Pravidla fóra

Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: OUTDOOR wireless kamera, dům
PříspěvekNapsal: sob 16.09.2023 11:43 
Mazák
Mazák

Obrázky: 8
Přesněji řečeno pohled od domovních dveří (pod zákrapem), ke zvonku na brance cca 15m. Vyskočila na mne tahle BEZDRÁTOVÁ OUTDOOROVÁ KAMERA 1290,- po slevě 50%
Máte někdo přehled o nabídce (parametry, kvalita, cena) na současném trhu? Nejlépe ČR solidní eshop s "kamennou" prodejnou.

Profil Soukromé album  

Předmět příspěvku: Re: OUTDOOR wireless kamera, dům
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2023 8:32 
Mazák
Mazák

Brat má asi pol roka túto z nay https://www.nay.sk/tplink-tapo-c310-wifi-kamera , ukazoval mi ju a ostal som príjemne prekvapený ako funguje. Keď som tu nedávno riešil kameru, rozmýšľam teraz ísť do nej, ale tej lepšej verzie https://www.nay.sk/tplink-tapo-c320ws-ip-kamera
V čase ak nie je pustené wifi, tak sa do nej nedostaneš z mobilu ale na druhej strane si stále nahráva na svoju kartu.

PříspěvekNapsal: ned 17.09.2023 11:21 
Mazák
Mazák

@automet Dík. Ta možno funkce bez wifi je (za možných) výpadků důležitá. Napájení jde zálohovat.

Profil Soukromé album  

PříspěvekNapsal: pon 18.09.2023 11:12 
Mazák
Mazák

Obrázky: 9
Jen poznámku na okraj, pokud ta kamera má záznam (v popisu funkce ta z druhého autometova odkazu má mít záznam) a sleduje veřejný prostor (vchod do domu a chodník před ním), musíš mít registraci na ÚOOÚ.

Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  

PříspěvekNapsal: pon 18.09.2023 11:48 
Mazák
Mazák

DAF píše:
... (kamera) má mít záznam) a sleduje veřejný prostor (VP) (např. ve VP vchod do domu a chodník před ním, ... ), musíš mít registraci na ÚOOÚ.

● Dík za upozornění. Nějak to souvisí s GDPR. A souhlasem focených osob. Kolem otázek bezpečnosti a hlídání vstupu do domu a na soukromý pozemek byla nějaká diskuse. Podívám se v jakou praxi to vykrystalizovalo. A jaká doporučení k tomu dává onen věcně příslušný Úřad.
● Zatím jsem (strejda G) tam zahlédl tyto stránky: 1. Kamerové systémy, kamera souseda - 2. FAQ K provozování kamer a kamerových systémů - 3. Základní příručka k ochraně údajů
Hodně stručně z 2.: a) "zpracování nezbytné pro účely oprávněných zájmů příslušného správce = vlastníka."
b) "Právní předpisy nebrání nároku každého občana chránit si nemovitost (včetně pozemku) kamerou. Musí však být splněny některé podmínky: Kamera musí být nastavena přiměřeně a adekvátně" Asi by to (bez zveřejnění záběru + bez doplnění osobních údajů), s trochou selského rozumu šlo nějak zvládnout.
● Obecně z jiných web stránek Instalace bezpečnostních kamer musí být v souladu s ochranou osobních údajů Zajímá mne to když jsem doma. Kdo chce vstoupit. Pokud je domácnost "prázdná" pak to bez napojení centralizovaný pult ostrahy (privátní nebo státní) nedává příliš smysl.

Profil Soukromé album  

PříspěvekNapsal: pon 18.09.2023 11:58 
Mazák
Mazák

Nějaké informace najdeš na stránkách ÚOOÚ. Jde o to, že záznamy je možné použít pro přesně stanovené účely a lze je ukládat jen po určitou dobu (na té se domluvíš při registraci, většinou u těchto druhů kamer to bývá 7 dní). Samozřejmě tě zajímá dění před domem v době tvé přítomnosti - někdo zvoní a chci vědět, jestli to není nasraný soused, který mi jde rozbít hubu, proto mu neotevřu :lol: . Ale na případném záznamu v tvé nepřítomnosti tam může být zachycen lump, který si jde něco tvého vzít na památku (nepřeju ti to, ale takový záznam je pak možné předložit příslušným orgánům).
P.S. Ber to jako informaci, nikoliv relevantní výklad povinností provozovatele takového kamerového systému. Podrobnosti si budeš muset dohledat.

PříspěvekNapsal: pon 18.09.2023 13:29 
Mazák
Mazák

Ideální je umístit kameru tak, aby nezabírala veřejný prostor, a pro identifikaci příchozího klasický vedeotelefon.

PříspěvekNapsal: pon 18.09.2023 16:45 
Mazák
Mazák

Chcel by som vedieť, koľko kusov z predaných desaťtisíciek kamier je registrovaných na ÚOOÚ. Bude to menej ako 1 promile.

Kto zvoní ma nezaujíma, to sa nahnem z balkóna. Ale ak mi zmizne malotraktor z búdy, tak toho páchateľa chcem nájsť. A potom to riešiť, buď cestou zákonnou - oznámením, alebo čiernou cestou, cestou zaplatených profíkov mu trochu načuchrať vlasy.

PříspěvekNapsal: pon 18.09.2023 20:24 
Mazák
Mazák

Spýtaj sa na ÚOOÚ. Já to nevím a ani mě to nezajímá. Jen jsem podal informaci a každý ať se zařídí podle sebe. A pokud nebudeš mít registraci a "ňáká svině tě práskne", jsou za to tučné pokuty. A tu můžeš klidně dosta, když takového lanku natočíš a záznam použiješ.

PříspěvekNapsal: úte 19.09.2023 4:39 
Mazák
Mazák

Pokud mohu přihodit polínko do ohně. (Snad nebude nepatřičné.) Matně pamatuji krádeže drahých kol z prodejny. Osobu natočila kamera. Majitel obchodu dal video na web a s pomocí několika ochotných lidí viníka identifikoval. A ten snad kolo i dobrovolně vrátil. Je to dávno a za přesnost neručím. Pak podal oznámení Policii (neb dle výše škody to nebyl přestupek). Zda byl aktivní úřad, nebo zloději otrnulo a byl měl tu drzost, že zaplatil advokátovi, fakt nevím. Každopádně z toho byla delší tahanice ve správním řízení. Nakonec došlo na Úřadě k pár personálním změnám. (Možná až v odvolacím kole.) Poškozený sice dostal pokutu. Ale její výše byla opravdu jen symbolická. Nebylo to u soudu a tak se nehrálo o úhradu nákladů soudního řízení. Poškozený sice ještě na webu brblal nad divnou spravedlností. Po čase se na "vyšší princip" vykašlal. Řka: Štve mne to, ale tolik času nemám. Jinak součástí jeho obhajoby byly případy oznámené (po právní stránce) náležitě. A policií odloženy pro uplynutí doby, kdy běželo neúspěšné pátrání po neznámém pachateli.

Profil Soukromé album  

PříspěvekNapsal: úte 19.09.2023 5:18 
Mazák
Mazák

Na to si vzpomínám také. Myslím, že tam byl problém ve zveřejnění na netu a i to, že (bez soudního právoplatného rozhodnutí) ho označil jako zloděje. On měl záznam předat příslušným orgánům. Když jsou (dnes) zveřejňovány záznamy policií (která má na to oprávnění), velmi často uvádí, že hledají "svědka" nějaké události a nakonec je z něj sprostý obviněný. Ale to jsme už dost mimo téma. Jestli na úřadě bylo nějaké personální zemětřesení, to si už nevybavuju, a pokuta byla mírná i s ohledem na okolností případu.
A pro autometa, pokud si pamatuju, ten obchodník měl kameru registrovanou, jen porušil jiné právní předpisy, vztahující na manipulaci se záznamy.

PříspěvekNapsal: úte 19.09.2023 6:29 
Mazák
Mazák

Firma sa samozrejme nebude hrať a všetko riadne nahlási, so všetkými povoleniami. Tu ale rozoberáme kameru vo svojej záhrade na lazoch, keď ti nejaký zlodej ukradne niečo zo záhrady...

PříspěvekNapsal: úte 19.09.2023 7:19 
Mazák
Mazák

Zkus třeba https://dostupnyadvokat.cz/blog/kamery-v-bd-a-svj

PříspěvekNapsal: úte 19.09.2023 7:36 
Mazák
Mazák

Už jsem to napsal výše, podal jsem informaci a každý svého štěstí strůjcem, takže se zařídí podle sebe. Ovšem dojde-li k nějakému třeba správnímu řízení proti němu za porušení zákona, ať pak nebrečí.