Samovolná změna směru otáčení regulátoru Foxy

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Samovolná změna směru otáčení regulátoru Foxy

#1 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem vyndal ze starýho halovýho Click 21 motor a regl a přemístil do Cartoon Zera od RCfactory. Na hale zapnu, vyzkouším motor a on se točí obráceně :shock: Podotýkám, že propoj regl a motor je pájenej. Vůbec mě nenapadlo doma zkusit směr když byla sestava pouze přemístěna z jednoho letadla do druhého stejného provedení. Nějak mě hlava nebere, jak se mohl změnit směr otáčení reglu. Ten Click 21 stál asi rok na skříni, že by regl ztratil ročním nepoužíváním informaci, která je asi uložená v nějaký flash paměti, případně se zresetoval do továrního nastavení? Zítra zkusím programovací kartou v jakým je stavu.
Stalo se vám někomu taková samovolná změna nastavení regulátoru?
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Samovolná změna směru otáčení regulátoru Foxy

#2 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem to dnes zkoumal. Regl nemá programovatelnej reverz. Proč se točí opačně, nechápu. Musel jsem přepájet dva přívody do motoru. Doufám, že se to zase někdy neotočí znova. :roll:
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od warhawk »

neni to jeden z tech regulatoru, ktery ma vyvedeny maly signalni kablik na ovladani smyslu otaceni? Rikaji tomu 4D :? Dela to dneska pro napr. Pichlera ZTW, OEM je ZTW Mantis a vsechno to vypada stejne nebo dost podobne.
Je mozne, ze je to tentyz regl, ale treba nema jen ten signal vytazeny a chyta to kdovi co.
sozda

#4 Příspěvek od sozda »

Ano ano, ten samý problem jsem tady popisoval cca před dvema lety. Motor nejaky číňan vel 22/12 a 30A regl napapájení 2S Lipol 1000 mAh používám ho jako pomocný motor do Liona ( malý větroň) jednu sezonu běhal normálně další sezonu jsem ho ve větroni zapnul a točil se opačně. Když jsem to popisoval komentáře byly jako bych byl blázen a “včíl mudruj” :-( Proč to to tak bylo nevim a nikdo neporadil. Podotýkám, že motor byl k reglu přiletovaný kabely se prohodit nemohly.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Celeron »

Ne, není to regl 3D/4D. Žádnej fous navíc tam není a jak jsem psal, je to Foxy, ty snad 4D nebyly. A je koupenej 2021, kdoví jestli v tý době byly 4D už v prodeji. 3D/4D od RC factory mám doma, a v režimu 4D uprostřed stojí, od sebe je dopředu a k sobě je reverz. V režimu 3D (přepínač na reglu) se chová jako kladika, k sobě vypnuto, od sebe dopředu.
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od warhawk »

No rozhodně je to zajímavé. Našel jsem na rcgroups zmínku, že se někomu přehodil smysl otáčení za letu a rovněž to nebyl regl 4D /někdy rok 2014/.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“