Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 25.02.2023 22:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3836
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Děkuji za inspiraci, prověřím nějaké další "OVT". :)
.. a vypadá TO, že nějaký FET bude OK.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 26.02.2023 9:47 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20870
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
guchar píše:
...
Edit02 HEXFET IRF520N přímo řízený výstupy z Arduino Modul a k němu Popis

Tak ten IFR520N má sice práh spínání 2,5-4V, ale pro Rdsmin musí dostat Vgs 10V, jinak se nedá využít pro větší proudy (do Id max.); pro LEDky by ale měl stačit
Tady se vybírá dle různých parametrů, hlavně Vgs pro Rdsmin/max
https://www.digikey.com/en/products/fil ... osfets/278

_________________
jyrry.webnode.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.02.2023 12:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7546
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
@prikrylm (Pozn. Na výstupních pinech není plné Vcc, to může být potíž hlavně když je např. Vcc=4.8V.) Diskuse volby jiných konkrétních MOSFET (než IFR520 např.: IRL530, IRL540, IRLZ44, FQP30N60L, AO6400, ...) při spínání napětím CPU 5.0 nebo 3.3V Using MOSFETS with TTL levels (5 Volt and 3.3 Volt) Pokud se smířím s vyšší ztrátou v sepnutém stavu (3.5 až 7.0 W, Rsep=40 mΩ) vystačí i např.: BUZ11 BUZ11, datasheet
Edit02 Moduly 1x nebo 4x IFR540 Four Channel 4 Route MOSFET Button IRF540 od fy dratek Napájecí modul s MOSFET - 4x IRF540 Edit03 Podívej se k Bučkovi na Vranovské Richard Buček - elektronické součástky, Vranovská 14 Typ nutno dát do Hledat: IRF530 / IRL530 (VGS(th) - Gate Threshold Voltage min.= 1.0 V, typ.= –, max.= 2.0 V, VDS = VGS, ID = 250μA)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 27.02.2023 10:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3836
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Ovládání tranzistoru u "blikátka" je nožičkou STM32, takže +-3,3V. Na malé kopteře jsem našel jako výkonový prvek A2SHB, celá kopterka jede na jednočlánek a u tohoto konkrétního tranzistoru píšou až 3,5A - počítám, že hodně výkonné LED by mohly chtít max 2A, víc snad na model chtít nebudu. Takže doma prohrabu zásoby, někde tam něco SMD tohoto ražení bude - kdysi jsem na jakýchsi Walkerách tyhle mrňouse vyměňoval. Budu muset najít i lupu.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 27.02.2023 14:57 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7546
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
prikrylm píše:
Ovládání tranzistoru u "blikátka" je nožičkou STM32, takže -3,3V, IC = A2SHB, celá kopterka jede na jednočlánek a až 3,5A ... Budu muset najít i lupu.
Podobné šváby jsou na PCB v Li-Xxx ochranách (integrated circuit in protection circuit modules for li-ion batteries) Např.: LaskaKit: Ochrana li-ion 18650 baterie 1S 3A vlastní šváb, Vgs=2.5V, Id=4A, Ri(max.)=0.040 Ω 8205A Datasheet (PDF) Two Pages


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.03.2023 22:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3836
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Na místo OVP v pouzdře TO220, jsem napájel SMD FET v pouzdře SOT23 (nejspíš), chvíli s ním žhavil 20W 12V vláknovou spototovku. Zatímco spotovka se tak nějak std žhavila, tranzistor zůstával chladný (má snést kolem 3,5A). Na to, že je ten tranzistor prakticky to, co snese největší proudy, vypadá na desce skoro komicky.
3,3V na sepnutí spotovky (necelé 2A) stačí. Přistávací světlo kolem 10W mi asi bude stačit. :)

Při stejném zdroji (3S LiPol) LED (kousek LED pásky) spínané ULN svítí viditelně míň jak stejné LED spínané tímhle prckem. Ještě TO proměřím, teď už se mi nechce.


Přílohy:
Poznámka: Ten ošklivý cancour je na G(ate), nic hezčího se mi dělat nechtělo.
WIN_20230304_21_10_46_Pro.jpg
WIN_20230304_21_10_46_Pro.jpg
[ 108.62 KiB | Zobrazeno 1887 krát ]


_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.03.2023 11:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7546
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
@prikrylm Čím máš při buzení kousku pásku (několik) LED, je zajištěn konstantní proud s ULN nebo SMD FET? Napájecím napětím a počtem daného typu LED v sérii? Drivery pro ovládání LED (i ty ON/OFF) jsou ponejvíc navrženy jako spínané zdroje konstantního proudu. Ba je možné, že jsou v nabídce jako speciální IC. Nemilé bývá jen (minimum) vnějších součástek, nebo jen jedna hodnota Ik.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.03.2023 22:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3836
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Mám tam 3S LiPol a 4 LED z jakési čínské LED žárovky.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.03.2023 23:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7546
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
prikrylm píše:
Mám tam 3S LiPol a 4 LED z jakési čínské LED žárovky.
V LED žárovkách bývají bílé LED s napětím na přechodu v průchozím směru 2.8 až 3.4V obvyklé typy: 20 až 30mA 3528, 60mA 5050, 150mA 5630 rozdíl mezi 3528, 5050 a 5630 LED Jejich jas závisí na proudu, který si se zdroje napětí, podle jeho velikosti vezmou. Rozdíl jasu mezi užitím ULN nebo FET, je podle mne, dán o pár desetin voltů nižším úbytkem (v sepnutém stavu) na FET. Než měřit napětí, je lépe měřit proud. Tomu je svítivost úměrná. Pozor na úbytek napětí na měřáku na daném rozsahu. Výhodné je použití proudové sondy na bázi Hallova efektu. Měří DC i AC proudy vnitřní odpor mΩ, citlivost kolem 100mV/1A. Mívají ji některé modelářské wattmetry. Nebo samostatné moduly např.: Proudový senzor 20A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 06.03.2023 11:12 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3836
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Jo, tak nějak to předpokládám bude. Jsou to testy "na stole"....

