Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2024 11:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3845
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Že by se modely "poškodily" updatem jsem nepozoroval. Ale stalo se, že jsem kdysi importoval model z OTX a začal se chovat podivně.
Nakonec jsem zjistil, že jeden z řádků mixu byl "podivný" (jak vznikl nevím) a dělal nepořádek v ostatních nastaveních.
Došel jsem na něj tak, že jsem se podíval na yml reprezentující model a v něm byly evidentně údaje o řádku mixu špatně. Asi nějaký špatný převod. Zkus se podívat ne yml modelů, třeba tam taky najdeš nějakou nepěknost typu chybějící parametr mixu, kde u ostatních je, úplně prázdný řádek bez parametrů a tp...

Byl to testovací model pro testy na stole, kde jsem zkoušel rozličné "ptákoviny", tak jsem se nějakým špatným převodům ani moc nedivil.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2024 11:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 613
Bydliště: Ostrava
Jo kartu mám kvalitní a 8g ,už ji tam mám několik let


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2024 11:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 613
Bydliště: Ostrava
No a co ty obrázky ,zkusím to pročíst od začátku


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2024 14:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 613
Bydliště: Ostrava
Tak nic jsem tady nenašel, u jednotlivých modelů mi to píše nic není na kartě ale když se podívám do složky tak vše ukazuje správně.


Přílohy:
screen-2024-04-21-211132.jpg
screen-2024-04-21-211132.jpg
[ 33.58 KiB | Zobrazeno 292 krát ]

screen-2024-04-21-211150.jpg
screen-2024-04-21-211150.jpg
[ 37.53 KiB | Zobrazeno 292 krát ]



Naposledy upravil Ryko dne ned 21.04.2024 21:26, celkově upraveno 2
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2024 14:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 613
Bydliště: Ostrava
Ještě nechápu tuhle hlášku


Přílohy:
IMG_20240421_140908.jpg
IMG_20240421_140908.jpg
[ 33.29 KiB | Zobrazeno 339 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2024 22:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3845
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Ryko píše:
Ještě nechápu tuhle hlášku

Není ve chvíli té "podívné" hlášky interní modul vypnutý?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: ned 21.04.2024 23:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.7.2013
Příspěvky: 17
Bydliště: Jaroměř
Ryko píše:
Zdravím, potřeboval bych poradit mám TX16S a v něm Edge 2.8.4 ....... mi vynuluje datum, čas ,né že bych to nutně potřeboval ale byl bych rád kdyby to drželo.

Ryko píše:
Ještě nechápu tuhle hlášku

Předně bych začal s řešením problémů následovně.
Pošli obrazovku verze firmware a odkud FW stahuješ a přesné jméno souboru FW. Vhodné by bylo také poslat strukturu SD používané karty. V kořenovém adresáři je soubor edgetx.sdcard.version-jaký je obsah? Dále by bylo vhodné popsat z jaké verze FW ( dle předchozího jsi tam měl 2.8.4) jsi přecházel na současnou verzi.
Osobně češtinu nepoužívám. Proč bylo v tomto vláknu vysvětleno (kdysi s češtinou nefungoval dotykový display). Ale pokud verze FW s češtinou odpovídá verzi SD karty,tak nevidím důvod, proč by byly problémy jak popisuješ.
Jinak připomínám, že je dobrý nápad před aktualizací si udělat kopii SD karty.

_________________
Tx16s, edgetx i CPN nejnovější verze , modely na mém www v profilu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2024 10:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 613
Bydliště: Ostrava
prikrylm píše:
Není ve chvíli té "podívné" hlášky interní modul vypnutý?


