Turnigy T9X - přepólované aku
Re: Turnigy T9X - přepólované aku
Zkus proměřit propojovací vodiče vedoucí na desku jestli některý z nich není přerušený a případně si proměř u dobrého rádia cestu odkud tj. ze kterého pinu na základní desce vede přívod +12V přes propoje na desce až k tomu stabilizátoru. Kudy to přesně vede to neví a rozebírat to se mi opravdu nechce, ale když už to máš rozebrané tak by to snad měl zjistit případně tím porovnáním.
Pokud se ukáže, že u dobré desky to bude ten stejný pin, na kterém jsi naměřil jako na jediném +12V u té špatné desky tak je to přerušeno někde na desce po trase kudy to vede.
Pokud se ukáže, že u dobré desky to nebude ten stejný pin, na kterém jsi naměřil jako na jediném +12V u té špatné desky tak je to přerušeno někde mimo desku.
Pokud se ukáže, že u dobré desky to bude ten stejný pin, na kterém jsi naměřil jako na jediném +12V u té špatné desky tak je to přerušeno někde na desce po trase kudy to vede.
Pokud se ukáže, že u dobré desky to nebude ten stejný pin, na kterém jsi naměřil jako na jediném +12V u té špatné desky tak je to přerušeno někde mimo desku.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Díky Dondys.
Prop. vodiče jsou v pořádku, protože ty jsou součástí zadní půlky rádia, která s jinou přední půlkou fachčí, stejně jako malá deska se spínačem.
Zkusím to porovnat jak píšeš.
Prop. vodiče jsou v pořádku, protože ty jsou součástí zadní půlky rádia, která s jinou přední půlkou fachčí, stejně jako malá deska se spínačem.
Zkusím to porovnat jak píšeš.
Tak se pripojuju mezi pitomce co si po flashovani prepolovali napajeni vysilace.
Evidentne je v cudu kondenzator a asi stabilizator v modulu, protoze nevysila.
jinak jakoby funguje, uvidim po promereni.
Evidentne je v cudu kondenzator a asi stabilizator v modulu, protoze nevysila.
jinak jakoby funguje, uvidim po promereni.
Big Lama - 35MHz, Sky Climber - 2,4GHz
Ahoj,
shořel mi "tranzitor" kterej ovládá bzučák. Mohl by mi někdo zjistit co je za přesný typ. Přikládám foto.
Děkuji
shořel mi "tranzitor" kterej ovládá bzučák. Mohl by mi někdo zjistit co je za přesný typ. Přikládám foto.
Děkuji
[quote="Feri62"]Tak se pripojuju mezi pitomce co si po flashovani prepolovali napajeni vysilace.
Jsem na seznamu též
a to mám celkem slušné základy elektro, 50 mi bylo a v Rusku jsem taky byl.
Vysílačka už je funkční, ale vysílací modul Frsky to nerozchodil, tak tam zatím jede modul na 35MHz

Jsem na seznamu též
Vysílačka už je funkční, ale vysílací modul Frsky to nerozchodil, tak tam zatím jede modul na 35MHz
věčný začátečník nyní s T9x
-
motorsport
Nemohl by prosim nekdo shrnout, ktere ty soucastky pri prepolovani odejdou? Nejlepe vcetne fotek. Je to tu pravda sice popsano, ale amaterovi by 4 Fotky se 4 zakrouzkovanymi soucastkami hodily
Diky
Diky
motorsport píše:Nemohl by prosim nekdo shrnout, ktere ty soucastky pri prepolovani odejdou? Nejlepe vcetne fotek. Je to tu pravda sice popsano, ale amaterovi by 4 Fotky se 4 zakrouzkovanymi soucastkami hodily![]()
Diky
Když ono to není vždycky úplně jednoznačné: stabilizátory, kondenzátory - a pak cokoli dalšího, podle nabitosti baterek, výrobních tolerancí, vlhkosti , teploty a tlaku vzduchu, délky trvání přepólování a aktuální nálady jistého Josefa Nováka z Prčic (to poslední je samozřejmě efekt motýlích křídel). V podstatě ti nikdo neřekne "vyměň tyhle čtyři věci a můžeš lítat" (tedy říct to může, ale pravda to být nemusí), v případě přepólování je ohrožené skoro celé rádio, jde o to, co uhoří nejdřív.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Nedávno jsem řešil opravu, něco jsem sepsal: http://modylky.trojankovi.cz/#param=id_806
-
motorsport
Asi je fakt lepsi, kdyz se do opravy pusti nekdo zkuseny....
Neni tu nekdo z okoli zlina, kdo by byl schopen a ochoten opravy?
Pripadne nekdo akcni, komu by se to dalo poslat a po oprave by to poslal zpet?
Diky..
Neni tu nekdo z okoli zlina, kdo by byl schopen a ochoten opravy?
Pripadne nekdo akcni, komu by se to dalo poslat a po oprave by to poslal zpet?
Diky..
