Zapojení konektoru MPX
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Zapojení konektoru MPX
Zdravím,
potřeboval bych prosím zkontrolovat zapojení 4 servového křídla - připojení křídla pomocí MPX konektoru.
Červená - napájení +
Modrá - napájení -
Černá - signál.
Díky
Pavel
potřeboval bych prosím zkontrolovat zapojení 4 servového křídla - připojení křídla pomocí MPX konektoru.
Červená - napájení +
Modrá - napájení -
Černá - signál.
Díky
Pavel
Re: Zapojení konektoru MPX
Takhle je to špatně - dvě serva na každé křídlo znamená +, -, a dva signály. To znamená krajní třeba jako napájení (dva kablíky spolu od každého serva) a dva piny pro signál. Dva piny zůstanou nezapojené. Protikus je samozřejmě zapojený "proti". Ty máš vstup i výstup nakreslený najednou, takže jsou obsazené všechny piny a to je právě špatně.
Nebo při 2 servech můžeš i napájení oddělit a mít tedy 2x GND, 2x VCC, 2x signál
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
JB píše:Takhle je to špatně - dvě serva na každé křídlo znamená +, -, a dva signály. To znamená krajní třeba jako napájení (dva kablíky spolu od každého serva) a dva piny pro signál. Dva piny zůstanou nezapojené. Protikus je samozřejmě zapojený "proti". Ty máš vstup i výstup nakreslený najednou, takže jsou obsazené všechny piny a to je právě špatně.
Ahoj,
díky za upozornění - ten konektor jsem nakreslil zjednodušeně, tedy bez protikusu.
Uvědomuju si to. Ano, 2 piny jsou volné.
Na kraje 2x signály, na vršek 2x plus, na spodek 2x mínus, a ty plusy a mínusy spojit.
Škoda nechat dva piny prázdné když můžou zvyšit bezpečnost.
Škoda nechat dva piny prázdné když můžou zvyšit bezpečnost.
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
www.vpmodel.cz
Poté očistit lihem a zatavit tavnou pistolí, ať spoj není namáhaný.
Na kraje 2x signály, na vršek 2x plus, na spodek 2x mínus, 2 plusy spojit, 2 mínusy spojit. Škoda nechat dva piny prázdné když můžou zvýšit bezpečnost.
... zatavit drátky tavnou pistolí, ať spoj není namáhaný.
Přesně tak to taky dělám, to má jasnou logiku.
... zatavit drátky tavnou pistolí, ať spoj není namáhaný.
Přesně tak to taky dělám, to má jasnou logiku.
FrSky / Dingo, F5J ...
Když už je tu to téma. Čím MPX konektory od sebe oddělujete pokud by obě strany byly na drátech?
Chtěl jsem z dvou servového křídla vytáhnout MPX samici a od přijímače na kabelech MPX samce a bez zlomení nehtů to nejde od sebe. A tahat za dráty mi přijde dost divoké.
Chtěl jsem z dvou servového křídla vytáhnout MPX samici a od přijímače na kabelech MPX samce a bez zlomení nehtů to nejde od sebe. A tahat za dráty mi přijde dost divoké.
jio píše:Když už je tu to téma. Čím MPX konektory od sebe oddělujete pokud by obě strany byly na drátech?
Pokud se to správně spájeno a zajištěno, tak no problém za kabely, dělal jsem to naprosto běžně.
Ale taky jsem viděl, že má na obou stranách navrtanou dírku a kleště na ségrovky s sebou.
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
www.vpmodel.cz
Otázkou je kolik rozpojení to přežije. Ale jako tip dobré. Dík.