Arcus E EPP 2222mm

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
ariane
Kontaktovat uživatele:

Re: Arcus E EPP 2222mm

#46 Příspěvek od ariane »

:D :D , no vidíš, to půjde :) :)
painkiller

#47 Příspěvek od painkiller »

Teď mi zas nejde nastavit ten pylon :lol: :lol:

Začínal sem pylonem a chodil krásně na první značku na páce jen vytáhnul, na pak teprv roztáčel motor, teď mi roztáčí motor už v trupu (mám sundanou vrtuli) a já ne a ne seřídit tu nulovou polohu se zastaveným motorem a vytaženým pylonem... :D
Elite (Va models),Alpha 139,Arcus E Advance na Turnigy 9XR+FrSKY - pozor, nebezpečí hloupých dotazů!
meky

#48 Příspěvek od meky »

Toľko starostí s pilonom, ktorý sa rozletí na márne kúsky po prvom tvrdom pristátí...teda tom neúmyselnom...už teraz sa na to psychycky pripravujem :lol:
ariane
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od ariane »

Máš to zakleté:-) Já mám vysunutí pylonu na extra vypínači - 2 polohy. Motor mám taky na přepínači - 3 polohy. Na start ze země vysunu pylon a poté 3 pl. ovládám plyn. Ve výšce pak vypnu motor a pak zatáhnu pylon 2 pl. vypínačem. Ve vzduchu pylon pak už ovládám jen tím 3 pl. vypínačem. Zapnu na polovinu, pylon se vysune a roztočí motor, pak dám plný plyn. Motor vypnu přes 3 pl. vypínač, vrtule se dotočí a pylon se zasune do trupu. Na to vysunutí a rozběh mám nastavené ve vysílači zpomalení na cca 3 vt. Jen tak pro zajímavost, na 6 minut kluzu mi na soutěži RCEN stačilo průměrně 80 vt. motoru.
ariane
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od ariane »

No vždyť jsi taky změnil rozsah ve vysílači, tak se nediv:-)
painkiller

#51 Příspěvek od painkiller »

ariane píše:Máš to zakleté:-) Já mám vysunutí pylonu na extra vypínači - 2 polohy. Motor mám taky na přepínači - 3 polohy. Na start ze země vysunu pylon a poté 3 pl. ovládám plyn. Ve výšce pak vypnu motor a pak zatáhnu pylon 2 pl. vypínačem. Ve vzduchu pylon pak už ovládám jen tím 3 pl. vypínačem. Zapnu na polovinu, pylon se vysune a roztočí motor, pak dám plný plyn. Motor vypnu přes 3 pl. vypínač, vrtule se dotočí a pylon se zasune do trupu. Na to vysunutí a rozběh mám nastavené ve vysílači zpomalení na cca 3 vt.

Né, to já si nedělám iluze - to je dost i můj amatérismus... Chtělo by to někoho zkušenýho tady při ruce :D :D Ten spínač si udělám taky, ale rád bych ho měl i na plynu...

ariane píše:Jen tak pro zajímavost, na 6 minut kluzu mi na soutěži RCEN stačilo průměrně 80 vt. motoru.

To zní zajímavě - takže to umí nějakou termiku? Se těšim na tichoplutí vzduchem jak malej Jarda :))

meky píše:Toľko starostí s pilonom, ktorý sa rozletí na márne kúsky po prvom tvrdom pristátí...teda tom neúmyselnom...už teraz sa na to psychycky pripravujem :lol:

Kdyžtak je k mání na Hype za pětikilo :D
Elite (Va models),Alpha 139,Arcus E Advance na Turnigy 9XR+FrSKY - pozor, nebezpečí hloupých dotazů!
ariane
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od ariane »

Tak si doplň bydliště, třeba někdo v okolí je:-)
Jo, umí i termiku, pokud jí najdeš. Soutěžní brus F3J to fakt ale není a nikdy nebude !!:-DD
painkiller

#53 Příspěvek od painkiller »

Hotovo :)

To je mi jasný, ale je fajn, že se na něm můžu učit jí hledat :) Až to kua rozchodim teda... :x :x
painkiller

#54 Příspěvek od painkiller »

