Pohon a další vybavení pro Gemini
Pohon a další vybavení pro Gemini
Ahoj,
chtěl bych na HobbyCity pořídit motor, regulátor, serva, přijímač a aku pro Gemini od Multiplexu. Poraďte, co se nejvíc blíží doporučenému vybavení.
Dík za jakýkoliv tip.
chtěl bych na HobbyCity pořídit motor, regulátor, serva, přijímač a aku pro Gemini od Multiplexu. Poraďte, co se nejvíc blíží doporučenému vybavení.
Dík za jakýkoliv tip.
- pajax007
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem ho zalétal a je to naprostá bomba.
Mám v něm tuto výbavu: Motor Dualsky XM3530CA-12 , Regulátor JETI 30A, serva 4xHS 55, přijímač Electron6 a baterky zatím ETech 1700mAh ale mám objednaný Dualsky 2250mAh. S tímto vybavením lítám v pohodě na půl plynu, pokud bys chtěl visení nebo brutální akrobacii doporučuju nějaký 350W motor. V návodu je motor 200W se kterým to asi taky lítá, ale těch 250W považuju za základ. Poradím jeden fígl na seřízení křidélek. Nejdříve jsem osadil serva a všechny táhla a teprve potom jsem vyřízl přebytečný materiál který křidélka drží v neutrální poloze. Křidélka jsem nemusel při záletu vůbec trimovat. Jinak Gemini lítá naprosto bezproblémově ostatně jako všechno od Multipexu. Zpočátku mě trochu děsila větší přistávací rychlost ale není to nic co se nedá zvládnout. Pajax 007
Mám v něm tuto výbavu: Motor Dualsky XM3530CA-12 , Regulátor JETI 30A, serva 4xHS 55, přijímač Electron6 a baterky zatím ETech 1700mAh ale mám objednaný Dualsky 2250mAh. S tímto vybavením lítám v pohodě na půl plynu, pokud bys chtěl visení nebo brutální akrobacii doporučuju nějaký 350W motor. V návodu je motor 200W se kterým to asi taky lítá, ale těch 250W považuju za základ. Poradím jeden fígl na seřízení křidélek. Nejdříve jsem osadil serva a všechny táhla a teprve potom jsem vyřízl přebytečný materiál který křidélka drží v neutrální poloze. Křidélka jsem nemusel při záletu vůbec trimovat. Jinak Gemini lítá naprosto bezproblémově ostatně jako všechno od Multipexu. Zpočátku mě trochu děsila větší přistávací rychlost ale není to nic co se nedá zvládnout. Pajax 007
http://www.youtube.com/watch?v=3M3HlJ0b4Z4.Tady je nějaký video.
Myslíte, že by tam šel tento motor http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3885? Měl by to být ekvivalent AXI 2808, který je do Gemini doporučován. Cena je skvělá a recenze taky. Akorát tam nikde nevidím příkon ve Watech.
vrtulový kužel
Čau chlapi,už mám Gemini skoro hotové-jenom si lámu hlavu nad tím jak tam připevnit elaporový kužel vrtule.Nějak mi nejde dohromady jak to tam dát aby to pořádně drželo a zároveň mít pořádně dotáhnutý unašeč vrtule..dík za radu. 
Funjet,Gemini,E-glider PRO,Blizzard,Unique,T-Rex 500,Minimag hydro,flash
připravuje se:Cularis
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
mařka píše:Myslíte, že by tam šel tento motor http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3885? Měl by to být ekvivalent AXI 2808
Tenhle ma hrozne vysoke kv, vysla by tam moc mala vrtulka, to je spis na stihacku nez na akro dvojploch. Dal bych TR 3530C (1100kv) nebo jeste lepe trochu silnejsi TR 3536C (1100kv), k tomu vhodnou vrtuli, pocitam tak 11" u toho vetsiho motoru mozna 12" (ten snese proudy az k 30A). A baterky treba Zippy-R 2200 rovnez z HobbyCity.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Já mám v Gemini Dualsky XM3530CA-12 a standardní kleštinový unašeč od MP-JET na průměr 4mm, kde používám vrtuli APC 9x4,5E a vrtule je přitažená přes tu bílou podložku na kterou se narazí dodaný kužel a nebyl s tím žádný problém. Jen tu matku musíš utáhnout nástrčným (trubkovým) klíčem, protože plochým ani oříškem se tam nedostaneš.
Sice jak píše Abu i těch 1200ot/V u tohoto motoru je celkem dost, ale já nepožaduji od modelu aby visel na vrtuli a pro mé pohodové polítání mě to bohatě stačí, ale u tebou vybraného Axi s 1700ot/V to už bude špatné.
Jinak by to mohl moderátor spojit s tímto vláknem, ať se to tu zbytečně moc netříští.
Sice jak píše Abu i těch 1200ot/V u tohoto motoru je celkem dost, ale já nepožaduji od modelu aby visel na vrtuli a pro mé pohodové polítání mě to bohatě stačí, ale u tebou vybraného Axi s 1700ot/V to už bude špatné.
Jinak by to mohl moderátor spojit s tímto vláknem, ať se to tu zbytečně moc netříští.
Accipiter Badius + tuning s Roton 100W
Easy Fly, Gemini, Proxima II
jo,díky to je ono -to jsem potřeboval. Geniální-jednoduché. Doufám že až seřídím vyosení motoru tak tam půjde kužel naposled. Na časté sundávání a nandávání to není. Jinak já tam mám axík 2808/24,vrtuli apc 10x5e a regl od jeti advance 40plus. Jsem zvědav jak to bude lítat-snad to hned nerozšlehám! 
Funjet,Gemini,E-glider PRO,Blizzard,Unique,T-Rex 500,Minimag hydro,flash
Jen aby to bylo dobře pochopeno: samotná vrtule je přitažena mezi dvěma kovovými částmi unašeče, pak je teprve ta dodaná podložka a na ní přímo dosedá matka.
Rozhodně ne tak, že vrtule by byla přímo přitlačována dodanou plastovou podložkou a teprve na ní by byl kovový protikus unašeče s matkou.
Rozhodně ne tak, že vrtule by byla přímo přitlačována dodanou plastovou podložkou a teprve na ní by byl kovový protikus unašeče s matkou.
Accipiter Badius + tuning s Roton 100W
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele: