pořád si tak hraju s kvadrama a pořád to nějak není ono - hledám něco, co bude fungovat jako stativ s FPV. Různé domácí výtvory mne moc nenadchly, kamarád mi ukázl Mavica a já se zakoukal. No jo, ale je to hromada peněz, a když s tím říznu, půjdu se zastřelit. A co takhle Air? A nestačil by Phantom? Ale kterej?
Takže co vybrat? Požaduju ani ne tak video, jako fotky, a to DNG/RAW, tím se to trochu zužuje. Teoreticky by byl použitelný Air, ale jak tak čtu reakce lidí, když všechno funguje (nadšené) a pak když přestane (naštvané - neuznaná záruka, drahé opravy, pomalý servis), nějak se mi do nového DJI "čehokoliv" nechce.
Varianta by asi byla koupit nějakého jetého Phantoma a řešit servis svépomocí - přiznám se, že RiMrova historka, kdy mu servis zahlásil, že má u Mavica poškrábanej gimbal, takže to neřešej a oprava bude stát jedenáct litrů, načež po argumentaci fotkama a předávacím protokolem servis cuknul a jakože teda v rámci záruky a že je vlastně všechno v pohodě... to mne dost nepotěšilo a důvěryhodnosti nepřidalo, žádné nové DJI pro mne asi nebude to pravé (podobných historek se dá najít hodně a nevím, proč bych je měl dávat na net potom i já).
Je nějaká rozumná alternativa v ceně dejme tomu kolem dvaceti, pětadvaceti u funglovky? Nechci závodit, jen pomalu vodit foťák a kameru po nebi, možná by mi i ty zákonné limity stačily
Poradíte? Zatím se mi jako rozumná varianta jeví spíš nějaký ojetý Phantom 3 Advanced nebo 4k kolem desítky, zajímalo by mne, jak se na to koukají zkušenější.
Díky.
Bit