Autor |
Zpráva |
Renda
|
Napsal: sob 28.01.2023 17:12 |
|
Protřelejší uživatel
|
 |
 |
|
zdravím po delším čase, loňská sezóna byla chudá na letání což bych chtěl letos změnit  Proto přicházím s dotazem : stávající propojení Spirit 2 - Futaba R7008SB - mám klasicky PWM - všechno nastaveno seřízeno - rád bych zapojil přes S-BUS. Dotaz: co se změní v nastavení HELI? Nic ? nebo musím nastavit všechno od začátku znovu? děkuji za odpověď
_________________ RP
Trex600 benzín-Airwolf, 450 Airwolf, 450 Hughes, Trex 600 Hughes vel.700 nitro, T-Rex600-benzín
|
|
Nahoru |
|
 |
|
|
 |
habasek
|
Napsal: sob 28.01.2023 17:17 |
|
Zkušený debatér
|
 |
 |
|
No propoj to a uvidíš. Možná budou nějaké kanály chtít doladit rozsah, reverz nebo pořadí v tx. Myslím že jinak nic nebude potřeba v jednotce měnit.
_________________ Spirit System (Spirit W1, GTR & others) Spirit Wave & JETI DS 12 http://www.habada.cz
|
|
Nahoru |
|
 |
Renda
|
Napsal: úte 07.03.2023 22:05 |
|
Protřelejší uživatel
|
 |
 |
|
vyzkoušeno - nastavení zůstalo ok - akorat jsem musel reversovat kolektiv / chodil opačně / a vrtulku.
dnes jsem rozchodil telemetrii - futaba t14sg přes propojku frsky - dotaz na výrobce: popis - spalovací motor - plyn přiřazen ve spiritu - kanál 1 - v záložce diagnostika - aby chodila stupnice správně - bylo nutno ve vysílači reversovat signál plynu - kanál 3 / tomu po pravdě nerozumím ale je to tak - aby chodilo servo správně - musel jsem v záložce governor - reversovat servo tak aby bylo ovládání klapky plynu korektní - nerozumím proč po reverzu se neotočily hodnoty koncových bodů ??? no tak jsem nastavil rozsah v záložce minimum polohu max plynu - a opačně - vypadá to že se governor aktivuje správně - přes 50% poloha křivky ve vysílači dotaz: bude governor fungovat korektně - když telemetrie ukazuje při minimální poloze kniplu a zavřeném plynu 100% PWM a naopak. chápe jednotka při řízení v režimu governor že 100% je nula a naopak ??
děkuji za odpověď
_________________ RP
Trex600 benzín-Airwolf, 450 Airwolf, 450 Hughes, Trex 600 Hughes vel.700 nitro, T-Rex600-benzín
|
|
Nahoru |
|
 |
ZeXx86
|
Napsal: pon 13.03.2023 15:05 |
|
Platící zákazník RCManie
|
 |
 |
|
Vydána nová verze 3.5.0!- Přidána podpora protokolu FrSky F.BUS:
- Nový protokol F.BUS umožňující přenášet telemetrii a data integrace jedním kabelem.
- Možnost připojit F.BUS kompatibilní senzory.
- Podpora je dostupná pro jednotky Spirit Pro, Spirit 2 a Spirit GT.
- Zapojení jednotek Spirit Pro a Spirit 2 vyžaduje FrSky propojku.
- Popis zapojení je dostupný v F.BUS příručce.
- Vylepšená podpora protokolu FrSky F.PORT:
- Podpora je nově přidána pro jednotky microSpirit, Spirit Pro a Spirit 2.
- Popis zapojení je dostupný v F.Port příručce.
- Vylepšená podpora FrSky S.PORT telemetrie a integrace:
- Přijímače FrSky ACCESS by nyní měly fungovat lépe.
- Stabilita spojení by nyní měla být v pořádku u všech přijímačů.
- Podpora pro 24 kanálový režim u protokolu JETI EX BUS:
- JETI vysílače mohou využít 24-kanálový režim přenosu dat.
- Tento režim bude nyní fungovat stejně jako běžný.
- Podpora pro okamžité spuštění u novějších jednotek:
- Nová funkce umožňující okamžité spuštění jednotky ihned po nahrání aktualizace - funguje od aktualizace z verze 3.5+. Jednotka naběhne bez čekání.
- V případě ztráty napájení na krátký čas je jednotka schopna rychle naběhnout a pokračovat v létání. Tímto dojde ke zvýšení bezpečnosti v případě poruchy či nedostatečného napájení.
- Spirit GT a Spirit GTR: Vylepšena odolnost vůči elektrostatickým výbojům. Jednotka je schopna se resetovat a ihned naběhnout, čímž dojde k zabránění ztráty řízení.
- RealTime záznam - Automatické mazání záznamu:
- Přidána podpora pro automatické mazání záznamu během vzlétnutí modelu.
- Tato možnost zabrání zaplnění paměti záznamy.
- S touto možností jednotka uchová pouze poslední záznam letu.
- Nová funkce se nachází v okně nastavení logování.
- RealTime záznam - Mazání záznamů:
- Záznamy jsou mazány bez přerušení chodu jednotky.
- Stav mazání je viditelný plynule v okně RealTime záznamu.
- GeoLink - Výškové omezení:
- Nový parametr Výška - Spodní hranice. Tento parametr nahradí režim (2)..
- Ve výchozím nastavení je 0, takže bude výškové omezení fungovat stejně jako v předchozí verzi.
- Pokud je hodnota vyšší než 0, je spodní hranice pro automatickou záchranu definována přímo programem.
- Výpočet výšky pro tuto funkci je vynulován, jsou-li vibrace nižší než 2%. Může se zvýšit přesnost funkce u některých modelů.
- GeoLink - souřadnice poskytovatele ISP:
- Souřadnice poskytovatele internetu jsou nyní získávány jiným serverem.
- Telemetrie regulátorů HobbyWing v5:
- Oprava měření proudu a kapacity u některých modelů.
- Aplikace Spirit Settings pod Windows:
- Názvy COM portů neobsahují lomítko v názvu.
Aktualizace programu Spirit Settings jednotky je dostupná v sekci Ke stažení. Jednotky Spirit lze aktualizovat přímo z programu Online. UPOZORNĚNÍ: Chování funkce GeoLink - Výškové omezení se změnilo. Prověřte nastavení jednotky.
_________________ Spirit System
|
|
Nahoru |
|
 |
felesus
|
Napsal: stř 22.03.2023 11:40 |
|
Nováček serveru
|
 |
|
Chci zkusit integraci pro Radiomaster TX16 a řeším jaký koupit přijímač Frsky X8R, X6R. Nezkoušel někdo FrSky R-XSR, kde nemusí být FRSKY propojka. Děkuji
|
|
Nahoru |
|
 |
prikrylm
|
Napsal: stř 22.03.2023 15:58 |
|
Mecenáš serveru
|
 |
 |
Registrován: 6.1.2012 Příspěvky: 3420 Bydliště: Řečkovice Obrázky: 0
|
R-XSR + Spirit Pro mám na vrtulníku. Mezi těmito dvěma "kusy" nemusí být FrSky propojka (na telemetrii + nastavení jednotky)? Já ji tam mám...
_________________ (šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
|
|
Nahoru |
|
 |
felesus
|
Napsal: čtv 23.03.2023 7:58 |
|
Nováček serveru
|
 |
|
prikrylm píše: R-XSR + Spirit Pro mám na vrtulníku. Mezi těmito dvěma "kusy" nemusí být FrSky propojka (na telemetrii + nastavení jednotky)? Já ji tam mám... Dle foto verze GT nepotřebuje
|
|
Nahoru |
|
 |
slepic
|
Napsal: sob 25.03.2023 17:56 |
|
Protřelejší uživatel
|
 |
 |
|
Jak máte řešené přepínání bank při používání governoru přes S-Bus. Pro fungování governoru musí být nastavený 7.kanál. Zatím mám nastavení přes telefon, protože kabel pro počítač mám na cestě. Je možné řešit přepínaní bank přes 5.kanál a záchranu? Díky
|
|
Nahoru |
|
 |
habasek
|
Napsal: sob 25.03.2023 19:22 |
|
Zkušený debatér
|
 |
 |
|
Pravděpodobně myslíš zisk gyra a ne governor (na governor žádný kanál nepotřebuješ, pokud ho použiješ z regulátoru). Pokud chceš governor z jednotky - použiješ kanál plynu.
Pokud zadáš v SW pevný zisk gyra tak kanál 5 budeš mít volný a můžeš ho použít na Banky.
Píšež že používáš s.bus ... přes ten můžeš použít až 16 kanálů, proč to neuděláš? Jaký máš vysílač?
Přílohy: |

kanály.jpg [ 92.71 KiB | Zobrazeno 2781 krát ]
|

zisk gyro.jpg [ 59.94 KiB | Zobrazeno 2781 krát ]
|
|
_________________ Spirit System (Spirit W1, GTR & others) Spirit Wave & JETI DS 12 http://www.habada.cz
|
|
Nahoru |
|
 |
slepic
|
Napsal: sob 25.03.2023 19:32 |
|
Protřelejší uživatel
|
 |
 |
|
habasek píše: Pravděpodobně myslíš zisk gyra a ne governor (na governor žádný kanál nepotřebuješ, pokud ho použiješ z regulátoru). Pokud chceš governor z jednotky - použiješ kanál plynu.
Pokud zadáš v SW pevný zisk gyra tak kanál 5 budeš mít volný a můžeš ho použít na Banky.
Píšež že používáš s.bus ... přes ten můžeš použít až 16 kanálů, proč to neuděláš? Jaký máš vysílač? Ano, to je možnost, ale zajímalo mě, zda to jde bez obětování řízení zisku. Aha, už jsem to přiřazení našel, jdu to zkusit. Díky Přes přiřazení zachrána na kanál, ale to znamená, že jediná možnost mít ruzné zisky pro let. režimy přes banky, protože v přiřazení není možnost zisku gyra
|
|
Nahoru |
|
 |
teejay
|
Napsal: čtv 13.04.2023 19:06 |
|
Nováček serveru
|
 |
 |
|
Bohužel už si nevím rady. Po zapnutí jednotky GT s geolinkem v2 a připojení přes nastavovací kablík s PC, tak se jednotka v programu spirit setting objeví jako připojená, geolink bohužel ne (spojení není připojen), když vytáhnu kablík z geolinku a znovu připojím, tak najednou geolink funguje. Pokud odbojím baterky a znovu připojím, vše se opakuje.
|
|
Nahoru |
|
 |
jakotlik
|
Napsal: ned 16.04.2023 9:46 |
|
Celkem nový uživatel
|
 |
 |
|
Je nějaký rozdíl připojení Futaba S-bus a S- bus2 ? Mám Spirit GT.
|
|
Nahoru |
|
 |