Baterie LIPOL-3S do Horusu 12S
Baterie LIPOL-3S do Horusu 12S
Páni modeláři chtěl bych do Horusu 12S dát lipol-3S. Máte někdo ,,plánek" jak to udělat? Nebo už to někdo má? Děkuji. Poli.
Re: Baterije LIPOL-3S do Horusu 12S
Tak zrovna LIPO bych si do vysílače nedal. Neustále ji na nabíjení vyndavat? A ve vysílačce bych to rozhodně nenabíjel.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Shorty píše:Tak zrovna LIPO bych si do vysílače nedal. Neustále ji na nabíjení vyndavat? A ve vysílačce bych to rozhodně nenabíjel.
Proč a proč? V X10S mám Liion 2S (proč tam cpát 3S?) má vestavěnou nabíječku s balancerém, nabijim přes USB.
Ve stařičké MX16S mám tak 15let 3S LiPol, zatím pohoda. 3S lipolek mám i v ostatních starších vysílačích na lodě a auta. Výhoda je že vydrží klidně rok ve storage režimu kdy to pořád bohatě stačí na provoz rádia.
blesk píše:
Proč a proč? V X10S mám Liion 2S (proč tam cpát 3S?) má vestavěnou nabíječku s balancerém, nabijim přes USB.
Ve stařičké MX16S mám tak 15let 3S LiPol, zatím pohoda. 3S lipolek mám i v ostatních starších vysílačích na lodě a auta. Výhoda je že vydrží klidně rok ve storage režimu kdy to pořád bohatě stačí na provoz rádia.
Každýho volba. Jen jsem napsal, jak to vidím já. Zrovna na Silvestra jsme chtěli slítnout a kolega přišel s tím, že sotva stačil baterku vyhodit z okna.
Víc k tomu nemám.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Ono téměř vždycky to je o obsluze...
Mam několik kg pohonných akumulátoru, navíc LiPol akumulátory najdeš všude kolem, mobil, notebook, hračky, zubní kartáček,...
Mam několik kg pohonných akumulátoru, navíc LiPol akumulátory najdeš všude kolem, mobil, notebook, hračky, zubní kartáček,...
● Začal bych od: 1) Co tam bylo dosud? 2) Proč tam chceš Li-Xxx? 3) Co od nových Li-Xxx očekáváš
● Osobně bych sáhnul po Li-Ion typech, pokud to co tam mám mi nefunguje/nevyhovuje
● Líbí se mi přístup SPEKTRUM, které do svých TX začalo dávat 1S baterky (2Ah, 6Ah, 10.5Ah). Pokud je třeba měnič, je vevnitř.
● Někdy se používají i Li-Pol na rozdíl od pohonných jde o modifikace pro menší proudy a delší životnost. Problém (u některých) s dvoudrátovým připojením, bývá s vestavěnou elektronickou ochranou. Nevím že by právě tenhle měl zmíněné potíže Spektrum 2600mAh LiPo Transmitter Battery: DX18
● Edit02 Diskuse — RádiaHorus X12S NiMH LSD baterie - nastavení napětí, výdrž, ...
● Píše, že tam má: "NiMH LSD, 9,6V / 2Ah" (to odpovídá 8x1.2V, Panasonic eneloop), ready to use, BK-3MCCE/4BE AA/HR6 1900mAh PANASONIC ENELOOP A pro 250 mA (Rz= 40Ω) s Uend = 8,8V (akust. sig.) mu vyšlo Let cca 6.5 h + 0.5h rezerva
● Pokud vyhoví velikostí tvarem např.: Akupack Eneloop TX-RL 8čl. AA 9,6V 2000mA /-/ pelikandaniel 2000mAh je obvyklá a cca1900mAh je minimální garantovaná
● Osobně bych sáhnul po Li-Ion typech, pokud to co tam mám mi nefunguje/nevyhovuje
● Líbí se mi přístup SPEKTRUM, které do svých TX začalo dávat 1S baterky (2Ah, 6Ah, 10.5Ah). Pokud je třeba měnič, je vevnitř.