Důkaz že se neflákám... i když teď teda jo - v práci... :?
Přílohy
Adjustment.jpg
painkiller

#55 Příspěvek od painkiller »

Se poseru :-D
Nedari se mi nastavit ten rozsah tak, aby motor nebezel driv nez pylon vyjede na maximum, toci se uz v trupu... to mi dela at serizuju regulator jak chci, s odpojeným servem nebo ne, s vychylkama na 120 i vic i min... pokazde predtim zkalibrovano, ale porad stejny...navic, ve chvili kdy pripojim i aux do prijimace, tak na nule plynu pylon vyjede do mezipolohy a tam sebou jebe tam a zpet-nejde zasunout...do ty doby, nez vyndam ten aux konektor..predtim mi jezdil krasne, plyn na prvni dilek paky, pylon venku, pak pakou dal a plynule se rozebehl...ted po tom, co jsem konecne deaktivoval tu brzdu, tak to dela tohle :-(
Salaman

#56 Příspěvek od Salaman »

Tak jsem si Arcuse taky pořídil a první co mi málem vyrazilo dech je 8 serv z toho 1 velký na 2A BECu integrovaném v regulátoru. To snad nemyslí Pelikán vážně. Když všechno zapojím do FASST přijímače, tak mi občas ani nenaskočí a problikávaj obě diody, když vytáhnu kterékoliv servo, tak naskočí spolehlivě.
Další věc je pilon, když v automatickém režimu stáhnu plyn tak sekvencér nepočká až se vrtule dotočí, ale okamžitě skočí do mezipolohy, kde by se vrtule měla zastavit o gumový kolík, jenomže ta má ještě v tu chvíli takovou setrvačnost, že se nezastaví a rve to přez ty zarážky. Jediná možnost je manuální režim a do vysílačky napípat vypnutý plyn při zataženém pylonu, kdybych si náhodou omylem brnknul o plynovou páku. Tím se do automatického režimu sekvencér nikdy nemůže dostat. Dále čím víc plynu tím je pilon více vyosen (ohnut) dolů. To nemusí být naškodu do chvíle než to praskne, potom si to rameno udělám z hliníku.
Chápu, že model za tuhle cenu nemůže být dokonalý, ale buďto ať do návodu napíšou co se má dokoupit a nebo ať to tam daj, ale za vyšší cenu, místo toho je tam takovej šrot a do návodu napíšou s vykřičníkama, že žádný servo nesmí v klidové poloze vrčet. Takového stavu se ani nedá dosáhnout. V případě, že to nerve do koncové polohy, ale stačí do nej šťouchnout prstem a přestane, tak to vůbec nevadí.
painkiller

#57 Příspěvek od painkiller »

Podle mě nemáš deaktivovanou tu brzdu vrtule - pak se nezastaví o ten kolík...?
Salaman

#58 Příspěvek od Salaman »

Brzda tam určitě není, to by se vrtule zastavila hned, mě se právě že dlouho dotáčí a brzdí o ten kolík a plastovou zarážku, což dělá pořádnej kravál a po pár takových zastaveních by se to určitě zničilo. Jinak jsem do nastavení regulátoru vůbec nelez, podle mě je brzda defaultně deaktivovaná.
painkiller

#59 Příspěvek od painkiller »

No já jí rozhodně neměl deaktivovanou - povedlo se mi to až po těch peripetiích popsaných tady... Jestli je nebo není dává reg vědět tím pípnutím - u mě to funguje - a vrtule se protáčí volně proti stavu s brzdou. Čili si i myslim, že nebude problém s pootočením během letu do správné polohy.
painkiller

#60 Příspěvek od painkiller »

Tak hlasim Arcus předán k reklamaci. ..u Pecky kde jsem model koupil jsem problém nevyřešil, tak jsem zkusil zajít k Houškovi kde si prodavač chvíli hrál aby se seznámil s mojí 9XR, pak zjistil, že podle návodu neděláme nic špatně a nakonec ještě otestoval na modelu co tam mají na prodejně-ten fungoval v pořádku, čili problém je v mým modelu... :( Snad to vyřeší Pelikán rychle, už chci litat... :smile:
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“