SU35 oprava trupu

Diskuze o modelech poháněných pomocí EDF (dmychadla) nebo přímo modelářskou turbínou.
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
fs17oldstaj

SU35 oprava trupu

#1 Příspěvek od fs17oldstaj »

Ještě na podzim jsem vytáhl mého Suchoje SU35van na lítání, a protože moje pilotní schopnosti tenkrát byly o něco horší, praštil jsem s ním při přistání, a prasknul mi ošklivě trup, div se letadlo nerozpadlo na 2 půlky. Tenkrát jsem to a další praskliny nic netušícně zalepil vteřiňákem, a ještě jsem to tím pádem zhoršil.

Takhle to bylo na začátku:
Původní prasklina, vyleptaná vteřiňákem
Původní prasklina, vyleptaná vteřiňákem

Potom jsem do" V" vyřezal obě strany praskliny, a vložil překližkové výztuhy:
V - prekližka
V - prekližka

A potom přišlo na řadu laminování 30g/m2 sklolaminátovým "papírem", přes prasklinu 3 vrstvy, zbytek 2. Nekonec jsem ještě olaminoval vzduchovod, a oprava se zdařila, při záletu po opravě model létal nádherně, a vyzkoušel jsem i mu dát dostatečné přetížení, a myslím že je to pevnější než předtím. Ještě dodám 2 fotky, nějak mi nejdou vložit.

Jinak, neporadí někdo nějaký levný airbrush? Budu ho potřebovat i na jiný projekt, takže už se koupi nevyhnu. Ideálně celou sadu, a co nejlevnější ale funkční. I toho Suchoje potom přebarvím.
Freewing SU35, L39, TX16S, stavba F15
veka1
Kontaktovat uživatele:

Re: SU35 oprava trupu

#2 Příspěvek od veka1 »

hezky.... pred casem zde vzniklo jedno vlakno, ktere by se mozna mohlo hodit coby inspirace: viewtopic.php?f=18&t=86177

veka1
fs17oldstaj

#3 Příspěvek od fs17oldstaj »

veka1 píše:hezky.... pred casem zde vzniklo jedno vlakno, ktere by se mozna mohlo hodit coby inspirace: viewtopic.php?f=18&t=86177

veka1

Po našem rozhovoru po telfonu jsem alba na rajčeti prohlížel. To jsem teda koukal 8O
veka1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od veka1 »

Pokud to pomohlo, pak splnili svuj ucel. :)

Pozn. celkem dost technickych a technologickych informaci mam i na fb strance viz: https://www.facebook.com/vekamodel

veka1
fs17oldstaj

#5 Příspěvek od fs17oldstaj »

veka1 píše:Pokud to pomohlo, pak splnili svuj ucel. :)

Pozn. celkem dost technickych a technologickych informaci mam i na fb strance viz: https://www.facebook.com/vekamodel

veka1

Určitě pomohlo, ale jestli nevadí, ozvu se určitě ještě několikrát, čeká mě povrchové laminování té F15.

Díky
matko33

#6 Příspěvek od matko33 »

tiez sme s tym prastili o zem, ale z dovodu ze zblbla elektronika, nam sa odlomil cely spic, nastastie

teraz som oddelil 5V z dvoch regulatorov cez shottky diody, zda sa ze je to OK

je to pekna blbost od vyrobcu kedy zapoji paralelne dva 5V spinane regulatory a kazdy ma svoju spatnu vazbu a tie sa potom zapoja paralelne co nedava velky zmysel
Odpovědět

Zpět na „EDF/Turbíny“