Řasa v zahradní hadici

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdendys
Kontaktovat uživatele:

Řasa v zahradní hadici

#1 Příspěvek od zdendys »

Zdravím,
nemá někdo nějakou smysluplnou metodu, jak se zbavit řasy v zahradní hadici,
která se tvoří a tvoří a uvolňuje a ucpává stříkací pistoli?
Díky.
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
ufon13
Kontaktovat uživatele:

Re: Řasa v zahradní hadici

#2 Příspěvek od ufon13 »

jde o to zda hadici používáš i na pití či nikoli na řasu spolehlivě funguje hodně slabý roztok skalice modré.... stejně tak funguje proti houbovitým chorobám třeba na rajčatech a pro budoucí kritiky a okřikovatele s eko žvásty bez znalostí .... funguje v podstatě na přírodním základu a běžně je používána i v komerčních aqua-srandičkách.
Stručně pokud se nepije voda takto upravená nehrozí žádné nebezpečí pokud ji nevypouštíš přímo do potoků či rybníků v nadměrném množství.
Doporučená dávka je na bazén klasické velikosti 3,9 m průměr 70cm výška 1-2 polévkové lžice na sezonu.
Řasa se nemá šanci zabydlet.
pepin

#3 Příspěvek od pepin »

zdendys píše:Zdravím,
nemá někdo nějakou smysluplnou metodu, jak se zbavit řasy v zahradní hadici,
která se tvoří a tvoří a uvolňuje a ucpává stříkací pistoli?
Díky.

letos na jaře jsem likvidoval řasy v jezírku nějakým přípravkem z horbachu, nechal jsem si poradit a výsledek se dostavil--na ruzné řasy jsou ruzné pořípravky, je potřeba vědět, jakou řasu tam máš--možná blbej nápad--odpojit tu hadici, ponořit ji do nějaké nádoby s tou chemií a napojit na ni akvarijní čerpadlo a nechal vodu cirkulovat.

před lety jsem debatoval o řasách v jezírkách a jejich likvidací--respektive jak to dělávali s řasama v dobách, kdy nebyla ještě běžně koupitelná chemie na upravu vody--tuším zminoval ječmen ale určitě zminoval že se do jezírek dávala měd v množství, kdy to ještě nevadilo rybám, ale už vadilo řasám.

třeba by kus měděného drátu v hadici ten problém možná vyřešil---spíš si ale myslím, že by ten problém s řasou v hadici vyřešilo, kdyby ta hadice nezustávala na sluníčku, ale byla po použití uskladněná někde na severní straně a nesvítilo na ní sluníčko.
Lark

#4 Příspěvek od Lark »

Proti řase funguje černá neprůsvitná hadice. Synovec jí používá už několik let od jara do zimy položenou na trávníku a s řasou nemá žádný problém.
guchar

#5 Příspěvek od guchar »

Lark píše:Proti řase funguje černá neprůsvitná hadice. Synovec jí používá už několik let od jara do zimy položenou na trávníku a s řasou nemá žádný problém.

PŘESNĚ. Mám tu samou zkušenost. Bez světla (téměř) nerostou.
=== S vyjimkou těch nezelených co jim stačí světla málo. Např. Ruducha - černá štětičková řasa.
Naposledy upravil(a) guchar dne ned 18.10.2015 17:53, celkem upraveno 1 x.
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RimmerCZ »

souhlasim, v hadici svetle/bile jsem mel rasu porad ale v hadici tmave zelene s vnitrni cernou gumou vubec, resp. jsem si ji nikdy nevsiml
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
dudaj

#7 Příspěvek od dudaj »

propláchni hadici Savem.
Chlor řasy ničí okamžitě.
Jinak z tohodle důvodu jsem taky radši koupil hadici neprůsvitnou- jak píšou ostatní.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“