Zámek kabinky z ocel drátu.

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Zámek kabinky z ocel drátu.

#1 Příspěvek od Celeron »

Chlapi větroňářský, jak děláte zajištění kabinky ocel drátem v ose kabinky, co přečnívá dopředu a dozadu?
Mám laminátovej trup s odsazením pro kabinu a laminát kabinku, žlábek 150 x 40 x 30 mm, cca 1 mm stěna. Na trupu je zapadlá o svoji tloušťku do osazení a pokud se lehce přimáčkne nikam se neposouvá. Stačila by pružina co by kabinku přitahovala ke dnu trupu ale není tam místo, překáží baterka.
Vím, že se do kabinky vlepí ocel drát. Ale nevím, jak tlustej, jestli se nějak tvaruje, kolik má přečnívat, zda se nějak podkládá a jak daleko od kraje musí být nepřilepenej aby pružil.
Nejlepší by byla fotka něčeho reálnáho.
Díky!
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Zámek kabinky z ocel drátu.

#2 Příspěvek od blesk »

Fotku teď nemám, ale dá se použít například i laminátová kulatina pr. 2mm. Lepit podle délky kabiny, ale bude stačit i uprostřed. Tvarovat to nijak netvaruji.
JFV

#3 Příspěvek od JFV »

Přesně jak to popisuje blesk. Já tam lepím uhlíkové tyčky.tak do průměru 2 mm. Nechávám je přesahovat tak centimetr na každou stranu kabinky. Lepím je jen ve středu, spoj délky taky tak cenťák a někdy ho pro jistotu přeplátuji kouskem tkaniny. Kdyby ta tyčka moc pružila a měla malou přítlačnou sílu, stačí prodloužit lepený spoj a přítlak se zvětší. :wink:
saro.j

#4 Příspěvek od saro.j »

20211007_144513.jpg

Toto je kabinka z ORION od NAN models.
Použil som uhlíkovú tyč, priemeru 2mm. Pruží aj drží výborne.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Celeron »

Paráda, díky všem.
Použil jsem uhlík 1,5 mm, přesahy 8 mm. Protože je kabinka mírně vypouklá, tyčku jsem bodnul středním vteřiňákem. Přemáznul pětiminutou, proužek stovky tkaniny a přes to na vytvarování elektrikářskou izolačku pásku, co se pak strhne. Vypadá to dobře.
edit: a i funguje. :)
Odpovědět

Zpět na „Větroně“