Další průšvih při nabíjení
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- JosefSvejk
Další průšvih při nabíjení
Syn mi dnes donesl pár podrobností od souseda vyhořelého domu nedaleko našeho bydliště. Informace ale nemám 100% ověřené. Prý modelář a požár vznikl od modelářské nabíječky. Tak, chlapi, bacha..
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Re: Další průšvih při nabíjení
Na co ? Tohle je informace typu JBP (jedna bába povídala) - až budeš vědět přesně podrobnosti co a jak pak snad... Radek
ICQ 638556901
- JosefSvejk
Většina informací tady na smetišti je typu jedna paní povídala. Píšu přece, že to není na stopro. A tebe se snad nemusím ptát na povolení, jestli to sem můžu napsat
.
Ať to padlo popelem z jakéhokoliv důvodu, tak obezřetnost při nabíjení a skladování baterií bude vždy nutná. 
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
-
honza trabuko
veškerá elektronika je Čajna a pouze spotřební zboží... Kdyby si člověk měl na vše dávat bacha , nemohl
by ani vylejzt ven, spadne na něj taška...nebo přejede auto
:)
by ani vylejzt ven, spadne na něj taška...nebo přejede auto
- JosefSvejk
Takže si jako nemáme dávat pozor?
Nejde tady přece o to spotřební zboží z "čajny", ale o ten barák (nebo taky o životy lidí). Já taky nejsem nějak vystrašený a nenabíjím ani neskladuji lipolky v ocelovém trezoru, ale pokud někdo nabíjí, zejména v horkých letních dnech, baterky v baráku celém ze dřeva, trocha opatrnosti navíc je, myslím, na místě
.
-
honza trabuko
lipolce je docela jedno, zdali je horko, nebo chladno, při nabíjení vzniká chemický proces, ten může být i příčinou nějakého neduhu. Člověk si dáwá pozor přece všeobecně po celý život.
Teď jsem dolétal, vybité 3 lipo jsem vložil do plastové nízké přepravky které mám na průjezdě.
Je fajn samozřejmě občas připomenout...pánové pozor co kdyby !!!!!
Spíše tuto informaci bych asi psal až budu vědět co bylo skutečně příčinou.....
Když vemu v úvahu kolik lipo se válí v obchodě (RC, ve městě- nebudu raděj jmenovat kde to je ), použitých lipo u modelů na bazaru, v dílně vzadu apod .....
, v regále nové .
Teď jsem dolétal, vybité 3 lipo jsem vložil do plastové nízké přepravky které mám na průjezdě.
Je fajn samozřejmě občas připomenout...pánové pozor co kdyby !!!!!
Spíše tuto informaci bych asi psal až budu vědět co bylo skutečně příčinou.....
Když vemu v úvahu kolik lipo se válí v obchodě (RC, ve městě- nebudu raděj jmenovat kde to je ), použitých lipo u modelů na bazaru, v dílně vzadu apod .....
- Pajik_CZ
No, já osobně mám třeba z LiPo fakt respekt, nenabíjím bez dozoru, nebo venku na nehořlavém podkladě. Dnes jsem si koupil kovovou pokladnu na skladování - zakouřený pokoj v případě průseru vyvětrám snáz, než vyhořelý pokoj (dům).... A popravdě už teď jsem klidnější, že jsem udělal aspoň něco málo pro to, abych předešel požáru 
zase jen na zemi...
... ja som si pre istotu zriadil "bezpečný kufrík" kde sú Lipolky pekne uložené v nerezovej krabičke. Je pravda že má limitovanú kapacitu ale na moje polietanie to stačí. Tú krabičku som nechával robiť na mieru - dve mi ešte ležia voľne na stole keby mal niekto záujem 
TYYY JO..pěknej
kufřík
to bych potřeboval alespoň 3- a celý
to bych potřeboval alespoň 3- a celý
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)
www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
No nevím...
Vzhledem k počtu lipolek v té krabičce - při zahoření se víčko pootevře - ufoukne, zapálí kufřík a je to - vi.z spousta videí na Y.T.
Připadá mi to dostačující tak na pár accu do haloletu...
Opravdu 100% bezpečná přeprava asi není moc reálná.
Vzhledem k počtu lipolek v té krabičce - při zahoření se víčko pootevře - ufoukne, zapálí kufřík a je to - vi.z spousta videí na Y.T.
Připadá mi to dostačující tak na pár accu do haloletu...
Opravdu 100% bezpečná přeprava asi není moc reálná.
- Pajik_CZ
stacilo by doplnit panty s nejakym systemem zavirani jako pojistka. plamen by ale vybehnout mohl 
zase jen na zemi...
i30 píše: ja som si pre istotu zriadil "bezpečný kufrík" kde sú Lipolky pekne uložené v nerezovej krabičke.
Ještě že jsi to dal do závorek. Ten kufr není bezpečný ani trochu, spíše by šel považovat za krmivo pro oheň. Vždyť je to jen plast a papír...
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Jó hoši já bych to řekl jinak... Moc koukáte na televizi a málo létáte
.... Li-Pol, Li-Ion jsou dnes i v kartáčku na zuby, notebookách, telefonech, fotoaparátech, vercajku atp. a pochybuji že by to někdo hlídal při nabíjení
.. Doporučuji nejezdit ani autem, tam se v benzínu koupe stejnosměrný motorek kde i uhlíky a komutátor plavou v nádrži v benzínu, stačí bublinka v palivu, jiskra na komutátoru a auto vybuchne stylem Kobra 11
... Né neberte mě vážně jen si dělám prdel
... Tak a teď do mě
..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com