Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2024 1:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1368
Bydliště: Praha
Zdravim přátelé, Dnes dorazila tato nabiječka z Aliexpresu. Na netu je video od Bekra o této bodovačce. Vše jsem nastavil, baterie nabitá a chtěl jsem něco zabodovat. Na tom videu od Bekra to jde krásně. No - ono by to šlo krásně i mně, ale je tu jeden malý problém. V nastavovacím menu u Bekra je poslední položka nastavení SHORT-CI což není nic jiného, než že bodovačka hlídá, pokud by byl přímo zkrat, tak neboduje, jen tak mírně prskne.
No nakonec jsem přišel na to, že právě zde je problém. Pokud jsou hroty bodovačky daleko od sebe, ještě lépe přes nějaký další spoj, tak to jede jak z praku. Naskočí na displeji i použitý proud a sčítají se spoje. proud klidně kolem 900 A a baterka uvnitř by měla dát min stovku spojů. Jenže můj problém je ten, že ono menu na mojí bodovačce končí na položce nastavení min. napětí baterky v nabiječce - a pak už nic. Není tam ta volba vyp/zap právě toho SHORT-CI. Tak nevím, jestli je to na reklamaci, nebo co s tím. Bekr se zmiňuje v onom videu o jakémsi abgrejdu do této bodovačky - ale kdo by mi to tak asi udělal. Nemáte někdo nějaký nápad. Jinak bodovačka by makala kupodivu velice dobře, za tisícku to jde. Dík za jakoukoliv odpověď či radu :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2024 3:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7600
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
● @rakos Chtěl jsem ti navrhnout "fnirsi swm-10 firmware update" Nevím zda "chybějící položka" je onou příčinou potíží
● Na webu jsem našel borce (redmax124, OP, 3mo_nth ago) : "Fnirsi poslal aktualizaci firmwaru, nyní napětí USB-A ukazuje 0 bez připojené zátěže, ale svařování stále nefunguje správně." (Fnirsi sent a firmware update, now the USB-A voltage shows 0 with no load connected but welding is still not working properly.)
https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/1agcxlu/fnirsi_swm10_usb_output/
● Pokud dobře pamatuji kardinální potíž byla v nastavení vhodné síly přítlaku. Takže v DIY postupech se preferovalo pájení cínem.
● Trochu mi to připomíná: Hodné vrtulníky (se stabilním visem) předvádíme. Ty druhé prodáváme.


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Dotaz na autora videa by měl jít zkusit na jeho YouTube kanále https://www.youtube.com/c/jiribekr/videos
● Pokud to "Alík" prodal jako bodovou svářečku (Spot Welder) tak to má tak fungovat. Má zkušenost v CZ shopech, bylo snadnější, v dané lhůtě, vrácení bez uvedení důvodu (dle § zákona a dodacích podmínek) než reklamace vadných výrobků. Věřím, že s pomocí lidí na kanále "@jiribekr" se pro tvůj problém nakonec najde průchozí cesta řešení.
● Hledal jsem manuál CZ/EN (sešit, který je součástí dodávky) v dnešních časech jej asi nahrazuje hromada různých videí


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Ti co by měli problém s angličinou najdou i varianty v ruštině.
Edit02 Také tří jazyčný PDF Manual se našel Fnirsi SWM-10 Portable Spotwelder /-/ CATALOG / СОДЕРЖАНИЕ Примечание для пользователей / 目 录
Edit03 Jedním bodem manuálu je varování o nadměrném přítlaku hrotů
____
●Niklový proužek při svařování netlačte silně, jinak to způsobí falešné svařování a pájené spoje nebudou pevné. Správný způsob je lehce
zatlačte na niklový proužek, aby co nejlépe přilnul k povrchu baterie.
____
●Do not press the nickel strip hard for welding, otherwise it will cause false welding and the solder joints will not be firm. The correct way is to lightly
press the nickel strip to ensure the best fit to the surface of the battery.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2024 11:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1368
Bydliště: Praha
to guchar - @rakos Chtěl jsem ti navrhnout "fnirsi swm-10 firmware update" Nevím zda "chybějící položka" je onou příčinou potíží -

no právě stopro je problém v tom, že mám stále zapnutou ochranu proti zkratu - a nemužu ji vypnout, protože v menu nemám potřebný (poslední) řádek na výběr short-ci - vyp/zap Na některých videích kterých jsem skouknul hodně také nevidím, že by měli v menu tuto funkci (short-ci on/off) a přesto bodují jak o závod a zdá se, že dobře. Ještě udělám pokus, objevil jsem skryté tlačítko ovládané jehlou - obnovení továrního nastavení. Dám za chvilku vědět, jestli to nepomuže, tak už nevim, protože nějaká aktualizace firmvaru je pro mě španělská vesnice... jdu na to tovární nastavení.

Tak přátelé reset nepomohl, stále "nenaskočila" v menu ta položka shsort-ci na vypnutí ochrany proti zkratu. A bodování je samozřejmě jako před tím, takže to jen prskne a přichytí se to - no jen tak tak a ani to nezapočítá spoj, takže naprd.
Přijmu jakoukoliv pomoc s odstraněním této chybky, zkusím to vysvětlit prodejci jako reklamaci, ale nevim nevim. Takže jsem si koupil hezkou power banku akorát ( tu funkci banky to taky umí) díky za rady... :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2024 14:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7600
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
● @rakos V prvním příspěvku máš správně "SHORT-CI" — V posledním jsi mne pomýlil překlepem "shsort-ci"
● Ale ani po jeho opravě se nechytám. Zkus mne v manuálu (stránka NM) nebo nějakém videu (čas: min:sek) navést do místa kde je vidět hledané "SHORT-CI - On/Off"
● "sunnysoft" Chystá prodej FNIRSI SWM-10 Přenosná bodová svářečka Zkus se na funkci "SHORT-CI" (Ochrana proti zkratu, v režimu "Bodové svařování" zeptat u nich. Těžko odhadnout ochotní když jsi zboží u nich nekoupil.
● Když stiskneš a přidržíš (Press and Hold Power Switch) tlačítko vedle USB konektorů naběhne ti přímo "Menu Bodování"
Tlačítkem pod šipkami Nahoru a Dolů jde přepínat zobrazení režimů Bodování nebo Power banka.
Na posledním řádku jsou tři políčka CUR = Svářecí proud v Ampérech, SUM = Součet časů bodování a Čtvereček pod Trojúhelníkem s vykřičníkem, kde se objevuje OTP = Over Temperature (přehřátí) — SHORT (Zkrat = příliš malý odpor mezi hroty) — UVLO Under Voltage Load (podpětí na článcích při zatížení) Nahoře vlevo je řádek se zeleným bodem (jako LED) v době bodování problikne žlutě.
● Nic z tohoto neumím zařadit do potíží, které popisuješ. Někde se míjíme.
● Proto bych největší šanci na vyřešení, viděl když dotaz vzneseš v YouTube kanále https://www.youtube.com/c/jiribekr/videos

● Edit02 Krátké stisky třetího tlačítka pod šipkami (Nahoru a Dolů) primárně určené pro změnu Režimů Bodování a Power banka, někdy fungují jako (opakování) posouvací šipky https://youtu.be/oxHySsuNvjc?t=590 Vzhledem k: Přehrej, od aktuálního času (9:50) nelze použít RCMania Příkaz "Youtube"
Edit03 Tady bylo vidět Menu nastavení Languague, Screan R(otation), Overheat, Under vol(tage), Factory resettig (nabídka v Menu, nejen tlačítko. https://youtu.be/9zivEiQmD_s?t=95

Edit04 Fnirsi SWM-10 Spot Welding Machine Review, Julian Ilett
Sinalizace SHORT (červené rozsvícení při signalizaci, asi končí oddálením elektrod) pásek niklu (Ni) bodován na 2mm silný materiál, galvanizovaná ocel (Fe) za cca 5:40 https://youtu.be/Ua9z6Jw53OQ?t=405
Uspěl (po úpravě parametrů) až na oceli žiletky pro výsuvný nůž, a opakoval na plášti asi AA článku. Neúspěch na 2mm oceli přičetl na vrub vysoké vodivosti galvanizované vrstvy kovu.
Dost dlouhé a poněkud zmatené video. Nicméně jediné kde jsem viděl jak funguje signlizace SHORT (Zkrat). O vypínání SHORT jsem tam nic nenašel.


Naposledy upravil guchar dne čtv 23.05.2024 16:39, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2024 15:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1368
Bydliště: Praha
to guchar - dík, že se zajímáš. Přesně v tom videu od Bekra, kde popisuje a vysvětluje manuál, tak tam dojce v menu až ne onen short-ci a nastavení ON/OFF a vysvětluje proč to či ono. A právě tuhle řádku v menu nemám a ani na spoustě videí cizích jsem neviděl, že by měly tuto možnost v menu. Vždy to končí nastavením minimálního napětí v přístroji a pak je už konec, resp. je tam jako uplně poslední "Factory resetting" což je o ničem. Nic víc dál tam není. Prosím Tě podívej se na to video od Bekra, kde toto nastavuje. Je to v minutě 10. a 15" Pokud máš chuť mužeš si to zkouknout celé, opravdu to boduje dobře, pokud by byla vynutá ta ochrana proti zkratu. (odkaz na toho Bekra) je dole...

https://www.youtube.com/watch?v=aKbuGY9 ... 3lg_2nLEH-

ostatní odpovědi na otázky přidám za chvilku... teda vše ostatní funguje dobře, jak se ptáš, po stisku tl. zapnutí naskočí hned základní menu nastavení (délka "předehřevu" pak délka pulsu atd. tlačítkama nahoru dolu se to donastaví. Tady není problém. Při delším držení spodního tlačítka se dostanu do druhého menu, kde se donastaví ostatní peramatry a na konci by mělo být to nastavení short-ci ON/OFF - ale to tam právě už není. A to trvalé nastavení ochrany proti zkratu právě dělá tyhle problémy. Bekr to tam ve videu popisuje docela přesně.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2024 15:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.8.2011
Příspěvky: 148
Bydliště: Prievidza, SK
Na tomto linku som našiel fm v1.4 v zip súbore je aj ten bin súbor a popis ako na to.
https://www.fnirsi.com.cn/download/weld
Treba kliknúť na voľbu firmware update.
Je tam aj tá nová funkcia, ktorú požaduješ.
Vyskúšaj
Milan


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2024 16:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1368
Bydliště: Praha
to culi - děkuji za odkaz. Něco jsem si prohlédnul, ale manipulace s pc a stahováním jde mimo mě,


Naposledy upravil rakos dne ned 02.06.2024 12:57, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2024 17:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7600
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
● @rakos Bekr místy hodně drmolí. A Bohužel video nemá titulky. Musel jsem si místo (cca 11:08) hodně krát opakovat. Než jsem získal názor, že možnost nastavení SHORT (On/Off) je až ve vydaném updatu. Ti co koupili před s verzí před Up Date, mají smůlu Upgrade je nemine. Já jsem srab (podobně jako "jiribekr") a nechal bych nastaveno On. Případy kdy odpor mezi elektrodami je příliš malý bych se snažil obejít. Vzdáleností bodů, jiným spojovacím páskem, ...
● Po nahlédnutí na https://www.fnirsi.com.cn/download/weld, jsem zjistil, že SWM-10 Firmawre_V0.3.s19 z 2024/03/20// jsem už třikrát nevědomky stáhnul. Asi přes ne příliš "průhledný" odkaz. Njó no.
● Stejně budu pájet cínem. Mám to vyzkoušeno. A vše potřebné je doma. Na mých pár případů, to bohatě stačí. Ta možnost bodování za necelý litr a půl, byl jen hezký sen o třeničce na dortu. Krásný, ale nepřinášející (v mých podmínkách) řešení jinak neřešitelného postupu.


Naposledy upravil guchar dne čtv 23.05.2024 17:33, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2024 17:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1368
Bydliště: Praha
to guchar - no, ono se to nedá dost dobře obejít, zkoušel jsem různé pásky, Fe i Nikl a různé tlouštky a spokojeného výsledku jsem nedosáhl.
Jak jsem psal výše cilimu, zapojim rodinného experta, ať se pochlapí. Zatim dík za odkaz na tu prodejnu v Praze, také se tam pokusím něco vyzvědět.

Tak v tom krámě SUNYSOFT mě krásně akorát vymetli, za prvé že nemají čas a za druhé, že o tom stejně nic nevědí, dokud to nebudou prodávat :-(


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2024 17:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7600
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
● @rakos Když už udělali nedávný upgrade SW (FW), tak nechápu proč ochrana proti zkratu, v režimu bodování, má jen On/Off.
● Kdybych to dělal na své bodovačce, zkusil bych možnost zadat prahovou hodnotu pro reakci Nastavení od - do mΩ. Plus doporučenou (Default) hodnotu obsaženou v továrním nastavení. Nejspíš cenové důvody.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2024 17:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 2738
Bydliště: Havířov
Obrázky: 0
Rkos: Nevím jestli jsem pochopil správně, ale zkoušel jste s tím už bodovat a nejede to? Tak reklamace. Nebude to pracovat na principu, že bodovačka si měří odpor mezi hroty a pokud je mezi nimi tvrdý zkrat, tak se nezapne a když je mezi hroty nějaký odpor tak jede? Já bych to ale moc bodovačkou nenazýval. Bodovačka v podstatě matariál nejprve stlačí určitým tlakem mezi hroty a až potom pustí sv. proud na určitou dobu. Tady koukám proud je trvalý, nebo se spustí až po přiložení hrotů na svařovaný materiál? Co je v tom prosím za baterie, že dají tak obrovský proud?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2024 18:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7600
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
● @varok Podle návodu to má oboje. A) 1. Rukou přitlačím 2. Např. pedálem spustím B) Auto On režim 1. Přitlačím 2. Po nějaké době (prodlevě) od zjištění vodivosti mezi hroty, je vyslán (parametry nastavitelný) bodovací (svářecí) impulz.
● Tahle má v návodu obrácené upozornění: Příliš velký přítlak hrotů je nevhodný. U automatů je nastavení vhodné velikosti tlaku bodovacích elektrod na materiál alfou a omegou procesu bodování.


Naposledy upravil guchar dne pát 24.05.2024 18:35, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2024 18:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 2738
Bydliště: Havířov
Obrázky: 0
Aha, to je jak u bodovačky, ale vlastně to je miniaurní, tak není potřeba takový tlak.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2024 19:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1368
Bydliště: Praha
to varok - je to přesně jak říká guchar. Je v tom 5Ah baterie, ale to stačí na milisekundové impulsy, potud ok. Ale ta ochrana proti zkratu (momentálně nevypnutelná) má sice svoje důvody, ale při troše opatrnosti je zbytečná, ba naopak brání bodování, když je odpor mezi hroty hodně malý, spec. nikl proužek to neveme.(ještě menší odpor než ponikl. Fe) Ale jinak by to mohlo makat dobře. Pokud bych bodoval spoj, který je hodně daleko od druhého
místa přiložení hrotu, anebo ještě lépe pokud by mezi těmito dvěma body byl už starý spoj nějaký, tok to "prskne" klidně 900 A a drží to, ale takhle se nedá pracovat s články.
Ale hlavně, tato bodovačka má verzi fm V01 a lze provést firmware update na verzi V1,4 kde je právě v menu ta možnost tuto ochranu vypnout.
Takže už hledám schopného experta, který mi to udělá. :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 25.05.2024 12:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 2738
Bydliště: Havířov
Obrázky: 0
Jak koukám na ty hroty, tak bych asi pohádkám o proudu 900A asi nevěřil.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz