rychlost u Ventusa, je toto mozne ?
rychlost u Ventusa, je toto mozne ?
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 17:21, celkem upraveno 2 x.
georg píše:Možná že ne, s vrtulovým letadlem, taky dosáhli rychlosti zvuku. Sice to bylo ve střemhlavém letu, ale dosáhli, možná to fakt de.
Georgi nechci tě pošťuchovat,ale někde jsem četl že vrtulové pohony nejsou schopné dosáhnou rychlosti zvuku protože jakmile se prý překoná rychlost zvuku tak přestane táhnou tak je to jedině možné v tom sestupném letu ale to by nám musel říct někdo kdo je v tomto oboru jako doma...
teď jsem našel na Netu protože mně to celkem zajíma že amíci dosáhly rychlosti cca 700km/h s vrtulovým letounem v horizontálním letu...
Naposledy upravil(a) blesk dne čtv 20.09.2007 21:44, celkem upraveno 1 x.
Ahoy, nenosím v hlavě Guinessovu knihu rekordů. Pokud si pamatuju rekordní rychlost vrtulového éra je kolem 850 km/h. Něco měli skopčáci s verzemi Bf 109. Ten rekord vydržel hooooodně dlouho a poslední mají snad amíci s upraveným F-8 Bearcat. V horizontu skutečně vrtulák nemůže dosáhnout zvuku, vrtule by tuto rychlost překonala podstatně dříve a byl by problém s její funkcí. O střemhlavém letu jsem také kdysi cosi četl. Kouknu se do Němečka, najdu-li, napíšu. Tady to bude buď nějaký meteorologický ukáz (asi nepravděpodobné), ale spíše fotomontáž.
http://www.youtube.com/watch?v=kQI3AWpT ... ted&search
já bych už skákal
já bych už skákal