rád bych se Vás zeptal na pár rád ohledně (opětovného) začátku s heli - tentokrát snad pořádně. Před asi 5 lety jsem si nějakou dobu "hrál" s micro vrtulníčkem Blade mSR. Nakonec jsem s tím z časových důvodů (škola, práce) seknul. Po čase jsem dokonce mSR prodal, ať se na něj nepráší.
Co chci? Rád bych šel do kombinace vysílačka + sim (trénování přes zimu) a následně nákup nějakého základního (typově T-REX 450) vrtulníku. V mezičase bych si opět rád pořídil nějakou "srandu" na hraní se kterou si budu moci poletovat (a padat!) za pár drobných.
První otázka. Vysílačka + sim. Před 5 lety jsem měl vybranou DX6i - je to stále dobrá volba? Není zastaralá? 6CH mi (prozatím) určitě bude stačit. Výhodné mi to přišlo předně v možnosti koupit zároveň s Phoenixem za cca 230 dolarů (amazon).
Napadá Vás jiná kombinace? Phoenix jsem našel za cca 3 000 kč (2700 v akci starší verze 5). Dá se za 3-4 tisíce koupit lepší vysílačka?
Otázka druhá. Jaký mikrovrtulník? Původní idea byla jednoduchý 4CH podobný blade mSR. Pak mě zaujali i malé 6CH, ale zde předpokládám, že už by to bylo cenově výrazně jinde.
Má smysl si připlácet znovu za mSR (cca 3300) nebo koupit za litr V911? Je tam zásadní rozdíl? Co díly? u mSR mi díly příšly dost drahé (v česku). Na V911 jsem našel díly opravdu téměr zadarmo.
Co jít místo mSR rovnou do V922? Chová se to obdobně jako velký 6CH nebo je to ztráta času?
Vím, že je to časté téma a postupně se prokousávám fórem, ale pokud mi někdo nabídne zkratku, budu rád
Díky,
Malag