Coptér - posouzení dílů - pouze zde

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomik97
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak začít

#571 Příspěvek od tomik97 »

Jo a nevis o nejake udelane? Která je lehká na ovládání? Jsu zvyklý na rc vrtulník.
Předem dík
rety

#572 Příspěvek od rety »

To co máš není vrtulník ale hračka. Vysílačku nemáš a více jak půlku rozpočtu bys investoval jen do vysílačky a na samotný model by nezbylo. To co chceš je nejspíš tohle nebo podobné http://www.banggood.com/Wholesale-Upgra ... 67794.html . V tomhle případě v tom máš i kameru na modelu, tak uvidíš kde si lítal. Taky je tam vysílačka a nemusíš se o nic starát. Ještě k tomu objedna pár náhradních baterek a vrtulí a můžeš blbnout do aleluja
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
tomik97
Kontaktovat uživatele:

#573 Příspěvek od tomik97 »

Dk ja nevěděl že to je hračka
tomik97
Kontaktovat uživatele:

#574 Příspěvek od tomik97 »

Jo a může být ten ovladač použit i na jiné rc quadcoptery?
oplu
Kontaktovat uživatele:

#575 Příspěvek od oplu »

Doplň bydliště, hodně si toho tady o tom přečti a sežeň někoho z okolí, kdo s tím lítá a poradí :-). Jinak za 3 tisíce to bude spíše (ne-li úplně) jen hračka. Mrkni se na rc album, pár copter tam je.
tomik97
Kontaktovat uživatele:

#576 Příspěvek od tomik97 »

Ok tak to zkusim nějak vymyslet.
tomik97
Kontaktovat uživatele:

Přijímač copteru

#577 Příspěvek od tomik97 »

Ahoj,
Chci se zeptat chci si sestavit copter a nevím jaký přijímač použít. Myslíte že tento bude dobrý?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eiver.html
K tomu tenhle vysílač.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ware_.html
Předem dík za odpověď.
JosefSvejk

Re: Quadcopter - zaciatocník

#578 Příspěvek od JosefSvejk »

Přijímač musíš použít takový, aby ti pasoval k tvému vysílači, aby měl dostatečný počet kanálů (i pro případné další funkce) a aby měl dostatečný dosah. Z tvého dotazu jsme se toho moc nedozvěděli. :wink:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
RC-fly
Kontaktovat uživatele:

#579 Příspěvek od RC-fly »

Prosím vás a jak je to u nás vlastně s tím FPV létáním? Je problém s legislativou? Rád bych se dostal alespoň na 2 km s fpv přenosem a možností řídit skrze notebook, joystik nebo tak něco. Je to v rámci legality možné? Na přenos videa jsem myslel třeba tohle: http://store.3drobotics.com/products/5-dot-8-ghz-light-weight-video-transmitter-kit
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#580 Příspěvek od Benik3 »

Nejsem si jist, jestli ČTÚ nepovoluje jen 25mW...

BTW na video se používá 5,8GHz kvůli vyšší propustnosti?
Na druhou stranu "průraznost" signálu je daleko menší, takže třeba už strom to může odstínit....
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#581 Příspěvek od koulinek »

Co lze dohledat ohledně legislativy a FPV tak to rozhodně moc jednoznačné není, tedy to co se snaží produkovat UCL. Jinak je tomu ohledně vysílacích frekvencí a povolených výkonů co hlídá CTU. Není tedy lehké se v tom zorientovat. Úředníci na UCL mají také dost problémy s výkladem a tím co vlastně svými formulacemi zamýšlí. Třeba článek v RCM8/13, to se mi udělalo nevolno. Jednoznačnou odpověď ti tedy ani tady těžko někdo dá :) bohužel.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
JosefSvejk

#582 Příspěvek od JosefSvejk »

RC-fly píše:Je to v rámci legality možné?

Není to možné. Model musíš řídit "na oči",což asi na 2 km nepůjde. FPV ti pouze umožní vidět jakoby pohledem pilota. Samozřejmě taky musíš dodržet předepsaný max. výkon a kmitočet vysílače FPV.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
RC-fly
Kontaktovat uživatele:

#583 Příspěvek od RC-fly »

Takže defakto všichni co to používají na natáčení, průzkum a ovládání skrze fpv brýle například, porušují zákon? Má někdo z vás quadkoptéru nebo jakoukoliv jinou ptéru s kterou létá dál než na 1,5 km? :)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#584 Příspěvek od Ancistrus01 »

RC-fly píše:Takže defakto všichni co to používají na natáčení, průzkum a ovládání skrze fpv brýle například, porušují zákon? Má někdo z vás quadkoptéru nebo jakoukoliv jinou ptéru s kterou létá dál než na 1,5 km? :)

Jo...
blacklight

#585 Příspěvek od blacklight »

Dneska jsem poprvé letěl :-D Lětěl jsem asi 40x a vždy tak 3-20 sekund :-D.
Nikdy jsem nic takového neřídil, tak jsem se celkem zapotil :-) ale šlo to.

Mám ale ještě pár dotazů:
1. Moje nastavení je hodně ostré, nahrál jsem na desku Multiwii 2.1 a nic jsem se základním nastavením nedělal.... teď bych to chtěl nastavit na trošku menší citlivost - dal bych cca 30% méně. Problém je, že vůbec nevím jak velké jsou ty rozsahy v Multiwii GUI. (jestli třeba 0-10 a 0-100 atd.) Prosím tedy zkušenější jestli by mi poradili... experimentovat by šlo, ale ušetří mi to běhání mezi PC a polem.

2. Souvisí to s otázkou 1 - jak mám plyn, tak jeden zub je, že quadcopter mírně klesá, druhý že mírně stoupá. Pro začátečníka je dost drsné řídit jen ten plyn a honit to mezi dvěma zuby. Jde to udělat, aby byl plyn tupější? Kdyby to drželo výšku, bylo by to úplně super.

3. Jaká by se dala provést nastavení, aby to bylo co nejhodnější? Optimálně aby to zůstalo ve vzduchu stát na místě. Létal jsem v mírném větru a hodně jsem to poznal. Pro začátek by se to hodilo, protože teď mám hromadu práce to jen vyrovnat, natož někam řídit.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“