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.03.2023 10:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3836
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Dostal se mi do ruky RP Pico, který je z jedné strany zcela bez součástek a nachystaný na to, aby se touhle stranou (po bocích) připájel na desku. Tak mě takhle ráno v šalině napadlo, "blikátko" lehce přepracovat právě na RP. Primární myšlenka byla deska stejně velká jako RP s tím, že všechno bude jakoby na druhé straně to RP. Napřed ta blikátka, postupně klidně i jiné periférie (čidla). Výsledek by měl být velikosti toho RP Pico přibližně dvojnásobné toušťky, což sice není úplně mrňavé, ale vcelku malé to je.

TO ale znamená primárně SMD a tady jsem ne příliš sběhlý. Jaké byste dali na "blikátko" konektory? Určitě tam musí být S.BUS (či jiný pravděpodobně sériový signál) jako vstup ideálně i jako napájení, případné externí napájení a možná nějaké ty jumpery, i když ty se dají řešit škrabacími/přepájovacími ploškami.

Máte nějaké osvědčené SMD konektory?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.03.2023 15:10 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7546
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
Pidi PCB - SMD Konektory = pájecí plošky, a) velmi malé jen na pájení, přívodní vodiče se fixují tavným lepidlem, nebo opakovaně použitelnou samolepicí páskou, b) větší plošky s otvorem (nejlépe prokoveným) styl Ardunino, kam se buď připájí vodiče, nebo zapájí kolíky konektorů. Konektory 1) počítačové 2) nebo modelářské typy. Programování + konfigurace. Nejlépe co nejméně tlačítek a jumperů. Ale softwarově přes menu. Trochu neterénní varianta: Jen pře USB konektor (nebo jiné datové piny) zápis do nějaké PROM (součást uP (RP Pico)). Dnes ponejvíc datové karty nebo flešky (FD).
Edit02 Problém SMD konektorů je aby nedržely cínem jen na funkčních vodičích, ale aby nějakým způsobem byly fixovány k PCB. Minimálně pájením na obou stranách PCB nebo lepením plastové nebo kovové části krytu. Jen pájení cínem je částečně vyhovující u napájecích konektorů s masivními kovovými piny, a to ještě v PCB s otvory. Ne ty kde je "čisté" SMD = pájení na jedné straně spojů.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.03.2023 15:56 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3836
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Pravděpodobně bude potřeba myslet i na nějakou pevnost, aby se případným častějším používáním neodloupla měď od desky DPS. Takže nějaké extra průchodky...

V GME mají rozumné akorát std 2,54mm pinové lišty se zahnutýma nožičiama... Na SBUS připojení možná dobré. Na LED bych viděl nějaké JST. K vůli velikosti možná i jen pájecí plošky a dráty napájet přímo?

Zatím tento návrh asi nechám v rovině úvah, případně na něm budu "trénovat" návrhy se smd...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.03.2023 16:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7546
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
prikrylm píše:
Pravděpodobně bude potřeba myslet i na nějakou pevnost, aby se případným častějším používáním neodloupla měď od desky DPS. ...
Jsou desky tišťáků, kde se měď odlupuje sotva na ni pohlédneš (dotkneš se jí nepřehřátým pájedlem). A jsou obecně stejně vypadající skelné lamináty, na kterých to drží lépe. Každopádně oboustranné plošky spojené prokoveným otvorem, byly nejodolnější. Nevím jak dnes v roce 2023, ale ještě zhruba před rokem, jeden známý zaslal digi návrh tišťáku, nějaké asijské firmě. A asi za dva měsíce měl oboustrannou desku s prokovenými otvory zpět. A i s navrženým pokrytím nepájivou maskou. Za cenu velmi přijatelnou. Navíc v přesnosti a rozlišení nedosažitelným při DIY, ba ani některými poloprofesionálními fy v CZ.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.03.2023 17:56 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3836
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Jo, dneska je TO relativně jednoduché. TU jsem dával obrázek z výstupu takové služby, kam se nahrají správná data a za pár dní dojde hotový výrobek. Prima u téhle služby je, že člověk tam nahraje data a může se na výsledek podívat ve 3D, zjistit jestli nevidí vyloženou kravinu, či jestli jsou dostatečně hezké popisky.
Tamní akce na 5 desek za 2 USD koukám stále trvá. Poštovné jsem posledně sehnal za asi 4,5 USD, takže jedna opravdu profi deska za necelé 2 USD (a necelé 3 týdny) mi přišla jako prima.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz