Cartoon RC Factory

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Cartoon RC Factory

#1 Příspěvek od Celeron »

Tak jsme si v našem halovým spolku pořídili všechny čtyři Cartoony, Texan, Spitfire, Mustang a já mám Zero. Za 3 hodiny se to dá polepit a vybavit. Poprvé jsem to v hale nemohl vyzkoušet, točil se opačně motor, viz zde jiný vlákno. Tak jsem to zalítnul za bezvětří venku. Moc potíží s tím není, jen jsem měl blbě těžiště a vzpínalo se. Moc jsem toho ale nenalítal, bylo -5 st.C. a odkrytý baterky za chvíli nešly.
Ve středu v hale i když bylo těžiště správně, tak to letělo hůř, než venku. Prostě hala s tím není až tak "moc velká" a přeci jenom proti Clickům to lítá výrazně rychleji.
Překvapila mě značná nestabilita za letu, stále se to musí páčkovat. Stačí trochu ubrat a už je z toho padající cihla. Třeba takovej přemet ve výšce cca 4-5m, pokud se nedá před vylítnutím dost plynu, skončí to na zemi. Ale dá se na ten letovej projev zvyknout. Při třetím letu jsme s kolegou už "bojovali". Kolegové se chectali a říkali mi, že jsem si Zero vybral správně, že s tím lítám jako Kamikaze v operaci Kikusui. :D Ale nakonec jsem se stejně vrátil k "serióznímu" haloletu. :mrgreen:
Máte někdo některou z vyjmenovaných Cartoon potvor? Jak to lítá vám? Mám nachystanej 4D regl, ale zatím si myslím, že ho osazovat nemá moc smysl když to bez plynu padá jak šutr.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Cartoon RC Factory

#2 Příspěvek od jyrry »

Kup si Arese, to je teď nejnovější superhit, to musí mít každej, budeš pak cool a in :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
blesk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od blesk »

jyrry píše: pát 30.01.2026 19:58 Kup si Arese, to je teď nejnovější superhit, to musí mít každej, budeš pak cool a in :mrgreen:
Troufnu si říct že jsem měl prvního v ČR (kopie toho původního) úplně to nemám na 100% odladěné, ale jsem rád že to RC Factorákům litá stejně divně jako mě 😆
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Celeron »

jyrry píše: pát 30.01.2026 19:58 Kup si Arese, to je teď nejnovější superhit, to musí mít každej, budeš pak cool a in :mrgreen:
Přece nemůžu kámošům narušovat společný bojový akce 2.W.W, nějakým krámem o 30 let mladším. :mrgreen:
Jedině že by jsme si hráli na téma filmu "Podivná záře nad Pacifikem". :lol:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jyrry »

blesk píše: pát 30.01.2026 21:10 Troufnu si říct že jsem měl prvního v ČR (kopie toho původního) úplně to nemám na 100% odladěné, ale jsem rád že to RC Factorákům litá stejně divně jako mě 😆
Jak divně? Nemáš video?

Přiznám se, že jsem si nakreslil v podobné velikosti Delfína, ale pak jsem se přece jen přešaltoval a bude to spíš něco dost jiného 8-)
01-31-2026, 00-47-39.png
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jyrry »

Celeron píše: pát 30.01.2026 22:32 ...
Jedině že by jsme si hráli na téma filmu "Podivná záře nad Pacifikem". :lol:
Jojo, jeden z kultovních filmů, zase ho někdy shlídnu. No, Zero máš, tak ještě něco současného a je to :)
jyrry.webnode.cz
pepin

#7 Příspěvek od pepin »

https://youtu.be/9DyN_Cfz-DM?si=J5RmoXzEz5XIaz9a

Mě to přijde jak to létá na stíhačku do haly hodně v pohodě. Že to neni speciál na f3p nebo tak nějak by snad vadit nemuselo pokud to musí být stihačka do haly.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jyrry »

Ono se to objevilo už dřív, RCF to dotáhli do sériové výroby a brzy toho budou plný tělocvičny :)

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
jyrry.webnode.cz
blesk
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od blesk »

jyrry píše: sob 31.01.2026 0:47 Jak divně? Nemáš video?

Přiznám se, že jsem si nakreslil v podobné velikosti Delfína, ale pak jsem se přece jen přešaltoval a bude to spíš něco dost jiného 8-)

01-31-2026, 00-47-39.png
Mám jen že zaletu

https://youtube.com/shorts/pCzE-UIjk7o? ... xwqWdpWmMD

A tady je zamíchány někdy v průběhu (4:30)

https://youtu.be/71FPVXTyVvw?si=LO-_5JFdVSQuCcP1

Já to "obšlehl" hned jak jsem viděl video od Němců a za týden to bylo ve vzduchu. Problém to má ten co jsem tušil od začátku: moc plochy před těžištěm, v nožáku je to potřeba tlačit směrovkou dolů a tak divně se v zalamuje, to bude nejspíš tím že je těžiště nad křídlem, tento druhý problém RCF vyřešili (možná nechtěně) tím že dali křídlo výš, do roviny a výškovkou. Mou domněnku o velké ploše přes těžištěm potvrzuje i pár lidí na RC Groups nebo kde jsem to četl, jak řekl kolega, udělali obřízku - zkrácení přední části trupu o cca 80 mm a mírné snížení, do toho se pustím taky a uvidím.

Pořád si to sám pro sebe porovnávám s Clickem, ten prostě letí naprosto rovně ať je v jakékoliv poloze. Ale zase toto se otočí na pětníku, sice je rychlejší, ale vešel bych se s tím do menšího prostoru.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Celeron »

Jakou to má reakci na křidýlka, když na ně skoro nefouká? Je to o dost tupější, než Click?
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Celeron »

jyrry píše: sob 31.01.2026 0:50 Jojo, jeden z kultovních filmů, zase ho někdy shlídnu. No, Zero máš, tak ještě něco současného a je to :)
Zero mám, ale v tom filmu žádný nelítalo. Byl tam pouze Texan T6 upravenej aby vypadal jako A6M Zero. Druhej Texan T6 byl upravenej aby vypadal jako B5N Kate. A pak tam byl Vultee BT13 Valiant upravenej alá Aichi D3A Val. Jak známo, od japonců se letuschopnýho snad nic nedochovalo ani do toho roku 1980 kdy se to točilo, měli mizernej dural, co se časem rozpadal.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od blesk »

Celeron píše: sob 31.01.2026 11:04 Jakou to má reakci na křidýlka, když na ně skoro nefouká? Je to o dost tupější, než Click?
Na křidélka stejně, možná spíš ještě ostřejší, je to vidět i na prvním videu myslím, ony mají tak 60% křídla. Ve visu je to trošku horší, ale reakční moment vrtule přetlačí.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jyrry »

To jsem zvědav, kdo tam první dá dmychadlo. Jako jo, přijde o spoustu obratů (tah), ale bude mít něco jinýho než dav :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
pepin

#14 Příspěvek od pepin »

jyrry píše: sob 31.01.2026 12:40 To jsem zvědav, kdo tam první dá dmychadlo. Jako jo, přijde o spoustu obratů (tah), ale bude mít něco jinýho než dav :mrgreen:
Se obávám že s dmychadlem se nedostaneš na rozumnou váhu a tah plus ovladatelnost při nízké rychlosti což bude v hale asi vždy docela zásadní problém.

Si nejsem uplně jistý jestli neni alespon někdy rozumější jit s tim davem.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Celeron »

No ale slepit z papíru Kortovu trysku by nemuselo moc váhově přidat. Pak je to skoro dmychadlo. Otázka je, co to udělá s ovladatelností.
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“