Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Hmm, tak už taky vím jak se krásně z ničeho nic urve list zadní vrtulky, ale naštěstí u mě né ve vzduchu
Normálně jsem testoval vibrace vrtulky doma na stole a najednou rana jak když vystřelíš ze vzduchovky a kolem ucha vžum světelnou rychlostí proletěl list. Byla to fakt neuvěřitelná prda až jsem se málem po....
Každopádně štěstí že to nebylo do obličeje nebo do oka jinak ... a bylo by. Tak bacha na to, střílí to a je to nebezpečný - co je to? (130x) 
Nevíte někdo, kde sehnat samostatně šrouby z kovového ozubeného kola kardanu? Jsou to tytéž, jako na origo motoru.
Metrický závit 1.5mm a délka 2.8mm.
PS: V nejhorším tam prdnu tu klasickou samořezku, která drží hlavu rotoru
.
PS: V nejhorším tam prdnu tu klasickou samořezku, která drží hlavu rotoru
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
RadekCe píše:Nevíte někdo, kde sehnat samostatně šrouby z kovového ozubeného kola kardanu? Jsou to tytéž, jako na origo motoru.
PS: V nejhorším tam prdnu tu klasickou samořezku, která drží hlavu rotoru.
Já jsem koupil 1.5mm šroubky dlouhé deset nebo dvanáct mm a matičky.Provrtal jsem to skrz a zašrouboval a zajistil matičkou.Jestli kousek šroubku kouká,ustřihl jsem ho.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
- Kimi.K44@gmail.com
a já tam narval samořezku, ale pozor na to, protože na origo hřídeli mi to zvětšilo díru, že tam byla vůle tak 1mm na každou stranu ! teď jak mám tu tuningovou s autorotací tak v poho
Blade 130X, T-REX 600 E - NA PRODEJ, T-REX600 EFL, Spektrum™ DX7 - NA PRODEJ
Kimi.K44@gmail.com píše:a já tam narval samořezku, ale pozor na to, protože na origo hřídeli mi to zvětšilo díru, že tam byla vůle tak 1mm na každou stranu ! teď jak mám tu tuningovou s autorotací tak v poho
Já si dělám hřídele z plného uhlíku. Akorát nevím, kde sehnal "benda karel" ty šroubky M1.5? Proto jsem se na to ptal. Doma mám nejmenší koupené 2.0mm s matičkou. 1.5mm s matičkou nemám
PS: Nějak to vyřeším sám ... stejně bych nečekal, než něco seženu
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Ahoj já bych zašel do první lepší optiky, sice šroubek z matičkou vyjde docela draze, ale dá se to skousnout 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Tsisters píše:Ahoj já bych zašel do první lepší optiky, sice šroubek z matičkou vyjde docela draze, ale dá se to skousnout
No ty určitě
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Já si dělám hřídele z plného uhlíku. Akorát nevím, kde sehnal "benda karel" ty šroubky M1.5? Proto jsem se na to ptal. Doma mám nejmenší koupené 2.0mm s matičkou. 1.5mm s matičkou nemám
.
. To to můžu rovnou vrtnout na tu 2.0mm, ale to už může zase vadit velikost hlavy a matky (dřít o kostru) ...[/quote]
Koupil jsem šroubky v modelářské prodejně RC HOUŠKA mohli by je mít všude
Koupil jsem šroubky v modelářské prodejně RC HOUŠKA mohli by je mít všude
benda karel píše:Koupil jsem šroubky v modelářské prodejně RC HOUŠKA mohli by je mít všude
No všude je určitě nemají
Už to neřešte, včera jsem byl 4,5h v Zoo a asi jsem si přehřál mozek
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
No ty určitě
... strčil bys tam hřebík a zalepil to prstolepem
.[/quote]
No možné to je, bylo by to hned
ale proto že mám doma 2 šroubky M1,5 x 7mm i z matičkama, tak bych asi použil šroubky 
No možné to je, bylo by to hned
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
- Kimi.K44@gmail.com
A je na hadry, hodne vysoko ve vzduchu jsem chtěl udělat rychlej obrat a vysadila baterka, motor se úplně vypnul přestali reagovat serva a vrtulník spadnul přímo na kraj silnice, rám, servo, autorotační hřídel, nožičky a buh ví co ještě
Kimi.K44@gmail.com píše:A je na hadry, hodne vysoko ve vzduchu jsem chtěl udělat rychlej obrat a vysadila baterka, motor se úplně vypnul přestali reagovat serva a vrtulník spadnul přímo na kraj silnice, rám, servo, autorotační hřídel, nožičky a buh ví co ještě
Tak to je smůla
Od té doby, co jsem o beton podobně rozstřelil mCPX se pevným povrchům vyhýbám a lítám zásadně nad trávou. Ale to ty už budeš asi taky ...
PS: A tuhé uhlíkové podvozky už tam nedávej, jsou na h.... , protože nemají žádnou pružnost a kromě nich to při pádu odnáší i vrťas
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- Kimi.K44@gmail.com
Lítám normálně nad trávou, ale zasebou mám silnici, a jak jsem dělal obrat, tak jsem udělal vlastně jen půlku obratu směrem k sobě a vrtulník se setrvačnosti dostal až na tu silnici 
- Kimi.K44@gmail.com
Tak to asi nebyla baterka, ale motorek ! Srovnal jsem všechno, polepil jsem to servo jsem složil atd a když jsem to zkoušel tak roztočim vrtule a najednouse z ničeho nic přestanou točit :O prostě se to vypne
Kimi.K44@gmail.com píše:Tak to asi nebyla baterka, ale motorek ! Srovnal jsem všechno, polepil jsem to servo jsem složil atd a když jsem to zkoušel tak roztočim vrtule a najednouse z ničeho nic přestanou točit :O prostě se to vypne
tak já mám podobny problém jedna baterka-druhá, helinka se zvedla a znova na zem,sama. přestaly se točit listy. motor se netočí, jen zápach spáleniny. řidící jednotka horká a motor taky. tak jsem to znova spároval, vysledek,motor se roztočil ale jen tak lážo plážo slabounko a řídící jednotka bliká jak vánoční stromek. zkouška s origo motorem to samé, takže objednaná nová řídící jednotka odešel regl v řídící jednotce. nevíte někdo jestli se nechá nějakym způsobem vřadit jiny regl na stávající jednotku? mám pocit jako když jsem to někde viděl, ale celé dopoledne jsem hledal a našel jsem jen foto na nějakym německym vebu bez popisu co s tím