Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1694 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 109, 110, 111, 112, 113
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: sob 28.01.2023 18:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.2.2011
Příspěvky: 138
Bydliště: opava
zdravím po delším čase,
loňská sezóna byla chudá na letání což bych chtěl letos změnit :-)

Proto přicházím s dotazem :
stávající propojení Spirit 2 - Futaba R7008SB - mám klasicky PWM - všechno nastaveno seřízeno - rád bych zapojil přes S-BUS.

Dotaz: co se změní v nastavení HELI? Nic ? nebo musím nastavit všechno od začátku znovu?

děkuji za odpověď

_________________
RP

Trex600 benzín-Airwolf, 450 Airwolf, 450 Hughes, Trex 600 Hughes vel.700 nitro, T-Rex600-benzín


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: sob 28.01.2023 18:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 406
Bydliště: Plzeň, CZ
No propoj to a uvidíš. Možná budou nějaké kanály chtít doladit rozsah, reverz nebo pořadí v tx. Myslím že jinak nic nebude potřeba v jednotce měnit.

_________________
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: úte 07.03.2023 23:05 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.2.2011
Příspěvky: 138
Bydliště: opava
vyzkoušeno - nastavení zůstalo ok - akorat jsem musel reversovat kolektiv / chodil opačně / a vrtulku.

dnes jsem rozchodil telemetrii - futaba t14sg přes propojku frsky - dotaz na výrobce:
popis
- spalovací motor
- plyn přiřazen ve spiritu - kanál 1
- v záložce diagnostika - aby chodila stupnice správně - bylo nutno ve vysílači reversovat signál plynu - kanál 3 / tomu po pravdě nerozumím ale je to tak
- aby chodilo servo správně - musel jsem v záložce governor - reversovat servo tak aby bylo ovládání klapky plynu korektní
- nerozumím proč po reverzu se neotočily hodnoty koncových bodů ??? no tak jsem nastavil rozsah v záložce minimum polohu max plynu - a opačně
- vypadá to že se governor aktivuje správně - přes 50% poloha křivky ve vysílači
dotaz:
bude governor fungovat korektně - když telemetrie ukazuje při minimální poloze kniplu a zavřeném plynu 100% PWM a naopak. chápe jednotka při řízení v režimu governor že 100% je nula a naopak ??

děkuji za odpověď

_________________
RP

Trex600 benzín-Airwolf, 450 Airwolf, 450 Hughes, Trex 600 Hughes vel.700 nitro, T-Rex600-benzín


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 13.03.2023 16:05 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1357
Vydána nová verze 3.5.0!

  • Přidána podpora protokolu FrSky F.BUS:
    • Nový protokol F.BUS umožňující přenášet telemetrii a data integrace jedním kabelem.
    • Možnost připojit F.BUS kompatibilní senzory.
    • Podpora je dostupná pro jednotky Spirit Pro, Spirit 2 a Spirit GT.
    • Zapojení jednotek Spirit Pro a Spirit 2 vyžaduje FrSky propojku.
    • Popis zapojení je dostupný v F.BUS příručce.

  • Vylepšená podpora protokolu FrSky F.PORT:
    • Podpora je nově přidána pro jednotky microSpirit, Spirit Pro a Spirit 2.
    • Popis zapojení je dostupný v F.Port příručce.

  • Vylepšená podpora FrSky S.PORT telemetrie a integrace:
    • Přijímače FrSky ACCESS by nyní měly fungovat lépe.
    • Stabilita spojení by nyní měla být v pořádku u všech přijímačů.

  • Podpora pro 24 kanálový režim u protokolu JETI EX BUS:
    • JETI vysílače mohou využít 24-kanálový režim přenosu dat.
    • Tento režim bude nyní fungovat stejně jako běžný.

  • Podpora pro okamžité spuštění u novějších jednotek:
    • Nová funkce umožňující okamžité spuštění jednotky ihned po nahrání aktualizace - funguje od aktualizace z verze 3.5+. Jednotka naběhne bez čekání.
    • V případě ztráty napájení na krátký čas je jednotka schopna rychle naběhnout a pokračovat v létání. Tímto dojde ke zvýšení bezpečnosti v případě poruchy či nedostatečného napájení.
    • Spirit GT a Spirit GTR: Vylepšena odolnost vůči elektrostatickým výbojům. Jednotka je schopna se resetovat a ihned naběhnout, čímž dojde k zabránění ztráty řízení.

  • RealTime záznam - Automatické mazání záznamu:
    • Přidána podpora pro automatické mazání záznamu během vzlétnutí modelu.
    • Tato možnost zabrání zaplnění paměti záznamy.
    • S touto možností jednotka uchová pouze poslední záznam letu.
    • Nová funkce se nachází v okně nastavení logování.

  • RealTime záznam - Mazání záznamů:
    • Záznamy jsou mazány bez přerušení chodu jednotky.
    • Stav mazání je viditelný plynule v okně RealTime záznamu.

  • GeoLink - Výškové omezení:
    • Nový parametr Výška - Spodní hranice. Tento parametr nahradí režim (2)..
    • Ve výchozím nastavení je 0, takže bude výškové omezení fungovat stejně jako v předchozí verzi.
    • Pokud je hodnota vyšší než 0, je spodní hranice pro automatickou záchranu definována přímo programem.
    • Výpočet výšky pro tuto funkci je vynulován, jsou-li vibrace nižší než 2%. Může se zvýšit přesnost funkce u některých modelů.

