Spárování dronu s mobilem
Spárování dronu s mobilem
Ahoj,
potřeboval bych radu s dronem Bayangtoys X22. Jsem začátečník, dron mám první den, a nedaří se mi jej spojit s telefonem. Zkoušel jsem 2 telefony a jeden tablet, žádný nenašel wifi dronu. Jediné, kde se zobrazuje, je notebook. Poradí někdo, v čem může být problém? Před Bayangtoys jsem zkusil dron Visuo XS812, kde se wifi zobrazila na tabletu a jednom telefonu.
potřeboval bych radu s dronem Bayangtoys X22. Jsem začátečník, dron mám první den, a nedaří se mi jej spojit s telefonem. Zkoušel jsem 2 telefony a jeden tablet, žádný nenašel wifi dronu. Jediné, kde se zobrazuje, je notebook. Poradí někdo, v čem může být problém? Před Bayangtoys jsem zkusil dron Visuo XS812, kde se wifi zobrazila na tabletu a jednom telefonu.
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spárování dronu s mobilem
Běž s tím do hráčkářství kde jsi tu hračku koupil, tam ti poradí. Zde je modelářské fórum a modely se řídí vysílačem...
Děkuji za hodnotnou odpověď... Dron je samozřejmě řízen vysílačem, do telefonu má probíhat přenos z kamery...
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
Tak příště formuluj přesně... 
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
zape píše:Ahoj,
Ahoj, ze zakomplexovaného aviatik666 si nic nedělej, nicméně k věci..
Bohužel tě moc nepotěším, problém je na straně WiFi vysílače v coptéře.. Číňani si moc nelámou hlavu s normami a bohužel WiFi v tvém Modelu jede na normě FCC tzn. USA frekvenční tabulka.. 99% Andoidích telefonů se zákony řídí a tudíž v EU jedou na CE normě a proto nevidí tvou coptérku.. Máš dvě možnosti, jednou je ROOT tvého telefonu a pak ho pomocí aplikace přepnout na FCC normu nebo si pořídit telefon Apple který si také na normy nehraje a bude ti to fungovat.. Víc pro to neuděláš.
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Arcicorsa píše:
Ahoj, ze zakomplexovaného aviatik666 si nic nedělej, nicméně k věci..
Bohužel tě moc nepotěším, problém je na straně WiFi vysílače v coptéře.. Číňani si moc nelámou hlavu s normami a bohužel WiFi v tvém Modelu jede na normě FCC tzn. USA frekvenční tabulka.. 99% Andoidích telefonů se zákony řídí a tudíž v EU jedou na CE normě a proto nevidí tvou coptérku.. Máš dvě možnosti, jednou je ROOT tvého telefonu a pak ho pomocí aplikace přepnout na FCC normu nebo si pořídit telefon Apple který si také na normy nehraje a bude ti to fungovat.. Víc pro to neuděláš.
Díky
Jsou tedy drony, které jedou na obou normách? Visuo mělo problém jen s jedním telefonem, ostatní jeho signál našly. Rootnout telefon bych asi mohl, když to problém vyřeší.
zape píše:Ahoj,
Ahoj,
ačkoliv mám v profilu "platící..blabla" vůbec to neber v potaz, protože to s tím co napíšu vůbec nesousvisí.
"Frustrovanému aviatik666" se vůbec nedivím. Zásadní problém vidím v tom, že sem jdeš (a nejsi vůbec první ani poslední) pro rady trochu s křížkem po funuse. Proč jsi se zde nezeptal dřív, než jsi něco koupil? Třeba s dotazem typu - chci to na tohle a na tohle a do budoucna bych chtěl tohle, nebo tohle, co doporučíte?
Nebo komukoliv na eshop v ČR s podobným dotazem.?
