Dávat olej do benzínu?

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
QuickSVK

Dávat olej do benzínu?

#1 Příspěvek od QuickSVK »

Dobrý deň, chcem sa opítať kúpil som si autíčko na spaľovací benzín, kúpil som to u overeného predajcu na eBay, ktorý normálne tieto autá predáva, kúpil som jedno za 250 $.. Keďže sa do toho moc nevyznám tak chcem sa opítať, v description je napísané že je potreba žhavič, a 16 alebo 20 % nitrometanového benzínu, tak som kúpil 20 % za 30 €..

Lenže písal som mu že či tam treba dávať olej odpovedal že nie nieje potreba dávať olej, tak som sa rozhodol poradiť sa tu.

Je to RTR, z ovládačom, takže mi písal že to príde plne funkčné naliať benzín a naštartovať a jazdiť, ale nechcem to pokaziť.
Benzín ktorý som zakúpil je tu : http://www.rcsvet.sk/product/sk/H20-HEL ... CON-palivo

Obrázek
Obrázek

Všetkým ďakujem za pomoc..
Začátečník v okolí modelú..
JosefSvejk

Re: Dávat olej do benzínu?

#2 Příspěvek od JosefSvejk »

V tom hotovém palivu už určitě olej bude, podívej se na obal. Např. Rapicon 20% má 20% synt. oleje a 20% nitromethanu.
Hlavně do toho motoru nedávej žádný BENZÍN!
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od AR1 »

Tak především, není "20 % nitrometanového benzínu". Buď je metylové modelářské palivo, možno s přídavkem nitra, tady chceš tedy 20%, nebo benzín, což tankuješ do svého skutečného auta (samozřejmě, pokud není ropák :-)). Takže potřebuješ něco takového: http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=81676. To je namíchané palivo s olejem a nitrem, najdi si jaké potřebuješ s 20% nitra.

Nicméně, nebuď zklamaný, když to (myslím si) nezprovozníš. Provozování žhavíka (to je ten motor co tam je, se žhavicí svíčkou) potřebuje nějakou znalost chodu motoru, jeho startování, naladění atd..
http://ar1.rajce.idnes.cz/
QuickSVK

#4 Příspěvek od QuickSVK »

V tom případe tady to co jsem zakoupil http://www.rcsvet.sk/product/sk/H20-HEL ... CON-palivo
Je špatné?
JosefSvejk

#5 Příspěvek od JosefSvejk »

Teď jsem se podíval na ten odkaz a přímo v popisu je napsáno 23% oleje. Palivo, které jsi koupil, je v pořádku.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
QuickSVK

#6 Příspěvek od QuickSVK »

Fajn, takže říkate když prijde tak nejde ti hned, co třeba udelat když mi prijde? Treba to nejak zabehnout nebo?
tomas1987

#7 Příspěvek od tomas1987 »

Ano, musíš to zaběhnout. Postupuj dle návodu. Nechci tě strašit , třeba jsi šikovnější než já, ale já když měl 2x savage s motorem 4,6 tak jsem spíš ladil než jezdil. Takže v momentě kdy jsem doladil mi vždy došlo palivo :-D
Motor byl náchylný na teplotu a jeden motor jsem přidřel. Teď když na to vzpomínám, první savage byl na tahový startér a druhý na rotostart. Ten tahovej to bylo naprosté peklo.
Nakonec to dopadlo že jsem se vrátil k elektrám a mám klid. Docela mě to mrzelo, protože ta vůně toho nitra a ten řev byl k nezaplacení. Sousedé u nás byly pořád :D
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
veka1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od veka1 »

QuickSVK píše:Fajn, takže říkate když prijde tak nejde ti hned, co třeba udelat když mi prijde? Treba to nejak zabehnout nebo?

.... na tvojom mieste by som si najprv precital navod pre obsluhu a pouzitie vyrobku a dal sa do spolku s clovekom z blizkeho ci dalekeho okolia, co ma s modelmi aut zo spalovacim motorom primerane skusenosti .

veka1
QuickSVK

#9 Příspěvek od QuickSVK »

Jasné, takže bolo by dobré keď mi auto príde, naliať benzín a bez zapnutej spojky, auto nechať vrčať na volnobehu 2nádržky..
A potom pomaly rozbiehať a jazdiť...

