Ve vlákně ExpressLRS byla řeč o AI - nakolik se jí dá věřit. Zkušenost je taková, že někdy jsou odpovědi lepší, než se hrabat v nalezených odkazech Google, někdy jsou to úplné kraviny. A někdy je odpověď přesná. Když člověk o věci něco ví, tak může hned odhalit, zda AI halucinuje, když je to ale pro člověka úplně nové téma, přijde na to až později.
Mě se osvědčilo, když mi AI dá odpověď na moji otázku (prompt), vyžádat si zdroje, ze kterých čerpala. Ty zdroje si mohu studovat a hned zjistím, zda mluvíme o tomtéž nebo posoudit, zda ty informace z těch zdrojů AI vykládá správně.
Druhou věcí, která se osvědčuje: napsat ten dotaz - prompt co možná podrobně a úplně, klidně několik vět. Je to jako s lidmi, jeden může mluvit o voze a druhý o koze. Vyplatí se být ukecaný a říct toho více.
AI
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: AI
Já si obecně myslím (respektivě z hlediska logiky věci jsem nabyl jistotu), že google aktuálně ty výsledky pečlivě třídí a upravujejyrry píše: pon 23.02.2026 6:59 Poslední roky je myslím těch kravin čím dál tím víc, jsou tam "výsledky", které už od pohledu nemají s dotazem vůbec nic společného, obvykle je to k naštvání.
Přičemž je třeba si uvědomit, že jednak pro něj AI generuje lepší ekonomiku (tak se mu nehodí aby sám sobě škodil tím, že bude mít na prvních místech přesnější výsledky než imbecilní AI) a navíc čím bude (v rámci rozumného kompromisu) odpověď nepřesnější, ale líbivě logická, tím víc si jí tazatel bude ověřovat a tím bude víc klikat a tím taky dostane (bude muset vydržet větší dávku) víc stupidní reklamy. Viz https://www.istockphoto.com/cs/vektor/o ... 2-66044087
Takže často bývá výhodné (nutné) se podívat na výsledky dál v pořadí (zejména když na prvních xxx pozicích na první pohled vidím jasnou komerční zaplacenou reklamu a nebo ryzí stupidity), ale hlavně hledat jinými způsoby a jinými vyhledávači.
Prostě kdysi byl google záruka jistoty nalezeného poměrně přesného výsledku, aktuálně je to naprosto jasná jistota reklamy na prvních pozicích a ještě deformace cílenou úpravou (výběrem) - aby to vyšlo, jak se hodí.
To, že takto zmanipulovanému důvěřivému hledači "pravdy" pak lze snáze podvrhovat placené (a cílené
Etalonová ukázka toho jsou ty kosočtvercoviny bez hranic