Pohon a další vybavení pro Gemini

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
mařka

Pohon a další vybavení pro Gemini

#1 Příspěvek od mařka »

Ahoj,

chtěl bych na HobbyCity pořídit motor, regulátor, serva, přijímač a aku pro Gemini od Multiplexu. Poraďte, co se nejvíc blíží doporučenému vybavení.

Dík za jakýkoliv tip.
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pajax007 »

Včera jsem ho zalétal a je to naprostá bomba.
Mám v něm tuto výbavu: Motor Dualsky XM3530CA-12 , Regulátor JETI 30A, serva 4xHS 55, přijímač Electron6 a baterky zatím ETech 1700mAh ale mám objednaný Dualsky 2250mAh. S tímto vybavením lítám v pohodě na půl plynu, pokud bys chtěl visení nebo brutální akrobacii doporučuju nějaký 350W motor. V návodu je motor 200W se kterým to asi taky lítá, ale těch 250W považuju za základ. Poradím jeden fígl na seřízení křidélek. Nejdříve jsem osadil serva a všechny táhla a teprve potom jsem vyřízl přebytečný materiál který křidélka drží v neutrální poloze. Křidélka jsem nemusel při záletu vůbec trimovat. Jinak Gemini lítá naprosto bezproblémově ostatně jako všechno od Multipexu. Zpočátku mě trochu děsila větší přistávací rychlost ale není to nic co se nedá zvládnout. Pajax 007
Terry
#3 Příspěvek od Terry »

mařka

#4 Příspěvek od mařka »

Myslíte, že by tam šel tento motor http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3885? Měl by to být ekvivalent AXI 2808, který je do Gemini doporučován. Cena je skvělá a recenze taky. Akorát tam nikde nevidím příkon ve Watech.
Blasio

vrtulový kužel

#5 Příspěvek od Blasio »

Čau chlapi,už mám Gemini skoro hotové-jenom si lámu hlavu nad tím jak tam připevnit elaporový kužel vrtule.Nějak mi nejde dohromady jak to tam dát aby to pořádně drželo a zároveň mít pořádně dotáhnutý unašeč vrtule..dík za radu. :wink:
Funjet,Gemini,E-glider PRO,Blizzard,Unique,T-Rex 500,Minimag hydro,flash
připravuje se:Cularis
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od G0tik »

na ten sa vydlabni, nechapem jak dakto moze vyrabat kuzel z elaporu... :) kup obycajny za par korun
Abu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Abu »

mařka píše:Myslíte, že by tam šel tento motor http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3885? Měl by to být ekvivalent AXI 2808

Tenhle ma hrozne vysoke kv, vysla by tam moc mala vrtulka, to je spis na stihacku nez na akro dvojploch. Dal bych TR 3530C (1100kv) nebo jeste lepe trochu silnejsi TR 3536C (1100kv), k tomu vhodnou vrtuli, pocitam tak 11" u toho vetsiho motoru mozna 12" (ten snese proudy az k 30A). A baterky treba Zippy-R 2200 rovnez z HobbyCity.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Blasio

#8 Příspěvek od Blasio »

jenomže ten kužel je dost velký(550x600)aby to plynule navazovalo na trup. No tak,je tu někdo s Gemini? Prosím :idea: :oops:
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od G0tik »

mi nechci povedat ze ma pol metra :lol: to meras v mikrometroch ? :D
Blasio

#10 Příspěvek od Blasio »

sorry,ty nuly tam být neměly.. :oops:
Raketak

#11 Příspěvek od Raketak »

Já mám v Gemini Dualsky XM3530CA-12 a standardní kleštinový unašeč od MP-JET na průměr 4mm, kde používám vrtuli APC 9x4,5E a vrtule je přitažená přes tu bílou podložku na kterou se narazí dodaný kužel a nebyl s tím žádný problém. Jen tu matku musíš utáhnout nástrčným (trubkovým) klíčem, protože plochým ani oříškem se tam nedostaneš.
Sice jak píše Abu i těch 1200ot/V u tohoto motoru je celkem dost, ale já nepožaduji od modelu aby visel na vrtuli a pro mé pohodové polítání mě to bohatě stačí, ale u tebou vybraného Axi s 1700ot/V to už bude špatné.

Jinak by to mohl moderátor spojit s tímto vláknem, ať se to tu zbytečně moc netříští.
Accipiter Badius + tuning s Roton 100W
Easy Fly, Gemini, Proxima II
Blasio

#12 Příspěvek od Blasio »

jo,díky to je ono -to jsem potřeboval. Geniální-jednoduché. Doufám že až seřídím vyosení motoru tak tam půjde kužel naposled. Na časté sundávání a nandávání to není. Jinak já tam mám axík 2808/24,vrtuli apc 10x5e a regl od jeti advance 40plus. Jsem zvědav jak to bude lítat-snad to hned nerozšlehám! :wink:
Raketak

#13 Příspěvek od Raketak »

Jen aby to bylo dobře pochopeno: samotná vrtule je přitažena mezi dvěma kovovými částmi unašeče, pak je teprve ta dodaná podložka a na ní přímo dosedá matka.

Rozhodně ne tak, že vrtule by byla přímo přitlačována dodanou plastovou podložkou a teprve na ní by byl kovový protikus unašeče s matkou.
Accipiter Badius + tuning s Roton 100W
Easy Fly, Gemini, Proxima II
Blasio

#14 Příspěvek od Blasio »

jo,jo-pochopil jsem to dobře,díky.
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od petrcorrado »

mam taky a osadil jsem mvvs2.5/1120ot. lita good ale porad se houpe, pri mot. letu. bez motoru krasne plachti po primce, takze teziste je asi v pohode, nejspis tedy vyoseni.... a tak se ptam jak mate vyoseny motor?
therccustomjets.cz
customwings.cz
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“