WT1024 walbro karburator
WT1024 walbro karburator
Zdravim,
uvedeny karburator je akysi utajovany model neviem sa dopatrat ake membranky idu do neho.
Nemate niekto taku informaciu?
Vopred dakujem
uvedeny karburator je akysi utajovany model neviem sa dopatrat ake membranky idu do neho.
Nemate niekto taku informaciu?
Vopred dakujem
Re: WT1024 walbro karburator
Vyndej je a zajdi do nějakýho zahrádkářskýho prodeje a tam je porovnej. Lepší je, pokud mají servisního technika, tam je větší šance že seženeš. Ty membrány jsou sada několika různých tvarů. Já jsem takhle sháněl do Roto, ZDZ a DLE a vždy se některá z některý sady hodila. A pokud bys měl možnost výběru, tak vem sadu kde je ventilková planžeta ze slabýho laminátu, proti tý textilový s plastovým zátěrem (nebo co to je) nemá snahu lepit. Jo a taky bacha, ta druhá membrána s plechovým terčíkem má na sobě takový čůro, který je bez nebo se zářezem. Poznáš to taky podle toho, jestli se to čůro jen opírá o převodovou páčku ventilku, nebo je v páčce výřez vidlička, která zapadá do zářezu v čůru. U tý ventilkový si opravdu pořádně porovnej všechny výřezy, jednou jsem si nevšiml, že v nový je jedna dírka navíc a při startu jsem měl pod letadlem louži.
Když jsem je kupoval naposled, tak sada stála kolem 350 kaček.
Když jsem je kupoval naposled, tak sada stála kolem 350 kaček.
Dik za info, dnes som to rozobral lebo naozaj ziadna info o wt1024 neexistuje.
Membranky roztrhane neboli ale mam poci ze ta ktora robi "hladinu" je nejaka vytahana a urcite nedokazala zatlacit na ten ventilek v karburatore. Vid foto z boku. Ten kovovy kruzok ma 2 stabilne polohy, hore a dole a je to dobry milimeter. Preto si myslim ze to neslo na vysoke otacky lebo nestacil pritok paliva.
Inak ma "seru" obchodnici lebo nepisu ci maju original walbro. Zda sa mi, ze original ventilkova je teraz modrej farby? Co je to?
S ti obchodnici maju asi aj zrkadlene fotografie lebo to nesedi s realitou
Membranky roztrhane neboli ale mam poci ze ta ktora robi "hladinu" je nejaka vytahana a urcite nedokazala zatlacit na ten ventilek v karburatore. Vid foto z boku. Ten kovovy kruzok ma 2 stabilne polohy, hore a dole a je to dobry milimeter. Preto si myslim ze to neslo na vysoke otacky lebo nestacil pritok paliva.
Inak ma "seru" obchodnici lebo nepisu ci maju original walbro. Zda sa mi, ze original ventilkova je teraz modrej farby? Co je to?
S ti obchodnici maju asi aj zrkadlene fotografie lebo to nesedi s realitou
Tato sedi aj podla fotografie ale neviem rozmery
https://www.kasumex.sk/membrana-original-walbro/
Je to ale iba na jednu stranu, co robi hladinu
Ako sa sprava tato membranka, je nejaka "pruzna", pretoze ziadna strunka na nu netlaci a ta moja stara je ako vytahane gate
https://www.kasumex.sk/membrana-original-walbro/
Je to ale iba na jednu stranu, co robi hladinu
Ako sa sprava tato membranka, je nejaka "pruzna", pretoze ziadna strunka na nu netlaci a ta moja stara je ako vytahane gate
Jo, ta membrána je jakoby vytahaná a od jednoho dorazu k druhýmu má krok cca 2 mm. Nepíšeš nic o tom, jestli to Al čůro uprostřed membrány se jen opírá do převodní páky jehly a nebo je zasunutý ve vidličce v páce. Pokud se to blbě smontuje, motor nejde, má špatně hladinu v karbecu. Jestli ti to blbě startuje, tak koukni na druhou stranu na membránu/planžetu ventilků. Mohou být přilepený, nebo naopak odchlípnutý.
Ten cudlik sa iba opiera, nie je tam ziadna vidlicka
Vid foto
A ako moze zatlacit cudlik na tu packu oproti pruzinke odspodu? Ma tu silu vyvolat ten material membrany? Ked som skusal prstom zatlacit tu packu tak to aj chcelo nejaku tu silu ale ta stara nemala na to aby tu packu zatlacila
Ten modry udajne walbro material na tie dva ventilky na druhej strane karburatora poznas?
Vid foto
A ako moze zatlacit cudlik na tu packu oproti pruzinke odspodu? Ma tu silu vyvolat ten material membrany? Ked som skusal prstom zatlacit tu packu tak to aj chcelo nejaku tu silu ale ta stara nemala na to aby tu packu zatlacila
Ten modry udajne walbro material na tie dva ventilky na druhej strane karburatora poznas?
Neřeš to. Pokud koupíš sadu, tak vyměň obě membrány. Ta s terčíkem zjistíš, že nová je podobně měkká/tvrdá jako ta původní. Modrou ventilkovku neznám, já ji měl v přírodní barvě laminátu, taková žluto-hnědo transparentní. Na ty původní hadrový ventilkový membráně vidíš, jak je pokroucená a některý ventilek nemusí zavírat. Tu horní membránu ze dvou na fotce nevím k čemu je, já ji nikdy v žádným Walbru neměl.
Ta horna vymedzovacia polozena na ventilkovej je podstatne hrubsia a asi vytvara viac miesta pre tie ventilky aby sa otvorili a mali na to priestor
Urcite vsetko vymenim a pochopil som z pdf suboru o karburatoroch ze ta membrana s kolikom otvara privodnu ihlu paliva podtlakom v karburatore, takze nie silou membrany
Je to ta membrana na spodu obrazku co si mal na mysli?
Urcite vsetko vymenim a pochopil som z pdf suboru o karburatoroch ze ta membrana s kolikom otvara privodnu ihlu paliva podtlakom v karburatore, takze nie silou membrany
Je to ta membrana na spodu obrazku co si mal na mysli?
Jo, jak tam vidíš, je z nich nejlepší. S tím skládáním membrán na sebe máš asi pravdu, vzpomínám, že ty nágradní membrány ventilků byly slepený k sobě a kvůli těm dvěma kolíčkům na boku se ani nedaly otočit. Ten rámeček ale byl až za membránou směrem k víčku.
Dik za rady a nakopnutie, objednal som toto a pouzijem co bude treba
https://www.zartech.sk/walbro/342-oprav ... 0-wat.html
https://www.zartech.sk/walbro/342-oprav ... 0-wat.html
Lidicky a som tu znova....
Vsetko vymenene stale rovnaky prejav, hu hu hu hu...
Na nastavenie ihiel to nejako podla mna nereaguje dostatocne
Lietadlo je z druhej ruky motor GT33 od OS s uvedenym karburatorom
Mam ale velku dilemu, nasiel som explodovany pohlad na WT seriu karburatorov, vid prilohu, to tesnenie 33 tam nebolo a neviem ci ho tam mam dat?
Pruzinka je 48A
Ihly boli nenormalne vytocene ako keby byvaly majitel nejako kompenzoval chybajuce tesnenie 33? Ale ta pruzinka tam tiez nebola a ani nevidim zmysel aby tam bola
Na fotke su ihly, nevyzeraju vadne?
Na dalsom obrazku je pohlad na karburator kde som sipkou oznacil privod pulzneho vzduchu spod piestu
Ma prosim niekto skusenost s WT karburatormi ci tam ma byt to tesnenie 33 ale strunka nie?
Pomoooooc!
Vsetko vymenene stale rovnaky prejav, hu hu hu hu...
Na nastavenie ihiel to nejako podla mna nereaguje dostatocne
Lietadlo je z druhej ruky motor GT33 od OS s uvedenym karburatorom
Mam ale velku dilemu, nasiel som explodovany pohlad na WT seriu karburatorov, vid prilohu, to tesnenie 33 tam nebolo a neviem ci ho tam mam dat?
Pruzinka je 48A
Ihly boli nenormalne vytocene ako keby byvaly majitel nejako kompenzoval chybajuce tesnenie 33? Ale ta pruzinka tam tiez nebola a ani nevidim zmysel aby tam bola
Na fotke su ihly, nevyzeraju vadne?
Na dalsom obrazku je pohlad na karburator kde som sipkou oznacil privod pulzneho vzduchu spod piestu
Ma prosim niekto skusenost s WT karburatormi ci tam ma byt to tesnenie 33 ale strunka nie?
Pomoooooc!
A video co to same robi
matko33 píše:Dik za info, dnes som to rozobral lebo naozaj ziadna info o wt1024 neexistuje.
to je nějaký divný - asi máš rozbitý ynternet - viz oficiální servisní manuál pro WT - mj. včetně seřízení měřící sekce (měrka 500-13)
https://www.walbro.com/wp-content/uploa ... series.pdf
rozstřel v něm je
měrka se dá normálně koupit, stojí cca 130,-
pokud nechceš měrku kupovat tak doměřit podle:
https://proxy.imagearchive.com/cf7/cf73 ... 740361.jpg
velke dik za ten druhy dokument, skusim pochopit o co tsm ide a co presne sa v poradi ako sklada
prosim ta, k tomu tesneniu 33 sa nevies vyjadrit?
Video uz mam skonvertovane, moze nespravne nastavenie co sa popisuje toto sposobit?
prosim ta, k tomu tesneniu 33 sa nevies vyjadrit?
Video uz mam skonvertovane, moze nespravne nastavenie co sa popisuje toto sposobit?
- Přílohy
-
- huhuhu2.zip
- (820.32 KiB) Staženo 19 x