Nezlob se na mne, ale pokud jsi to co popisuješ koupil za 4t mám chuť Ti s tvými problémy říct "dobře Ti tak". Ačkoliv s tím zásadně nesouhlasím, existují i ve "wifi" určité regionální normy - zhruba asi - ČR, Evropa, zbytek Světa a Čína - ten posledení si nedělá hlavu s ničím a pakliže nás nachytá na své produkty za "pár mrzkých USD" povětšinou si to pěkně vyžerem.
Krom problému co popisuješe a Arcicorsa Ti dost srozumitelně objasnil, zůstává ten zásadní - koupil jsi si drahou hračku a sledování FPV přes telefon je čirý nesmysl a "zvrácenost" minimálně z hlediska fyzikálmích zákonů a principů FPV (5 a 2.4 Ghz) a své peníze jsi poslal "do kanálu".
Poradím Ti jedno - napiš sem čeho chceš v FPV vlastně docílit - (focení, natáčení videíí, radost z 3D pohybu, nebo jen nevíš co s penězi) a určitě Ti tu nikdo rád poradí.
Ale tohle je stále se opakující cyklus, který nikam nevede.
iF
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
fpvmania.cz
To Imagin: Nejde mi o letánív FPV, pouze o to, abych mohl natočit dronem kloudný záběr, což by tenhle dron měl umožňovat (po výměně kamery za kvalitnější). Poměrně dlouho jsem vybíral a sledoval recenze, tento dron vycházel docela slušně. O existenci norem jsem opravdu neměl bohužel tušení. Nejde mi do hlavy, že třeba wifi dronu Visuo (také čína) jsem v telefonu nenačetl ale v tabletu ano. Bayangtoys vidim v notebooku, ma tedy us normu?
A nemá ten dron možnost vložit SD kartu a natáčet video rovnou na palubě?
Možnost vložení sd karty je, šlo mi o to, abych měl pod kontrolou, co je natáčeno.
zape píše:To Imagin: Nejde mi o letánív FPV, pouze o to, abych mohl natočit dronem kloudný záběr, což by tenhle dron měl umožňovat (po výměně kamery za kvalitnější). Poměrně dlouho jsem vybíral a sledoval recenze, tento dron vycházel docela slušně. O existenci norem jsem opravdu neměl bohužel tušení. Nejde mi do hlavy, že třeba wifi dronu Visuo (také čína) jsem v telefonu nenačetl ale v tabletu ano. Bayangtoys vidim v notebooku, ma tedy us normu?
Ahoj,
probém je v tom, ze jsi to vzal za opačný konec. Něco jsi koupil a teď se tam budeš snažit dostat to co potřebujes. Co je "kloudný záběr".? Nejsem odborník na "drony" pro pořizování byť amatérských záběrů z kamery, ale moje zkušenost mi říká, že na natočení slušných záběrů z HD kamery musíš mít téměř to NEJ co existuje. Nechvějící se copteru, GPS, abys nemusel neustále řídit směr letu a sledovat jej atd. A hlavně muíš vidět co natáčíš a to prostě v tel. ani NB napůjde.
Jak jsem psal výš - vysílač je na 2.4 GHz a stejně tak máš určitě telefon popř. NB - čili reálný dosah bude tak cca 30m.
TADYmáš náhled pořízení záběrů z coptery, která není primárně koncipovaná k natáčení a učitě ji pořídíš levněji. Je to dost "profi"? Je, že ano. To co si koupil mi připomíná "Symu", kterou má u mne doma kolega a leží tu jak lazar, páč to není vlastně k ničemu
EDIT:
A ještě jsem si neodpustil najít video, které jsem hledal (a jsou to vlastně veškerá videa od tohoto člověka) - akční, skvělá a super. Ale žádné není pořízeno na typu toho co jsi koupil Ty. Nejde o kvalitu záběrů - tu neřeš - jde o koncepci coptery. Tohle je nějaká free / race coptera - ale počítá se zde s uplatněním pro natáčení. A stále to jsou "amatérské záběry". Profi je pak úplně jinde a v jiných cenových relacích. Bohužel Ty se k nim nemůžeš ani přiblížit.
iF
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
fpvmania.cz
fpvmania.cz
To Imagin: na youtube je několik videí z X22 (s jinou kamerou), které odpovídaly mojí představě, v tom problém není. Je pravda, že první dron, na který odkazuješ ty, vypadá zajímavěji, ale je postaven z dílů, což je pro mě zatím "španělská vesnice"...