Ano pravděpodobně k tomu došlo ,díky.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2024 11:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 613
Bydliště: Ostrava
ivanb123 píše:

Předně bych začal s řešením problémů následovně.
Pošli obrazovku verze firmware a odkud FW stahuješ a přesné jméno souboru FW. Vhodné by bylo také poslat strukturu SD používané karty. V kořenovém adresáři je soubor edgetx.sdcard.version-jaký je obsah? Dále by bylo vhodné popsat z jaké verze FW ( dle předchozího jsi tam měl 2.8.4) jsi přecházel na současnou verzi.
Osobně češtinu nepoužívám. Proč bylo v tomto vláknu vysvětleno (kdysi s češtinou nefungoval dotykový display). Ale pokud verze FW s češtinou odpovídá verzi SD karty,tak nevidím důvod, proč by byly problémy jak popisuješ.
Jinak připomínám, že je dobrý nápad před aktualizací si udělat kopii SD karty.


Zdravím, FW stahuju zde https://github.com/pfeerick/lang-firmwa ... tag/v2.9.4 n
názef tx16s-lang-v2.9.4.zip
Ten kořenový adresář sd karty nevím kde hledat (bohužel:-)
Jinak kartu jsem stáhnul odtud https://github.com/EdgeTX/edgetx-sdcard/releases


Přílohy:
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg
[ 32.11 KiB | Zobrazeno 241 krát ]

verze.jpg
verze.jpg
[ 56.4 KiB | Zobrazeno 240 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2024 11:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 613
Bydliště: Ostrava
Tak to vypadá že jsem to asi vyřešil ,špatně se mi to píše ale chyba byla v špatně uložených modelech misto v images jsem to házel do models. :lol:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2024 18:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.7.2013
Příspěvky: 17
Bydliště: Jaroměř
Ryko píše:
Tak to vypadá že jsem to asi vyřešil ,špatně se mi to píše ale chyba byla v špatně uložených modelech misto v images jsem to házel do models. :lol:

Fakt nevíš co je kořenový adresář? To nic. Je tam soubor edgetx.sdcard.version a v něm je verze. Pokud jsi stáhl verzi SD , tak je kontrola bezpředmětná. Jak je zřejmé z tvých popisů , asi vše bude fungovat jak má. Připomínám, že CPN verze by měla souhlasit také!!!!
Tímto považuju tvé problémy v tuto chvíli za vyřešené.
pozn. Nainstaloval jsem si schválně CZ 2.9.4 a jedinou chybu/varování jsem objevil - že prý nemám nastavený FileSafe. Ale jsem si jistý , že v EN verzi byl .

_________________
Tx16s, edgetx i CPN nejnovější verze , modely na mém www v profilu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2024 19:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 375
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 4
Ryko píše:
Jo kartu mám kvalitní a 8g ,už ji tam mám několik let
No mozna tech nekolit let je ten problem... precijen flash pamet se pouzivanim "osoupava". Zalezi jak moc logujes telemetrii atd.
Vzhledem k zanedbatelne cene bych zkusil vymenu karty jako prvni moznost.

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2024 19:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 375
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 4
A nebo jeste jednoduseji rovnou flashnout do radia z webove stranky EdgeTX buddy Nastavis si co potrebujes dle libosti (jazyk, BT)

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2024 22:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 613
Bydliště: Ostrava
Z webovky mi to nešlo pořád to hlásilo chybu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Edge TX
PříspěvekNapsal: úte 23.04.2024 11:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 613
Bydliště: Ostrava
chorche píše:
No mozna tech nekolit let je ten problem... precijen flash pamet se pouzivanim "osoupava". Zalezi jak moc logujes telemetrii atd.
Vzhledem k zanedbatelne cene bych zkusil vymenu karty jako prvni moznost.


Můžu ji vyměnit ale já používám jen základní mixy jsem totiž poslední dobou sváteční letec.
Ještě bych potřeboval poradit s párovánim přijímačů ,totiž i po aktualizaci interního modulu (doporučuje se) musím všechny přijímače znova spárovat i když píšou že není třeba. Hlavně nejdou už spárovat, mám asi 9 přijímačů z HK a nic v interním modulu ubylo možnosí a já jsem v koncích.


Přílohy:
firmware RX.jpg
firmware RX.jpg
[ 45.43 KiB | Zobrazeno 117 krát ]

RX.jpg
RX.jpg
[ 31.63 KiB | Zobrazeno 117 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ujovko a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz