px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: ned 26.05.2013 7:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.5.2013
Příspěvky: 145
Bydliště: Bratislava,Sklabina
Tak sa mi včera podarilo poslať svoj nabijac do kremikoveho neba:-(
Ked včera prestalo pršať tak som sa narýchlo vybral na letisko trénovať pristátia s klapkami sFuncubom.
Zbalil som si obe nabijacky s príslušnými kablami a takmer všetko ostatné.
No na letisku som zistil že mám iba jednu baterku a dve ostali v dielni:-(
Neostalo mi nič iné iba ju celý čas trápiť na rychlo nabijani .
Tréning ako taký dopadol dobre a tak som v dobrej vôli po návrate do dielne išiel dať baterku vybalancovat .
Ale ups nevšimol som si že pripojenie svoriek na veľkú trakcnu bateriu ktoru používam ako zdroj,mám opačne.A ako som pripojil imax skrat trochu dymu a bolo vymalovane !!!
Následne som po otvorení zistil asi šesť smd súčiastok vyhorenych .
Otázka znie či podobný problém niekto neriešil, či je to rentabilne opravovať alebo hneď kúpiť novú.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: ned 26.05.2013 7:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2011
Příspěvky: 2784
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Máš tu verzi kde je i zdroj? nebo máš tu bez zdroje?

Jinak to je hodně divné, měla by tam být ochrana , kolega má tu verzi ze zdrojem a když připojil nabiječku na autobaterku tak se mu začadilo z konektoru (asi špatně dotlačil), ale naštěstí mu teda de, ovšem co dělal nikdo přesně neví

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: ned 26.05.2013 7:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.5.2013
Příspěvky: 145
Bydliště: Bratislava,Sklabina
To je on:
dx.com/p/imax-b6-2-5-lcd-rc-lipo-battery-balance-charger-100-240v-us-plug-35190


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: ned 26.05.2013 8:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 747
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Opravit by to možná šlo.Jsou KO Fety v měniči plus tranzistory před těmi Fety.Může být KO stabilizátor 7805 pak je vyřízený i display,možná Mega32 a tuším že i jeden komparator/lm339/.To už by byl šrot do popelnice.Záleží taky jak dlouho se to peklo a tudíž jak moc je poškozená DPS.Hodně lidí při takovém problému si svůj omyl uvědomí a potom zkouší připojit nabíječ už se správnou polaritou.To ovšem znamená že vznikne ještě větší škoda...

Už jsem to tady psal.Imax B6 at už klon nebo jakože original je lepší nekupovat.
viewtopic.php?f=40&t=42763


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: ned 26.05.2013 12:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.5.2013
Příspěvky: 145
Bydliště: Bratislava,Sklabina
blembondo píše:
Opravit by to možná šlo.Jsou KO Fety v měniči plus tranzistory před těmi Fety.Může být KO stabilizátor 7805 pak je vyřízený i display,možná Mega32 a tuším že i jeden komparator/lm339/.To už by byl šrot do popelnice.Záleží taky jak dlouho se to peklo a tudíž jak moc je poškozená DPS.Hodně lidí při takovém problému si svůj omyl uvědomí a potom zkouší připojit nabíječ už se správnou polaritou.To ovšem znamená že vznikne ještě větší škoda...

Už jsem to tady psal.Imax B6 at už klon nebo jakože original je lepší nekupovat.
viewtopic.php?f=40&t=42763


Ďakujem za odkaz,dávnejšie som ho čítal a mal som pocit ze to tu niekde bolo.
Nafotil som škody.


Přílohy:
2013-05-26 10.05.45.jpg
2013-05-26 10.05.45.jpg
[ 119.86 KiB | Zobrazeno 1926 krát ]

2013-05-26 10.05.55.jpg
2013-05-26 10.05.55.jpg
[ 88.48 KiB | Zobrazeno 1926 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: ned 26.05.2013 17:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 747
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Pod tím displejem je ještě jeden Fet a dva tranzistory od měniče.Ty budou asi taky KO.Ten operák/LM2904/ je tam někde ještě jeden a musí se taky zkontrolovat.Na první fotce vlevo je neosazená součástka.Má tam být další Fet a k němu jeden odpor.Kdyby tam byl nabíječ by nebylo možné přepólovat.Čiňan ušetřil na nevhodném místě! :evil:
Tady máš schema.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1362933
Dají se najít alternativní součástky.Třeba jako zdroj těch Fet tranzistorů stačí nějaký ne total KO střídavý regulátor.Měl jsem tady stejný nabíječ na opravu.Vzdal jsem to protože byla v háji i ATMega32. :?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: ned 26.05.2013 17:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18633
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
RS955i píše:
.... či je to rentabilne opravovať alebo hneď kúpiť novú.

hned novou a hlavne jinou...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: úte 28.05.2013 8:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.5.2013
Příspěvky: 145
Bydliště: Bratislava,Sklabina
hned novou a hlavne jinou...[/quote]



Prikláňam sa tomuto riešeniu...
Čítam recenzie zariadení tejto triedy a zisťujem že nevyhovuje žiadna ,alebo každá ma nejaké muchy
/pouzivam3s 2200mAh /


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: úte 28.05.2013 9:37 
BAN - uživatel vyhozen z RCManie
BAN - uživatel vyhozen z RCManie

Registrován: 24.10.2007
Příspěvky: 3514
Bydliště: Čadca, SK
zdroj máš tak accucel 6 z hobbycity.
Na tvoje baterky pekne použiteľná, 3s 2200 ti bude nabíjať zhruba 4,3 A čo je skoro 2C.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ch=accucel

23 dolárov nabíjačka + 10 dolárov poštovné...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: ned 16.06.2013 18:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.5.2013
Příspěvky: 145
Bydliště: Bratislava,Sklabina
Po oprave už druhý víkend v prevazke, vyzerá to ok .Keď ma číňan už raz odrbal nemal som najmenšiu chuť dať mu znovu zarobiť ,preto nech ma z toho radšej kamoš na kávu.


Přílohy:
2013-06-16 07.34.04.jpg
2013-06-16 07.34.04.jpg
[ 64.63 KiB | Zobrazeno 1559 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: pát 26.07.2013 22:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.6.2012
Příspěvky: 831
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 0
Ahoj, dnes se mi taky padaril husarsky kousek, ale u accucellky.
Neprepoloval jsem vstup, ale pri seriovém nabijeni i kdyz jsem si na to daval bacha, tak jsem asi prehodil konektory balancnich kabliku nebo nevim. Zkrat, smrad. Spalene silove kabliky a prst. Accucellka sice nabiji, ukazuje celkove napeti, dodanou kapacitu, ale balancni "vedeni" je kaput. Na vsech ukazuje 0V, cili nejde balancovat. Mate nekdo prosim zkusenost s timto? Rozebirat budu az zitra.

_________________
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: pát 26.07.2013 23:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.6.2012
Příspěvky: 831
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 0
Tak jsem jeste rozebral. Nasel jsem spalenou cestu zeme, tu jsem nahradil, ale zatim na 100% nepomohlo. U 2s jde jen jeden. U 3s zadny. Ale kdyz napojim na 6s tak bezi vse. Takze jeste nejake cesty budou k.o. tak snad to dopadne dobre. Ale to az doma v pondeli. Pajku jsem si nahodou na chatu vzal ale multimetr uz ne. Kabely to odnesly jen u redukce z XT60 na JST ale na baterkach jsou ok.


Přílohy:
uploadfromtaptalk1374873052699.jpg
uploadfromtaptalk1374873052699.jpg
[ 55.77 KiB | Zobrazeno 1439 krát ]


_________________
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: pát 26.07.2013 23:35 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.6.2012
Příspěvky: 831
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 0
Tak ta deska je oboustrana a spalene cesty jsou pod konektory. Tak je budu muset nahradit.

_________________
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: sob 27.07.2013 9:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 625
Bydliště: Vsetín
Ty bílé plasty jdou sundat. Opatrně zapáčit tupějším nožem mezi plast a DPS (ať nepřeškrábneš cesty) a stáhnout z pinů.
http://lmk.vsetin.org/index.php?text=12 ... t-power-a6

_________________
EPA combat, T-REX 600N, HK500GT


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepolovany imax b6 /fake /
PříspěvekNapsal: sob 27.07.2013 10:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.6.2012
Příspěvky: 831
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 0
Diky za tip. Myslel jsem, ze bych je musel odpajet.
Asi je sundam. Abych odstranil zbytky kvuli pripadnym zkratum ze zbytku apak propojim na druhe strane. Uz jsem jednu cestu udelal v noci, ale budu muset jeste nejake propojit.

_________________
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz