Mix kanálů

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
VitezslavRais

Mix kanálů

#1 Příspěvek od VitezslavRais »

Ahoj kolegové,
prosím o radu - v lodi na 2 kanálu mám zapojený regulátor a elektromotor. Přes V kabel je současně připojen zvukový generátor. Problém: nesouměrné nastavení zvuku a otáček, tzn. elektromotor má střední otáčky a generátor zvuku teprve volnoběh. Potřebuji namixovat 2 kanály, starší souprava Optic 6 (je to jen do lodi) a problém je, že když připojím regulátor do kanálu 5 a dám ho jako "slave" přiřazený ke kanálu 2 který je jako "master" tak to vůbec nefunguje. Je to naprogramované, zapnuté, aktivní a nic. .
Problém č. 2 - potřebuji, aby na kanálu 5 byl exponenciální průběh, kdežto na kanálu 2 lineární. Řešil někdo podobnou záležitost? Díky za každou radu. Poslední možností je samozřejmě koupit jiné rádio, ale to až nakonec.
guchar

Re: Mix kanálů

#2 Příspěvek od guchar »

Nenapsal jsi co máš za zvukový modul (ZM). Každopádně u něho nastavení vnitřních referencí (porovnávající příchozí délku servo pulsu) je odlišné od odpovídají délky pulsu Min a Max pro ESC, co řídí otáčky motoru. Jde tedy o to zda změnou parametrů (nebo příkazů) programu u ZM s uP, případně nastavením odporového trimru u analogových ZM nejde změnit nastavení referenčních časů. Které ZM používá k odvození kmitočtu zvuku. Tj. vhodně změnit nastavení odvodu, co délku impulsu převádí na napětí, které pak řídí výstupní frekvenci použitého převodníku napětí kmitočet.
MARTIN RCSVET
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MARTIN RCSVET »

Ja by som to skúsil skôr nastaviť v programe heli - tam sa nastaví len 90 stupňová mechanika (aby zbytočne nemixovalo kanály cykliky) a na nastavenie pomeru používať krivku plynu - kolektív
Pilot RC Extra 260NG 78" ,OMP Edge 540 106"
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jyrry »

Zkusil bych místo reglu a zvuku připojit serva, koukat jestli se to vůbec hýbe...
jyrry.webnode.cz
PBS

#5 Příspěvek od PBS »

Ahoj, mě to přijde trochu zmatečné. Kolega píše, že má na jednom výstupu přijímače (kanál 2) připojen Y kabel (předpokládám, sice píše V kabel, ale předpokládám že jde o Y kabel). A na tom kabelu má zvukový modul a regulátor pro elektromotor.
Takže může mixovat na vysílači co chce jak chce, ale pořád se to bude chovat stejně. Prostě potřebuje nastavit buď regler, nebo zvukový modul, nic jiného k lepšímu sladění otáček nepomůže. Tedy nastavit počáteční a koncové body těch zařízení, pokud to jde, podle jejich návodu.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jyrry »

PBS píše:Ahoj, mě to přijde trochu zmatečné...
VitezslavRais píše:... v lodi na 2 kanálu mám zapojený regulátor a elektromotor. ... když připojím regulátor do kanálu 5 a dám ho jako "slave" přiřazený ke kanálu 2 ...
Mě to tedy zmatečné nepřijde, nebo jen mírně...

PBS píše:sice píše V kabel, ale předpokládám že jde o Y kabel
Hm, to se funkčně liší jak?
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“