proste nejdou ,resp nenaskoci . :(
Eclipse 7 Pro , Cessna 182 clas 500 2,4GHz , DG 1000 ,Phoenix Evolution 2 in 1 EPO ,Skylady 2
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

Eclipse 7 pro - chyba softu?

#175 Příspěvek od ReznicMi »

Ahoj kluci modeláři. Obracím se na Vás s dotazem. Mám vysilajdu clipsu7 a když jsem ji letos na jaře kupoval ani by mě nenapadlo že budu potřebovat funkci na sloučení serv na výškovce. Včera jsem při záletu letadla které potřebuje dvě serva na vejškovku zjistil, že když trimuju křidelka trimem na panelu vysilajdy, tak se vychylují jednotlivé půlky výškovky také. Dnes jsem s vysilajdou byl v rcm v semtině kde zjistili že mam vše nastaveno dobře a poslali mě k pelikanoj kde zjistili také že mamvše nastaveno dobře jen že je chyba ve vysilajdě. Zkrátka trim křidelek mi bude hejbat s pulkama vyškovky a nikde to nejde vypnout. Bohužel mi bylo řečeno kup si Auroru. Ja si ale myslim že když tam tato funkce je a funguje blbě že to je na reklamaci. (Oni že to prej dělaj všechny eclipsy). Nyní mam provizorně na V kabelu obě serva vyškovky HS 7775MG připojeny na přijimač optima a funkci na sloučeni vyplou. Myslite že to jeden kanál utáhne obě serva??? Aby mi za letu neshořel výstup a nespadlo éro. A co myslíte mám trvat na reklamaci??? Neřešili jste to někdo????
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Eclipse7 chyby a útrapy

#176 Příspěvek od jyrry »

Zkoušel jsi to druhé servo výškovky přimixovat přes volný mix? Tam by ten popisovaný problém neměl být.
jyrry.webnode.cz
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od ReznicMi »

No nezkoušel.....nicméně to se musí zapínat přepínačem na panelu a je to takové málo blbuvzdorné a myslím, že se dá lehce omylem vypnout. Spíš mi jde o to jestli provizorně mi utahne jeden kanál na přijimači dvě serva HS7775MG. Ja si myslím že to je hroba chyba programu vysilačky a že to je na vrácení peněz. Mám ji 4 měsíce.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od jyrry »

Signálový výstup přijímače utáhne několik libovolných serv.
Ta funkce pro výškovku, nemá to tam nějaké varianty? Pro zvýšení obratnosti se používají poloviny výškovky ve funkci jak výškovky, tak křidélek... Pak by to reagovalo jak píšeš, společným směrem by šly na trim výškovky; chybou v softu by to tak fungovalo i při jiné variantě...
Ona ta nová Eclipse nemá sepnutí (volného) mixu natrvalo, bez přepínače? (U "staré" toto slušně ošetřil soft Palík, měl jsem to tak.)
jyrry.webnode.cz
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitec Eclipse 7

#179 Příspěvek od ReznicMi »

vše je nastaveno dobře. Na mixu je nastaveno aby křidelka nesahaly na vyškovku ale i servisak u pelikána mi řekl že s tim nic nejde dělat, že je nedotažen program ve vysilajdě ať si na takovy letadlo koupim auroru. Podle mě je to u vysilačky kterou mam 4 měsice za 5tisic na vrácení peněz. Protože ty mixy ostatni nelze nechat trvale zaplé ale musi se spínat spínačem. A od palíka nebo jak se jmenuje mi přijde jako blbost kupoivat firware když je to jejich chyba. Jen mě šlo spíš o to jestli to už někdo neřešil s servisem na záruku tento problém.
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitec Eclipse 7

#180 Příspěvek od ReznicMi »

Jinak děkuji za rady a nápady. Samozřejmě řešitelné to je. Já spíš napsal blbě dotaz. Zajmá mě prostě jestli už tohle někdo nezkoušel reklamovat protože se mnou dneska docela sprostě vyběhl pelikánův servisák se slovy....Vysílačka má spoustu chyb na velká letadla si kup chlapče auroru......ale určitě si myslím že asi by se člověk neměl dát.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“