porucha nebyla zahadna - dokonce to bylo popsane (vcetne navodu jak to identifikovat) v navodu (coz jsem teda necekal

) a spis jsem zbytecne plasil.
Jinak ohledne tepelneho cerpadla - mam tu dve. To u bazenu ktere spolehlive udrzuje maly (18m3) bazen na 26+ od pulky dubna do konce zari (kdyz je hezkej rijen tak i dal ale to uz cloveka vetsinou ani nebavi do te vody lezt

) Aktualni teplota vody je 29 stupnu (coz je max co jsem si nastavil, nemusim plavat v polivce).
Solar je vetsinou v pohode akorat ze v mem pripade by to znamenalo nejdriv udelat ten sklenik a pak cekat na slunce. Mel jsem normalni solar na starem bazenu a bylo to dost na prd. Kdyz bylo slunicko a tudiz jel solar tak jsem ho vcelku ani nepotreboval protoze voda nechladla. A kdyz slunce zalezlo tak bych sice potreboval vytapet ale zase nebylo z ceho. TC zvlada topit i kdyz je venku pod mrakem a teplota kolem 20ti (coz je v posledni dobe dost standardni soucast leta)
Druhe male TC mam v baraku v rekuperaci - vycucava teplo ze vzduchu co me to odsava z baraku. Takze kdyz sahnu na diru na baraku tak by me umrzla ruka ale nasavany cerstvy vzduch se ohreje (nebo v lete lehounce ochladi) a prebytek tepla se ulozi do vody v bojleru. Takze veskere zdroje tepla - od krbovek pres lidi, slunce pres okna az po veskere odpadni teplo z elektroniky - prakticky hrejou celej barak a/nebo teplou vodu. Mam to skoro 10 let a uz se to zaplatilo. Velikost lednice v technicke mistnosti, zadne mega vetraky nekde na zahrade co akorat serou sousedy kravalem. Je ale samozrejme ze je to podporene barakem co prakticky pasivni parametry (i kdyz to je ofiko NED, betonovy sklep to trochu snizuje)
Takze za me je TC super technologie - to ze se po dvou letech vyklepala matka kterou jsem dotahl a v dusledku toho jsem trochu vyplaseny bych nedaval za vinu technologii. Co bych chtel za 12K z mountfieldu, no ne ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16