A chcem sa opítať koľko mi asi tak vydrží 4l benzínu? Čo som kúpil.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od DAF »

Nalej tam BENZÍN a SKONČIL jsi. Rozlišuj paliva, do osobního vozidla se zážehovým motorem neleješ naftu, ale benzín a obráceně se vznětovým motorem neleješ benzín. Takže do těchto motorů patří metylové palivo, nikoliv benzín. Jak to čtu, doporučoval bych ti nakontaktovat se s někým, kdo jezdí auta v tvém okolí a dojít si pro osobní rady a pomoc. V návodu bys mněl mít uvedeno, jaké palivo doporučuje výrobce, toho se drž! Aspoň pro začátek.
Hitec Aurora 9X
Lark

#11 Příspěvek od Lark »

Hlavně přestaň používat to slovo BENZIN a používej radši výraz PALIVO. Do motorů se žhavicí svíčkou se používá metylalkohol, kterému se taky říká jen metyl, nebo metanol, nebo taky dřevný líh, ale s benzínem to nemá nic společného, snad jen to, že taky hoří. :lol: Navíc je jedovatý, takže buď opatrný. O těch motorech by si si měl napřed něco nastudovat a jak ti už radili, nejlepší by bylo skontaktovat se s někým kdo už má nějakou praxi.
QuickSVK

#12 Příspěvek od QuickSVK »

Jak koukám nečetl jsi..

Palivo už jsem zakoupil a bylo mi označeno prodejcem jako dobré, a také člověkem na foru bylo označené jako dobré..

http://www.rcsvet.sk/product/sk/H20-HEL ... CON-palivo

Tým pojmem benzín jsem myslel palivo RAPICON, takže jestli ti nevyhovuje ten pojem budu používat palivo..
V mojěm okolí nikdo stým nejezdí, a i kdyby někdo jezdil neznám nikoho. Nejlepší je učit se sám, a čerpat rady z forum stránek pro modeláře. Takže neprišel jsem se hádat ale čerpat co nejvíc informací, aby mi to auto vydrželo alespon mesíc..
Auto jsem koupil jen na test, za 250 $ to není nic moc, nevím jak to ohodnotíte vy..

A ješte se zeptám kolik asi vydrží 4 litre toho paliva co jsem zakoupil ?
tomas1987

#13 Příspěvek od tomas1987 »

já litr sjezdil za necelou hodinu.

Učit se sám na tomhle motoru není dobrej nápad, to si asi kup rovnou jeden náhradní. Máš k tomu koupený bezdotykový teploměr? teplotu musíš hlídat když to ladíš abys ho neoddělal.
Taky to chce mít více svíček, olej na filtry, čistidlo na filtry (nevím zda z výroby k tomu něco je)
konzervační prostředek...
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
Lark

#14 Příspěvek od Lark »

Hádat se s tebou určitě nikdo nechce, ale jestli chceš dostávat správné rady, bylo by dobré, kdyby si si zvykl používat správné výrazy, protože se snáz domluvíme a líp si budeme rozumět. To palivo co jsi koupil je určitě v pořádku, ale jak ti píše tomas1987, tyhle motory jsou mnohem choulostivější na provoz a seřízení, než třeba letecké, a podle toho se k nim taky musíš chovat. Když nikoho kdo by ti poradil v okolí nemáš, opravdu si napřed dobře nastuduj postupy pro záběh těchto motorů dřív, než začneš dělat nějaké pokusy. Chápu že jsi natěšený aby to už jezdilo, ale pokusničením bez vědomostí ten motor nejspíš hodně rychle zničíš. Jestli pro tebe 250 $ za měsíc nic není, tak jsi asi dost majetný. Mě by to bylo hodně líto. Něco najdeš třeba tady:
http://www.carson-club.estranky.cz/clanky/zajeti-auta-carson-cr4--noo-asi-i-cv-10-zajeti-je-stejnyy-.html
http://www.rccar.cz/radce/1-rc-auta-za-kladna-informace
QuickSVK

#15 Příspěvek od QuickSVK »

Jasně chápu děkuji moc za pomoc, a je pravda jak bylo tady napsáno že za necelou hodinu sežere i litr?
Odpovědět

Zpět na „Auta“