Mini Solius RC

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
b.o.b.o

Mini Solius RC

#1 Příspěvek od b.o.b.o »

AHojte.
Chtěl bych osadit mini soliuse mikropříjmačem s vestavěnými servy. Vidím, že většina osazuje křidélka a výškovku, ale mně by to prakticky vycházelo na směrovku a vyškovku.
https://www.shobby.cz/Mini-Solius-hazedlo-Elapor-bily-d4577.htm
Máte někdo zkušenosti, jak to bude ovladatelné směrovkou?? Křídlu zalepením výztuh udělám samozřejmě řádné vzpětí :D
Chci to postavit na vyzkoušení děckám...
Turnigy 9x, nějaké éra a možná i heli?
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini Solius RC

#2 Příspěvek od Celeron »

Hele, malej Lídlák, jen má vejškovku trochu vejš. :)
S tím mikropřijímačem Ti neporadím, ale asi to na směrovku moc reagovat nebude, měl jsem u křidýlkáče dost zkroucenej zadek a jedinný, kdy to vadilo bylo stoupání na plný pecky nahoru, mírně zatáčel do strany.
Jinak já ho mám omotorovanýho, motor fí 18 mm, regl 6A, 2S 450mAh, přijímač nejmenší Jeti a jedno mikroservo křidýlek sedí na hřbetě nad křídlem a druhý kvůli těžišti vzadu. Baterky jsou pod křídlem.
Nevím jak přesně vypadá výstup serv toho mikropřijínače ale zvaž, jestli by nešlo natáčet obě křídla. Není to až tak složitý s nima otáčet na uhlíkovým trubičkovým nosníku. Koukni do vlákna kolem Lídláků.
MARTIN RCSVET
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MARTIN RCSVET »

Ahoj, určite to rob len s ovládanými krídielkami, na smerovku to nemá význam. Bude to neobratné a velmi slabo riaditelné. Normálne použi nejaké malé 2g servá osadené priamo do krídiel
Pilot RC Extra 260NG 78" ,OMP Edge 540 106"
dudaj

#4 Příspěvek od dudaj »

Dotaz hezkej, ale myslím že vše se bude odehrávat dle vzepětí a případně sklonu kormidla směrovky.
Taky by asi fungovalo naříznout a udělat vzepětí pouze uší cca v 1/3 křídla.
Takže je na tobě to vyzkoušet.
b.o.b.o

#5 Příspěvek od b.o.b.o »

AHojte.
Vzpetí jsem udělal od oka jen ve středu křídla. Hold teď si budu hrát s náhony křidélek, protože chci využít tu desku s integrovanými servy :)
Díky za názory.
Turnigy 9x, nějaké éra a možná i heli?
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“