-
Geextah502
Klon Eachina e58 sa nespáruje s telefónom
Zdravím,
pri potulkách prírodou som našiel stratený klon Eachina e58 (všetko rovnaké akurát miesto napisu Eachina na ramene má nápis Platinum).
https://www.wish.com/product/5e5e07832d ... &share=web
Bol trochu mokrý, lebo ležal v tráve, ale asi nie dlho a po dôkladnom vysušení vyzerá byť funkčný.
Keďže nemám žiadne diaľkový ovládač k rc modelom a naštudovaní si nejakých info, by sa mal ten dron dať ovládať aj pomocou aplikácie v smartphone.
Dron po zapnutí bliká. Podľa manuálu k Eachina e58, by to malo znamenať, že čaká na spárovanie/synchronizáciu s ovládačom, či už samostatným , alebo appkou v mobile.
Vyskúšal som niekoľko aplikácii, všetky sú viacmenej podobné, ale ani jedna sa s dronom nedokázala prepojiť.
Dron by mal vysielať obraz z kamery, ale ani to sa nedeje.
Po zapnutí dronu na telefóne vidím dostupnú wifi vysielanú dronom, telefón sa k wifi pripojí, ale žiadna aplikácia sa už z dronom nedokáže spojiť, dron len stále bliká.
Vedeli by ste mi poradiť, kde by mohla byť chyba?
Ďakujem.
pri potulkách prírodou som našiel stratený klon Eachina e58 (všetko rovnaké akurát miesto napisu Eachina na ramene má nápis Platinum).
https://www.wish.com/product/5e5e07832d ... &share=web
Bol trochu mokrý, lebo ležal v tráve, ale asi nie dlho a po dôkladnom vysušení vyzerá byť funkčný.
Keďže nemám žiadne diaľkový ovládač k rc modelom a naštudovaní si nejakých info, by sa mal ten dron dať ovládať aj pomocou aplikácie v smartphone.
Dron po zapnutí bliká. Podľa manuálu k Eachina e58, by to malo znamenať, že čaká na spárovanie/synchronizáciu s ovládačom, či už samostatným , alebo appkou v mobile.
Vyskúšal som niekoľko aplikácii, všetky sú viacmenej podobné, ale ani jedna sa s dronom nedokázala prepojiť.
Dron by mal vysielať obraz z kamery, ale ani to sa nedeje.
Po zapnutí dronu na telefóne vidím dostupnú wifi vysielanú dronom, telefón sa k wifi pripojí, ale žiadna aplikácia sa už z dronom nedokáže spojiť, dron len stále bliká.
Vedeli by ste mi poradiť, kde by mohla byť chyba?
Ďakujem.
Re: Klon Eachina e58 sa nespáruje s telefónom
Geextah502 píše:Vedeli by ste mi poradiť, kde by mohla byť chyba?
Ďakujem.
Že by v tom, že jsi ho šlohnul místo toho aby jsi se snažil najít majitele a vrátit ho?
-
Geextah502
Re: Klon Eachina e58 sa nespáruje s telefónom
zdzd píše:
Že by v tom, že jsi ho šlohnul místo toho aby jsi se snažil najít majitele a vrátit ho?
Nie som zlodej. Dron som našiel zavesený na strome niekde uprostred NAPANTu. Nikoho som cestou nestretol ani v okolí nepočul. Nemám potrebu sa ulakomiť na 30 eurovu hračku.