Jak se projeví přetížení nebo závada regulátoru
- Lubor Čechura
- Kontaktovat uživatele:
Jak se projeví přetížení nebo závada regulátoru
Na éru mám novou sestavu aku/régl 30A/stř. motor/vrtule, která na zemi "naplno" bere 22A. Po dvou testovacích letech mi při dalším pokusu o start (po dvou dnech) po přidání "plynu" ještě na zemi, motor zaprotestoval hrozným pazvukem podobným chrčení při zadíraní mechanických součástí a zpomalením chodu. Při zkouškách v klidu doma jsem vyloučil zadírání ložisek a zjistil při dalším opakování "chrčení" nepřiměrené zahřátí réglu. Domníval jsem se, že tepelná ochrana (je výrobcem inzerována) regulátor vypne, ale tohle vypadá jako milisekundové vypínání a zapínání proudu. Nemám srdce to v tomto stavu "podržet", abych něco změřil. Než k téhle situaci dojde (asi po 10-ti vteřinách chodu), tak A-metr ukazuje 20 - 22A, takže régl by měl toto zatížení zvládat; výrobce uvádí stabilní zátěž 30A.
Dělám nějakou blbost, nebo je prostě vadný regulátor?
Dělám nějakou blbost, nebo je prostě vadný regulátor?
Lubor
Re: Jak se projeví přetížení nebo závada regulátoru?
odlepený/é magnety nebo mezizávitový zkrat
aky je to regulator ?
Ahoj,
já sem takhle vyloučil zadření ložisek, a pak jsem si všiml, že se mi vyklepal červik co zajištuje hřídel a ten se dostal mezi stator a rotor a občas to takhle zarachotilo, několikrát jsem s tim letěl než sem si všiml.
já sem takhle vyloučil zadření ložisek, a pak jsem si všiml, že se mi vyklepal červik co zajištuje hřídel a ten se dostal mezi stator a rotor a občas to takhle zarachotilo, několikrát jsem s tim letěl než sem si všiml.
Určitě vyzkoušet přenastavit časování reglu! Svého času mně to taky vyděsilo
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak se projeví přetížení nebo závada regulátoru
Překontroluj propojení regulátoru a motoru. Vypadá to, že je porušen jeden vodič. Řešilo se to zde MNOHOKRÁT.
Regulátor se snaží motor rozběhnout, ale nejde mu to.
Regulátor se snaží motor rozběhnout, ale nejde mu to.
Hele, kdyz uz se to tu resi. Mam problem - Plush 25A a nejaky Turnigy motor na Toru. Pri rychlem pridani plynu se motor nekdy neroztoci a zacne vyt a piskat na miste, kdezto kdyz pridavam postupne, tak neni problem. Je to otazka casovani, nebo jde motor do kytek ? Ubytek vykonu nebo dalsi pazvuky jinak nepozoruju.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
..................
Naposledy upravil(a) mgx dne úte 22.04.2014 16:00, celkem upraveno 1 x.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil bych: změnit předstih, změnit rychlost rozběhu na regulátoru, jinak hmotnou vrtuli.RimmerCZ píše:Mam problem - Plush 25A a nejaky Turnigy motor na Toru.
- Lubor Čechura
- Kontaktovat uživatele:
Doctor2 píše:Určitě vyzkoušet přenastavit časování reglu! Svého času mně to taky vyděsilo
Tak to časování je něco, co mi vrtá hlavou - je tam nastaveno výchozí, tedy nízké a motor je stříďák BMA 2808-14(Satria Olomouc - "Bída")1100KV. Na réglu je doporučení: pro 2-pólové motory: nízké čas; pro 6ti a více: střední; pro vysokootáčkové: vysoké; a pro všechny motory Basic: střední!
No a já, do pytle, nevím, co jsou motory Basic! Omlouvám se, pokud jsou ty otázky pro někoho stupidní, ale s elektro teprve začínám. Ty ostatní uváděné možnosti jsem procházel a vyloučil bych je. Jiný régl nemám k dispozici, dosud jsem létal s proudy do 12-ti A. Všem děkuji za tipy.
Lubor
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Nastav "stredni" a pravdepodobne to pomuze.
Kdyz ne tak zkus "vysoke".
Kdyz porad nic, tak to vrat na "nizke" nebo "stredni" a hledej zavadu jinde.
Ale tipuju, ze pomuze uz prvni radek.
Kdyz ne tak zkus "vysoke".
Kdyz porad nic, tak to vrat na "nizke" nebo "stredni" a hledej zavadu jinde.
Ale tipuju, ze pomuze uz prvni radek.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Nemyslim, 2x mu to slapalo bez problemu.
Po dvou testovacích letech mi při dalším pokusu o start (po dvou dnech) po přidání "plynu" ještě na zemi, motor zaprotestoval hrozným pazvukem podobným chrčení při zadíraní mechanických součástí a zpomalením chodu.
- Lubor Čechura
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil bych: změnit předstih, změnit rychlost rozběhu na regulátoru, jinak hmotnou vrtuli.[/quote]
To mi připadá rozumné, vyzkouším měkčí rozběh a střední časování . Je pravda, že na ty první dva lety tam byla vrtule stejných parametrů ale váhově podstatně lehčí. Tu jsem ale odepsal. Ozvu se jak jsem pochodil.
To mi připadá rozumné, vyzkouším měkčí rozběh a střední časování . Je pravda, že na ty první dva lety tam byla vrtule stejných parametrů ale váhově podstatně lehčí. Tu jsem ale odepsal. Ozvu se jak jsem pochodil.
Lubor
- Lubor Čechura
- Kontaktovat uživatele:
Tak už nějaký výsledek je. Nasadil jsem nový régl, nastavil měkčí rozběh a středního fóra a funguje bezchybně. Teplota po 20ti sec "naplno" okolo 40ti °C. Ten původní je asi chabrus, po cca. 10 - 20ti sec chodu se na něm dají vařit vejce.
Dovolte, abych poděkoval všem za rady a administrátorům serveru za jeho provozování. Jsem už postarší páprda, lítám spoustu roků, ale s "elektrikou" jsem začal před dvěma lety a doposud jste mi ušetřili asi dost peněz a zklamání. Díky, Lubor.
Dovolte, abych poděkoval všem za rady a administrátorům serveru za jeho provozování. Jsem už postarší páprda, lítám spoustu roků, ale s "elektrikou" jsem začal před dvěma lety a doposud jste mi ušetřili asi dost peněz a zklamání. Díky, Lubor.
Lubor
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Díky, takový příspěvek opravdu potěší. Hned je nějak více chuti do práce...