  • GeoLink - souřadnice poskytovatele ISP:
    • Souřadnice poskytovatele internetu jsou nyní získávány jiným serverem.

  • Telemetrie regulátorů HobbyWing v5:
    • Oprava měření proudu a kapacity u některých modelů.

  • Aplikace Spirit Settings pod Windows:
    • Názvy COM portů neobsahují lomítko v názvu.


Aktualizace programu Spirit Settings jednotky je dostupná v sekci Ke stažení.
Jednotky Spirit lze aktualizovat přímo z programu Online.

UPOZORNĚNÍ: Chování funkce GeoLink - Výškové omezení se změnilo. Prověřte nastavení jednotky.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 22.03.2023 12:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.4.2020
Příspěvky: 41
Bydliště: Praha
Chci zkusit integraci pro Radiomaster TX16 a řeším jaký koupit přijímač Frsky X8R, X6R. Nezkoušel někdo FrSky R-XSR, kde nemusí být FRSKY propojka. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 22.03.2023 16:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3879
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
R-XSR + Spirit Pro mám na vrtulníku. Mezi těmito dvěma "kusy" nemusí být FrSky propojka (na telemetrii + nastavení jednotky)? Já ji tam mám...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 23.03.2023 8:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.4.2020
Příspěvky: 41
Bydliště: Praha
prikrylm píše:
R-XSR + Spirit Pro mám na vrtulníku. Mezi těmito dvěma "kusy" nemusí být FrSky propojka (na telemetrii + nastavení jednotky)? Já ji tam mám...

Dle foto verze GT nepotřebuje


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: sob 25.03.2023 18:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 143
Bydliště: Praha
Jak máte řešené přepínání bank při používání governoru přes S-Bus. Pro fungování governoru musí být nastavený 7.kanál. Zatím mám nastavení přes telefon, protože kabel pro počítač mám na cestě. Je možné řešit přepínaní bank přes 5.kanál a záchranu? Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: sob 25.03.2023 20:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 406
Bydliště: Plzeň, CZ
Pravděpodobně myslíš zisk gyra a ne governor (na governor žádný kanál nepotřebuješ, pokud ho použiješ z regulátoru).
Pokud chceš governor z jednotky - použiješ kanál plynu.

Pokud zadáš v SW pevný zisk gyra tak kanál 5 budeš mít volný a můžeš ho použít na Banky.

Píšež že používáš s.bus ... přes ten můžeš použít až 16 kanálů, proč to neuděláš? Jaký máš vysílač?


Přílohy:
kanály.jpg
kanály.jpg
[ 92.71 KiB | Zobrazeno 3875 krát ]

zisk gyro.jpg
zisk gyro.jpg
[ 59.94 KiB | Zobrazeno 3875 krát ]


_________________
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: sob 25.03.2023 20:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 143
Bydliště: Praha
habasek píše:
Pravděpodobně myslíš zisk gyra a ne governor (na governor žádný kanál nepotřebuješ, pokud ho použiješ z regulátoru).
Pokud chceš governor z jednotky - použiješ kanál plynu.

Pokud zadáš v SW pevný zisk gyra tak kanál 5 budeš mít volný a můžeš ho použít na Banky.

Píšež že používáš s.bus ... přes ten můžeš použít až 16 kanálů, proč to neuděláš? Jaký máš vysílač?


Ano, to je možnost, ale zajímalo mě, zda to jde bez obětování řízení zisku. Aha, už jsem to přiřazení našel, jdu to zkusit. Díky

Přes přiřazení zachrána na kanál, ale to znamená, že jediná možnost mít ruzné zisky pro let. režimy přes banky, protože v přiřazení není možnost zisku gyra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 13.04.2023 20:06 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 46
Bydliště: Liberec
Bohužel už si nevím rady. Po zapnutí jednotky GT s geolinkem v2 a připojení přes nastavovací kablík s PC, tak se jednotka v programu spirit setting objeví jako připojená, geolink bohužel ne (spojení není připojen), když vytáhnu kablík z geolinku a znovu připojím, tak najednou geolink funguje. Pokud odbojím baterky a znovu připojím, vše se opakuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: ned 16.04.2023 10:46 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2010
Příspěvky: 70
Je nějaký rozdíl připojení Futaba S-bus a S- bus2 ? Mám Spirit GT.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: sob 09.09.2023 23:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 7155
Bydliště: Vsetín
Umí Spirit používat jako ocasní rotor jen motor s pevnou vrtulí? tak jak je to má třeba OMP, nebo jiné malé heli? Viděl jsem že to umí MSH Brain, ale tak když je za stejné prachy jako Spirit, tak proč nepoužít českou variantu :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pát 15.03.2024 22:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 143
Bydliště: Praha
Ahoj, řeším teď problém se Spiritem a třeba se s tím někdo už setkal. Radio Eachine TX16S a Spektrum satelit zapojený do Spirita. Satelit bindován přes Spirita. Po zapnutí satelit svítí. Občas se stane, že vrtulník normálně naběhne a při startu se začíná rozbíhat motor, najednou vypne a znovu - stále dokola. Tento jev jsem vypozoroval, že se většinou stane, když je "zlomená" anténa na rádiu při zapnutí vrtulníku. Když jí narovnám a zapnu znovu, tak je to v pořádku. Za letu jsem žádné výpadky neregistroval. Regulátor je nastaven na křivky. Když osadím klasický přijímač, tak je vše v pořádku. A teď babo raď.... Děkuji za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1694 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 109, 110, 111, 112, 113

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz