Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: pon 03.10.2022 23:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 4052
Bydliště: SK
Obrázky: 6
blembondo "Ethos šije pro X20 a pak se bez grafické změny portuje na ostatní Tx"

Asi áno, ale nie je to úplne tak. Napr. v menu "Výstupy" je rozdieľ a časom sa to prípadne doladí, podľa potreby prerobí a prispôsobí k menšiej obrazovke. Záleží na tom čo budú ľudia chcieť a FrSky akceptovať. :D
Je to Ethos na jednom či druhom rádiu a menu (obrazovky) by sa nemali moc líšiť, kvôli zvyklostiam a jednoduchému prechodu, programovania na rôznych modeloch rádia.

_________________
FrSky Tandem X20


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: úte 04.10.2022 7:58 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 6065
Bydliště: Praha ČR
blembondo píše:
Tedy Ethos na X18 je na tom rozhodně hůře oproti X20 co se týká dotykového ovládání.Čitelnost jakštakš.Proč jsou ale okna menu tak malá a proč je použitý tak malý font to netuším.Možné vysvětlení je že se Ethos šije pro X20 a pak se bez grafické změny portuje na ostatní Tx.
Za nějaký čas zase něco napíšu...


No já si právě proto koupil X20, ač by se mi jinak do ruky asi víc líbil X18. Jenže jsem došel k tomu samému - displej je na pojetí ETHOS dost malý a jelikož jedním z důvodů koupě byly právě detailní testy Ethosu, tak to byl velký argument. A druhý bod - moc se mi u X18 nelíbí pojetí "bočních točítek".
Naopak mi na X20 chybí T5/T6, ale dá se s tím žít.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: úte 04.10.2022 12:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 4052
Bydliště: SK
Obrázky: 6
tomashr píše:

No já si právě proto koupil X20, ač by se mi jinak do ruky asi víc líbil X18. Jenže jsem došel k tomu samému - displej je na pojetí ETHOS dost malý a jelikož jedním z důvodů koupě byly právě detailní testy Ethosu, tak to byl velký argument. A druhý bod - moc se mi u X18 nelíbí pojetí "bočních točítek".
Naopak mi na X20 chybí T5/T6, ale dá se s tím žít.


Nápodobne.
Mal som veľkú dilemu z absencie T5 a T6, ale na trimrovanie klapiek som využil T2 aT3 pomocou prepnutia letového režimu. Ja som prakticky na nič iné T5 a T6 nevyužíval. Ale rozumiem, že niekomu môžu chýbať.

_________________
FrSky Tandem X20


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: úte 04.10.2022 14:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1757
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 12
Buď něco funguje nebo nefunguje.Ethos na X18 může být úplně stejně dobrý jako na X20 a já doufám že s tím něco udělájí.O tom problému vím.Viz Woita...
U ostatních položek je to tak, jak je to v systému udělané. Je to černobílé a názvy jsou prťavým fontem. Představte si tento screen na 4" LCD vysílačky za slunečního světla.
No a tu ISSUE dnes uzavřeli stím, že od verze 1.1.0 si to můžeme udělat pomocíLUA skriptů. Za mne bídná odpověď. Je fajn že jde něco udělat LUA skripty (kolik modelářů si bude LUA skripty tvořit? Myslím že skoro nikdo), ale v systému je to prostě blbě.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: úte 04.10.2022 15:15 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 6065
Bydliště: Praha ČR
No bohužel je to jak píšeš - mně přijde, že na X20 to UI v posledních verzích docela sedí (netvrdím, že je dokonalé, ale přijatelné ano), jenže na o poznání menší X18 to už působí hůře. Ono je to i takové rozplizlejší, displej je nejen menší, ale taky s o dost menším rozlišením. Tady by tomu určitě slušela optimalizace, ale... :-(
U té reakce s LUA jsem se ztratil, na co přesně reaguješ, ale obecně je to složitější téma. Ono totiž FrSky u Ethosu s tímto dost počítá a dají se dělat různé dodělávky i přímo v UI (tedy pro funkci vysílače, ne pro řízení modelu), ale nedodává se to kordinovaně, viděl jsem třeba funkci pro zpřehlednění popisu spínačů atd.. U nás to má mít v dodávce RC Studio, ale při koupi jinde to chybí a je to vůbec zmatek.
V tomhle podle mne ještě mají dost co dohánět, zatímco běžné updaty ETHOS už jsou docela inteligentní a podle mne dokonce o něco přehlednější než u OTX, tak případné doplňky v LUA jsou chaos velký.
Něco k tomu je na diskusi RC Studia...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: úte 04.10.2022 15:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1757
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 12
Tak já musím pochválit update přes Ethos Suite.Tak to má vypadat!Jenže když nechceš EU ale třeba Flex tak je Suite k ničemu.Musíš to udělat ručně po staru.Pak už to ten update jede ok zase přes Suite s tím že máš Flex.
Pokud jde o ty Lua tak mrkni na první stránku tohoto vlákna.Jen jsem kopíroval odpověď kterou dostal Woita od Frsky....úte 01. úno, 2022 13:42 .Ty Lua beru jako vtip.Velikost písma a rozměr rámečku klikacího menu musí pro X18 změnit v systému.Další Lua třeba pro MTM to je taky dílo hledat.Nebudu tvrdit že je to špatně ale jestli k tomu sedne někdo kdo o tom skoro nic neví tak ho lituji.
Jináč já nemám rádio z CZ distribuce byť je to EU.Tohle šlo rovnou z Číny za příjemějsí cenu.Ovšem jako v Americe to nebylo. 8)
https://www.cyclonefpv.com/collections/ ... cyclonefpv


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: úte 04.10.2022 16:27 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 6065
Bydliště: Praha ČR
Jojo, update přes Suite logiku má. Vlastně i ten Flex (taky jsem řešil) - prostě updatuje s respektováním toho, co v rádiu je a změnu si musí poučený uživatel vynutit sám.

Ad cena - tak zrovna ten odkaz v USA mi ale přijde s ohledem na známou US fintu, že je to bez VAT i lokálně v základu (280USD) za vlastně stejnou cenu, jako má u nás třeba emotors.cz. Jo, ta aktuální akční cena 199USD je už jinde, to by se mi líbilo, popravdě to mi přijde až dost podezřelé, ale může to mít více důvodů.

Jinak tedy co jsem se teď koukal (může se měnit), tak mi současné ceny v CZ (zejména u emotors, rcstudio je o něco výše) přijdou docela slušné, nabídky zvenku mi zas tak moc neimponovaly, leckdy dokonce dražší. Ale tohle nemá cenu řešit, stačí, aby někde naskočila zajímavá akce a bude to hned jinak...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: úte 04.10.2022 17:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1757
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 12
Ta cena na Cyclonefpv je vyprodej a ten shop asi končí.Pokud jde o České ceny taky si myslím že jsou ok už vzhledem k servisu a hlavně zákaznické podpoře.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: úte 04.10.2022 17:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 8.7.2015
Příspěvky: 1843
Bydliště: Orlova v noci , Karviná ve dne
https://profimodel.cz/cs/pakove/300087- ... wE#300087k#300087kD
Fakt me stvou u Graupika ceny prijimacu a vy o tech svych pisete malo. Nemam v okoli nikoho kdo by mel Frsky. Ale mel jsem v ruce ted na minutku dvacitku Frsky. A padla a je krasna.
Jsou to,, prsty v mandlu,, prejit, ale prijimace by to casem srovnaly, hlavne ty malicke. Porad jen Tx ale Rx, vzdyt je jich v case aplikovano hodne.
Jsem z toho Jelena. :mrgreen:
Nekdy mam pocit, ze ten hlavni argument je opomijen.
Berte me s rezervou mam Graupnera moc rad.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: úte 04.10.2022 17:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 8.7.2015
Příspěvky: 1843
Bydliště: Orlova v noci , Karviná ve dne
blembondo píše:
Ta cena na Cyclonefpv je vyprodej a ten shop asi končí.Pokud jde o České ceny taky si myslím že jsou ok už vzhledem k servisu a hlavně zákaznické podpoře.

Neni zvazeno USA DPh, ktere je vzdy dopocteno. Paklize se nedostane zbozi do Evropy v ponorce nebo neni doruceno pribuzenstvem.
Servis je jasny, neoddiskutovatelny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: úte 04.10.2022 22:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3879
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Jestli se ti líbí X20 a chceš používat Graupner přijímače, tak dokup multiprotokol modul a používej přijímače, co máš...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: úte 04.10.2022 23:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 4052
Bydliště: SK
Obrázky: 6
HONZIK 22 píše:
https://profimodel.cz/cs/pakove/300087-mz-24-pro-24ghz-hott-rc-vysilac-8809403498238.html?gclid=CjwKCAjws--ZBhAXEiwAv-RNLwcluSiUjUfolmfvo_U8naSaZbaE3aaJzkEery7r1p15oibr_ijzhxoCD8wQAvD_BwE#300087k#300087kD
Fakt me stvou u Graupika ceny prijimacu a vy o tech svych pisete malo. Nemam v okoli nikoho kdo by mel Frsky. Ale mel jsem v ruce ted na minutku dvacitku Frsky. A padla a je krasna.
Jsou to,, prsty v mandlu,, prejit, ale prijimace by to casem srovnaly, hlavne ty malicke. Porad jen Tx ale Rx, vzdyt je jich v case aplikovano hodne.
Jsem z toho Jelena. :mrgreen:
Nekdy mam pocit, ze ten hlavni argument je opomijen.
Berte me s rezervou mam Graupnera moc rad.


A čo chceš vedieť o prijímačoch? Pre interný modul ACCESS
Buď Archer séria
https://www.frsky-rc.com/product-catego ... er-series/
Tandem séria
https://www.frsky-rc.com/product-catego ... 900mhz-td/
alebo staršie ACCST D16 V2
https://www.frsky-rc.com/product-catego ... ghz-accst/

Plnohodnotné kópie FrSky prijímačov pre aktuálne protokoly neexistujú.
Téma ACCESS Rx:
viewtopic.php?f=39&t=86914

_________________
FrSky Tandem X20


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2022 0:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 4052
Bydliště: SK
Obrázky: 6
prikrylm píše:
Jestli se ti líbí X20 a chceš používat Graupner přijímače, tak dokup multiprotokol modul a používej přijímače, co máš...


Je to možnosť, ale tak by som to neriešil. S FrSky Rx získa aj nové možnosti, ktoré sú aj implementované do OS Ethos a o telemetrii ani nehovorím.

_________________
FrSky Tandem X20


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2022 9:23 
Mazák
Mazák

Registrován: 8.7.2015
Příspěvky: 1843
Bydliště: Orlova v noci , Karviná ve dne
Diky chlapi za info.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Tandem X18
PříspěvekNapsal: ned 16.10.2022 1:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 4052
Bydliště: SK
Obrázky: 6
Porovnanie obrazovky s X20

Jas obrazovky/svietivosť na
X18SE je 800.
X18 je 500.
X20 je 1000.


Přílohy:
DSCN4723.jpg
DSCN4723.jpg
[ 113.34 KiB | Zobrazeno 3929 krát ]

DSCN4724.jpg
DSCN4724.jpg
[ 72.22 KiB | Zobrazeno 3888 krát ]


_________________
FrSky Tandem X20


Naposledy upravil juraj.jurej dne ned 16.10.2022 20:31, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam.cz [Bot] a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz