PROPISKA píše a nerozpíjí se

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
guchar

PROPISKA píše a nerozpíjí se

#1 Příspěvek od guchar »

PROPISKA kuličková levná (nevysouvací), co spolehlivě píše a nerozpíjí se? V hlavě mám dv[youtube][/youtube]a, hodně staré, případy 1) Jednorázové, rozdávaná s formuláři během šetření koncem 20. století Něco jako za 2 Kč Centropen 2215 modrá/černá i barevná sada 2) Reklamní propisky OBI Stiskací bez (jednoduché) možnosti výměny náplně
3) Ne marné, ale ne vždy spolehlivé byly tence píšící Solidly 2469 4) Spolehlivé, ale dražší Gelová např. Pilot G2 Snad ještě
Vaše zkušenosti a typy?
*Edit02: Léta jsem používal levná inkoustová plnicí péra Z časů kdy propisky v prvních 5 třídách Základních škol byla zakázaná Ke změně jsem se dostal když mi párkrát vyteklo do kapsy nebo tašky
*Co je co TERMINOLOGIE A možná plus Keramická pera + (Zde silně Off Topic: Skleněná péra (plnicí inkoustová se spirálová drážka ve skleněném hrotu — Nakonec OT: Drahá reprezentativní provedení všech typů.

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
*Edit03: Příčiny potíží - 1) Nepíše 2) Při psaní vynechává A) Zaschlý (zcela/částečně) gel a Nespouští / Spouští špatně B1 Váznoucí kulička B2 Nevhodný / Rukou „umaštěný“ Papír
Možné nápravy - Pod vytažený hrot kapka vody nebo IPA (IPA≡aIsopropylalkohol)
Prevence vysychání gelu Do otevřeného konce trubičky náplně přidat kapku silikonového oleje Narušit vliv povrchového napětí posun kapky k gelu nutno napomoci drátem rozvinuté kancelářské sponky
Jistě že nejlepší jsou vyzkoušené náplně, nebo celé propisky, ověřený typ a ověřený prodejce DIY opatření až když se takové nedaří najít
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“