sharkmouth píše:Jen připomínám původní dotaz zakladatele vlákna:
Diskutujme tedy o tom, zda se dá taková loď sehnat, nebo zda někdo dělá laminátový trup nebo alespoň plánek. Alonzo evidentně není zvědav ani na dron, ani na lodě jiných rozměrů, ani na to, že nějaký zasloužilý pracovník takovou loď (ne)vytiskne na 3D tiskárně, a už vůbec ne na poměřování pindíků.

Tak jednak jsi na jeho dotaz reagoval: " Nejspíš si asi děláš legraci, ale přesto zkusím odpovědět. Type 55 bude mít při délce 70cm měřítkovou šířku 7,7cm.
Co do toho chceš nacpat za pohon a vybavení, a jak to chceš udržet na vodě, je poněkud nejasné "
Já ta to odpověděl , že to není vůbec žádný problém a
ty jsi ze mně udělal žvanila, co plácá blbosti. Ke stavbě jsi mne vyzval sám!Co umí a k čemu má přístup tazatel netuší tady asi nikdo, nicméně modely lze sehnat a tiskne spousta lidí. Dnes už není mnoho modelářů bez tiskáren.
Když to tak shrnu, tvůj přínos do diskuze není žádný!
Vlastně jsi možná hloupě odradil tazatele od svých snů a už sem třeba ani nepůjde.
Ti chytřejší uznaj svou chybu a neznalost.
Ty ovšem radši zapleveluješ vlákno .
Takže abych to shrnul. Pokud tazatel bude mít zájem o polotovary a radu, není nejmenší problém jakákoli velikost.Ono totiž upravit model na velikost je práce asi na 10 vteřin.
A stavba 70 cm dl. je bezproblémová i pro začátečníky!