Čím obarvit lak na balzu?
Čím obarvit lak na balzu?
Čím bych tak mohl obarvit lak na letadla, aby lakovaná balza, získala nějaký barevný nádech? Nepotřebuji úplné dokonalé krytí, stačí sjednotit flekaté balzové křídlo, aby vypadalo rovnoměrně a stejně.
Děkuji.
Děkuji.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Re: Čím obarvit lak na balzu?
Jednoducha varianta je koupit pigment.Hledej třeba Kana pigment.Je to malé s dostatečným výběrem odstínů.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem před mnoha lety používal barvy k malování na textilie Texba. Dalo se to koupit v potřebách pro výtvarníky. Nejlepší byla žlutá, třeba červená na větší ploše nedělala stejnoměrný odstín. Rád bych věděl, zda něco takového ještě existuje. Pokud to někdo ví, ať o tom dá vědět. Ty barvy byly 2 druhů - transparentní a krycí. Já používal ty transparentní.
Naposledy upravil(a) kocour dne pát 23.03.2018 9:17, celkem upraveno 1 x.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Před chvíli jsem zkoušel barvy na textil různých značek a taky barvy na vajíčka. Žádná se nerozpustila v laku. Tudy cesta nevede.
Pigmenty do náterových vodou ředitelných barev ani nezkouším. Voda a nitro...?
Pigmenty do náterových vodou ředitelných barev ani nezkouším. Voda a nitro...?
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Mořidlem namořit balzu a pak přelakovat.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Ty barvy Texba se natíraly až na hotově nalakovaný povrch. Byly velmi řídké.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Petr S... píše:Mořidlem namořit balzu a pak přelakovat.
Už je to lakované, ale potřebuji sjednotit barevný, flekatý povrch.
v nitrolaku rozpustíš nitrobarvu, ale štětcem neuděláš asi očekávaný výsledek.
nastříkej to barvou ve spreji na auta.
Potřebuji něco, jaoko když se vám obarví lak špinavým štětcem a pak to lakuje v tom odstínu. Něco podobného, ale nepatrně sytějšího, bych si představoval. Nemůžu dělat žádné povrchovky sprejem, mořidlem a ani ničím podobným. Prostě trochu zabarvený napínací lak, co mám tady, by mi hooodně pomohl. Jenom nevím čím ho obarvit. Zkoušel jsem barvy na látky a vajíčka. Taky pigment do epoxydu. Všechno špatně. Nic vás nenapadá?
Aj laky na nechty su na baze acetonu (niektore asi lacnejsie) lebo na odstranenie farby z nechtov sa pouziva acetonovy odstranovac. takze tym by si asi mohol ten lak zafarbit.
Potřebuješ čistý univerzální pigment bez příměsí.Tzn. bez pojiva a vody.Zapomeň na pigmenty do malířský barev nebo na textil.Pokud Ti nestačí ten Kanapigment pak v jakémkoli tonovacím centru mohou odstřiknout pigment do kelímku...ale taky nemusí.Je to jen na ochotě.
To je nápad. Zkusím ten lak na nehty...
Taky fungovaly naplne do propisky.
Ale to jeste nebyly cinske...
Ale to jeste nebyly cinske...
jyrry.webnode.cz