-
motorsport
Ten odkaz od Trojanka bohuzel přestal fungovat. Nešlo by to prosím nějak obnovit? Díky
motorsport píše:Ten odkaz od Trojanka bohuzel přestal fungovat. Nešlo by to prosím nějak obnovit? Díky
Asi to byl jen nějaký dočasný výpadek. Teď jsem to testoval a odkaz funguje.
Ahoj Kluci,
memu kamaradovi se taky stalo ono jiste prepolovani baterky. Tak me poprosil jestli bych....
Takze, vymenil jsem 7805 (100mA) na hlavni desce, spolecne s tantalem (22uf/25)mensi nebyl. Vymenil jsem 7805 v modulu anteny a 7805 u bzucaku.
Vysilajda jede, netrepe se servy, ale,
TEN 7805 (100mA) na zakladni desce se celkem dost hreje, uz jsem sice eliminoval to ze na nem neudrzim prst (protoze byl ve skratu 7805 u bzucaku) ale stale jeste neni studeny, lehce teply. Porad jeste celkem dost hreje.
Nemeli byste nekdo nejaky napadik, co by jeste mohlo byt ve skratu, nebo odebirat nejaky vetsi proud ?
Pri odpojeni vysilaciho modulu, zadna zmena. pri odpojeni bzucaku vysilacka nejede, je to propojene a ikdyz zapnu po vypinaci s vytahnutymi kontakty bzucaku, vysilacka nejede.
Schema mam stahnute,ale je to takove na pul blokove, na pul schema. takove na ho**o. navic je ta 7805 zapojena mnou nepochopitelne, viz obrazek.
memu kamaradovi se taky stalo ono jiste prepolovani baterky. Tak me poprosil jestli bych....
Takze, vymenil jsem 7805 (100mA) na hlavni desce, spolecne s tantalem (22uf/25)mensi nebyl. Vymenil jsem 7805 v modulu anteny a 7805 u bzucaku.
Vysilajda jede, netrepe se servy, ale,
TEN 7805 (100mA) na zakladni desce se celkem dost hreje, uz jsem sice eliminoval to ze na nem neudrzim prst (protoze byl ve skratu 7805 u bzucaku) ale stale jeste neni studeny, lehce teply. Porad jeste celkem dost hreje.
Nemeli byste nekdo nejaky napadik, co by jeste mohlo byt ve skratu, nebo odebirat nejaky vetsi proud ?
Pri odpojeni vysilaciho modulu, zadna zmena. pri odpojeni bzucaku vysilacka nejede, je to propojene a ikdyz zapnu po vypinaci s vytahnutymi kontakty bzucaku, vysilacka nejede.
Schema mam stahnute,ale je to takove na pul blokove, na pul schema. takove na ho**o. navic je ta 7805 zapojena mnou nepochopitelne, viz obrazek.
Carione-T9X || BETA 1400 III | GAMA 2100
"Vzlétnout můžeš, přistát musíš."
www.carione.cz
www.carione.cz
mhotar píše:
UAU, to uz je lepsi... Děkujiii
Carione-T9X || BETA 1400 III | GAMA 2100
www.carione.cz
www.carione.cz
Další možnost je snížit zbytečně vysoké napětí změnou napájecího aku, protože pro provoz T9X i jejího modulu stačí i podstatně nižší napětí než 12V. Low drop stabilizátory v pohodě pracují i při napětí okolo 6V a čím vyšší napětí tím víc na nich dochází ke zbytečným tepelným ztrátám.
Takže při použití ať už 2S LiPo nebo packu, který si vyrobíte ze dvou článků A123 viz tento odkaz třeba podle návodu viz tento odkaz by měly být tepelné ztráty na stabilizátorech ještě podstatně více minimalizovány.
V případě přechodu na aku pokud je v T9X stále originální firmware doporučuji rovnou přejít i na některý z open source firmware, protože v originálním firmware není možnost nastavit úroveň alarmu napájení vysílačky, která je tam pevně nastavena na cca 9V a bez případných hardwarových úprav jako například viz tento odkaz by to pak stále signalizovalo podpětí, ale změnou za některý z open source firmware se to vyřeší i bez nutnosti dělat kvůli tomu úpravu HW, protože u open source firmware je možné nastavit úroveň alarmu i pro použití aku jako je třeba 2S A123.
Takže při použití ať už 2S LiPo nebo packu, který si vyrobíte ze dvou článků A123 viz tento odkaz třeba podle návodu viz tento odkaz by měly být tepelné ztráty na stabilizátorech ještě podstatně více minimalizovány.
V případě přechodu na aku pokud je v T9X stále originální firmware doporučuji rovnou přejít i na některý z open source firmware, protože v originálním firmware není možnost nastavit úroveň alarmu napájení vysílačky, která je tam pevně nastavena na cca 9V a bez případných hardwarových úprav jako například viz tento odkaz by to pak stále signalizovalo podpětí, ale změnou za některý z open source firmware se to vyřeší i bez nutnosti dělat kvůli tomu úpravu HW, protože u open source firmware je možné nastavit úroveň alarmu i pro použití aku jako je třeba 2S A123.