● Někdy se používají i Li-Pol na rozdíl od pohonných jde o modifikace pro menší proudy a delší životnost. Problém (u některých) s dvoudrátovým připojením, bývá s vestavěnou elektronickou ochranou. Nevím že by právě tenhle měl zmíněné potíže Spektrum 2600mAh LiPo Transmitter Battery: DX18
● Edit02 Diskuse — RádiaHorus X12S NiMH LSD baterie - nastavení napětí, výdrž, ...
● Píše, že tam má: "NiMH LSD, 9,6V / 2Ah" (to odpovídá 8x1.2V, Panasonic eneloop), ready to use, BK-3MCCE/4BE AA/HR6 1900mAh PANASONIC ENELOOP A pro 250 mA (Rz= 40Ω) s Uend = 8,8V (akust. sig.) mu vyšlo Let cca 6.5 h + 0.5h rezerva
● Pokud vyhoví velikostí tvarem např.: Akupack Eneloop TX-RL 8čl. AA 9,6V 2000mA /-/ pelikandaniel 2000mAh je obvyklá a cca1900mAh je minimální garantovaná
blesk píše:Ono téměř vždycky to je o obsluze...
hm, a jseš si jistý že to opravdu jsou LiPol?
viz třeba: https://de.aliexpress.com/item/33035061 ... pt=glo2deu
si zkus přečíst CO je na tom napsáno
MPml píše:hm, a jseš si jistý že to opravdu jsou LiPol?
viz třeba: https://de.aliexpress.com/item/33035061 ... pt=glo2deu
si zkus přečíst CO je na tom napsáno
Ano máš pravdu, jsou to povětšinou Li-Ion, ale osobně jestli zahoří Pol, nebo Ion je jedno.
blesk píše:Ano máš pravdu, jsou to povětšinou Li-Ion, ale osobně jestli zahoří Pol, nebo Ion je jedno.
Pak lze ještě otázku rozšířit, jestli si opravdu myslíš, že všechno, co je hranatý a stříbrný se chová stejně
MPml píše:Pak lze ještě otázku rozšířit, jestli si opravdu myslíš, že všechno, co je hranatý a stříbrný se chová stejně
ne stejně, ale podobné. Zahoří obě (vyzkoušeno).
Re: Baterie LIPOL-3S do Horusu 12S
Poli píše:Páni modeláři chtěl bych do Horusu 12S dát lipol-3S. Máte někdo ,,plánek" jak to udělat? Nebo už to někdo má? Děkuji. Poli.
A stojí TO za tu práci? Nějak jsem nebyl spokojený s baterkama, co jsem měl v X12S, tak jsem tam pořídil nový NiMH pack. Chvíli jsem HO sledoval a když se mi zdálo, že baterkový teploměr ukazuje "málo" nabil jsem. Rádio ještě nehlásilo, že by mělo málo. Když jsem kouknul na dobu provozu od nabití, viděl jsem něco jako 9h... Za mě se nemá cenu trápit z nějakými extra elektronikami na nabíjení.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Re: Baterie LIPOL-3S do Horusu 12S
Řešil jsem to před 7 roky Od té doby spokojenost . Okopírovalo to dost lidí na rcgroups.com
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=9773
Původní zdroj zde.
http://muznik.rajce.idnes.cz/Horus_uprava_na_LiPol/
Je to vratná úprava, nabíjím ve vysílači, včetně balancování.
Mohou být různé názory nikomu nic nevnucuji.
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=9773
Původní zdroj zde.
http://muznik.rajce.idnes.cz/Horus_uprava_na_LiPol/
Je to vratná úprava, nabíjím ve vysílači, včetně balancování.
Mohou být různé názory nikomu nic nevnucuji.