Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Pár náhledů z krátkého videa - úspěšné létání z vody. Beta dost dlouho jede po hladině než se odlepí, stejně jako při přistání ještě dlouho klouže po bříšku plováku. Oproti létání bez všech těch nadnášedel je velice pomalá, jinak je to s tím motorem co mám žihadlo 
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Zde je krátké video z létání na rybníku s Bětkou.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0boOfXG-CBs[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0boOfXG-CBs[/youtube]
Pekacek77 píše: ... jinak je to s tím motorem co mám žihadlo
A co tam máš teď za motor a jaký regl ?
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Regl Foxy 35A a motor Turnigy D2826/6 2200kV.
jamesgsf píše:Pozor nedávej normál vrtuly obráceně, ale zmeň smysl otáčení změnou dvou drátu z reglu do motoru. Pokud koupíš normál apc 6x4E neuděláš z ní tlačnou tím, že ji obrátíš. Vrtuly tak jak má být, čísly a nápisem dopředu (k čumáku letadla - po směru letu). Vrtule je postavená tak jak má z výroby. Když tam bude normál nebo tlačná je to jedno fungovat to bude. Já osobně lítám normál apc 6x4E ale na bixlera 2 budu dávat 7x4.
Takže pokud to chápu správně, jakákoliv vrtule ať už je tažná nebo tlačná, se nasazuje tak aby nápis který na ní je směřoval k čumáku? Tzn. je viditelný když se dívám na letadlo zepředu? V případě tažné vrtule se pak změní jen směr otáčení motoru? Začínám s létáním právě s Betou tak si to chci jen ujasnit, že jsem to pochopil správně:-)
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
palo-1 píše:Takže pokud to chápu správně, jakákoliv vrtule ať už je tažná nebo tlačná, se nasazuje tak aby nápis který na ní je směřoval k čumáku? Tzn. je viditelný když se dívám na letadlo zepředu? V případě tažné vrtule se pak změní jen směr otáčení motoru? Začínám s létáním právě s Betou tak si to chci jen ujasnit, že jsem to pochopil správně:-)
Díky, tak v tomhle už mám tedy jasno 
Ahoj, prosím porad te mi jakej novej motor na betu? Sám si nevím rady, na ceně nezáleží, jen nechci originál, chci zkusit neco noveho. Dík
EasyStar (osazení Emax), vysílač: Lite4
Jaryn87 píše:Ahoj, prosím porad te mi jakej novej motor na betu? Sám si nevím rady, na ceně nezáleží, jen nechci originál, chci zkusit neco noveho. Dík
Asi tohle: Turnigy D2826/6 2200kV, ale budeš k němu potřebovat i silnější regl, pokud máš setový.
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
Zdravim vespolek, mam Betu asi rok vse original, az na tuny lepidla.V posledni dobe mi pri plnem vykonu vynechava motor,pokud stahnu vykon tak na 60% tak ma plynuly chod od 0 do 60% a po postupnem pridavani se po urcite dobe (pravdepodobne pr poklesu napeti baterie) da dat i plny plyn. Zkousel jsem dotahnout sroubky co drzi motor v preklizce a nic nepomaha. Jedine me napada zda baterie po roce nema nejake jine parametry (zda se me mirne nafoukla)... a pri ubytku napeti pak je vse ok. Nenapada Vas co s tim? Diky za reakci
rok stara bateria je uz dost stara bateria. Bateria v telefone ti tiez bydrzi max 2 roky, je to rovnaka technologia, ale je menej zatazovana. Zalezi od toho, kolko krat si s nou uz lietal, a ako si s nou zaobchadzal. Pravdepodobne ti bude treba novu bateriu.
Taky se přikláním k baterce, vypadá to, že už je měkká.
V každém případě kup novou a teprve když budou problémy přetrvávat (a nejspíš nebudou), tak laboruj dál.
V každém případě kup novou a teprve když budou problémy přetrvávat (a nejspíš nebudou), tak laboruj dál.
Zkusim tady objednat novou baterii. Dekuji za rady
Moje Betka dostala novej motor Turnigy 2826/6 regulator Blueseries 30A vrtule 6x4 a musím říct,že teďka to opravdu lítá stoupá super
před tím se setovým motorem a vrtulí 6x4 to letělo taky,udělal jsem v čumáku otvor a nalepil malej lapač, druhej otvor jsem udělal z boku pod křídlem mírně za regulátorem,aby alespoň trošku prudil vzduch kolem reglu.
S motorem Turnigy se to nedá srovnávat teďka je to raketa
S motorem Turnigy se to nedá srovnávat teďka je to raketa
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte, téma překročilo již po druhé 100 stránek a TomasC mě poprosil, abych založil nové téma...
Bohužel si nepamatuji, co jsme už probírali, tak jsem chtěl poprosit, zda by bylo možné, aby jste mi sem napsali, o čem se zde diskutovalo a co by jste chtěli, aby bylo napsáno v prvotním příspěvku nového tématu.
Děkuji moc!
Bohužel si nepamatuji, co jsme už probírali, tak jsem chtěl poprosit, zda by bylo možné, aby jste mi sem napsali, o čem se zde diskutovalo a co by jste chtěli, aby bylo napsáno v prvotním příspěvku nového tématu.
Děkuji moc!