Jak držíte páčky?

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
protoceratopes

Jak držíte páčky?

#1 Příspěvek od protoceratopes »

Jak držíte páčky u vysílačky? Řídíte palcema nebo páčky svíráte mezi palcem a ukazováčkem? Záleží na typu vysílačky nebo na tom, zda mám pult? Řídím palcema a teď mě vystrašilo, že jsem vyděl řídit na videu Hrachovce a svíral páčky mezi palcem a ukazováčkem. Asi to je citlivější řízení, ale zase nemá k dispozici takový rozsah pohybu. Äsi má nastaveno citlivé řízení.
Bubík

#2 Příspěvek od Bubík »

Naučil jsem se řídit palcema, pak jsem zkusil pult ( řízení palcem a ukazováčkem ) a když jsem zalétávam nový model, tak jsem stejně raději pult nepoužil a řídil pouze palcema. Těžko říct, co by se stalo, kdybych od začátku létal s pultem. Bez pultu mi to jde daleko lépe. S pultem ruce volně visí, takže jsou náchylnější ke třesení, kdežto když se vysílač drží přímo v ruce, tak se případný třes může pohltit drřením vysílače.
Nevím, co je citlivější nebo lepší, na to odpoví jiní. :-)
Jenom bych doplnil, že jsem se vrátil k řízení palcema a pult prodal :-)
Naposledy upravil(a) Bubík dne ned 26.08.2007 19:13, celkem upraveno 1 x.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hoki »

Já lítám i akro a naučil jsem se řídit prsty. Už i proto, že mám pult. To řízení je citlivější a jemnější. Palcema se ale dá taky lítat, to ale nebudeš potřebovat pult. Každý podle zvyku. Taky se pohle toho vybírá radio. Mám FX-18 a nedovedu si představit jak bych to rejdoval palcema. A navíc mám udělané prodloužení páky, abych to mohl pořádně držet. Ale v podstatě záleží na zvyklostech a naučení. 8)
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mad_Box »

Je to velmi individuální a obvykle se to řídí tím, že pokud někdo začínal na palcové vysílačce - řídí palcema, pokud někdo na pultové - lítá pult. Já začínal na palcové ale přeučil jsem se na pult. Přijde mi na přesné létání lepší. Ale i česká F3A špička létájí někteří pult, někteří palce. Ale osobně si myslím že na rychlé páčkování jsou vhodnější palce, na citlivé létání pult.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
bohumil

#5 Příspěvek od bohumil »

zdravim mam eclipsu 7 a ridim zasadne palcema vyhovuje mi to
Pezza

#6 Příspěvek od Pezza »

Myslím si, že není jednoznačná odpověď, co je lepší či horší. Nejpodstatnější je to, co komu vyhovuje víc.

Já zase spíš řídím modely s rádiem v pultu, zkoušel jsem i palcově, ale to mi moc nešlo. Mám Eclipsu v pultu, prodloužené páky a takhle mi to vyhovuje maximálně.

Záleží na každém z nás, jak se mu lépe řídí 8)
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Mel sjem Optic 6, ale protoze ridim pultove, prodal jsem ho a zakoupil Graupner MC-19. Jeste jsem to nezkousel, ale doufam, ze to bude dobre! 8)
Fox
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fox »

Uvažuju o výrobě tlustšch a delších pák a pultu pro mého optica.
zatím teda řídím palcově.
Terry
#9 Příspěvek od Terry »

Pro mne je výhodnější pultové provedení.Palcema řídím i při této verzi.Pult je pro mne výhodnější ve stabilitě Tx.Oceňuji to př startech modelů z ruky kdy na přehmátnutí ruky zpět na Tx je krátká doba.Při zavěšení radia jen za středový úchyt je to dost nestabilní.Už se mi stalo,že se radio zvrhlo a nedosáhl jsem včas na plyn.knipl.Následoval tanec sv.Víta eroplánu a horké chvíle jej dostat do klidu.Proto pult.
zelda

#10 Příspěvek od zelda »

mam pult a na flashce prodlouzene paky takze ridim klasicky pultovku..
zizzi

#11 Příspěvek od zizzi »

lítám s pultem, mám ho přichycený křížovým popruhem a přijde mi to jako na stole. Ruce jsou v klidu a kniply držím skoro jako tužku.
Palcovka je zase výborná když bych chodil lítat za barák. Do jedné ruky vysílačku, do druhé éro a do kapsy náhradní baterky. Pultovka se pro mě špatně přenáší.

drž si to, jak ti to nejvíc vyhovuje :wink:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hoki »

Viděl jsem chlapy, co lítaj palcema a když chtějí odstartovat elektru (samokřídla, poletadla či ale combat), tak knipl motoru spouštějí pusou. To se mi u pultu nemůže stát.
jio

#13 Příspěvek od jio »

Jsem rekreační letec, mám evo 9, která může být v pultu i jako palcová. Když jsem ji koupil, tak jsem si k ní udělal pult. Nějakou dobu jsem se s tím trápil a letos v zimě jsem na simulátoru zkoušel palce. Myslím tím skutečně palce a ne krátký knipl mezi prsty. Vyhovuje mi to líp. Uřídím tak více a možná i trošinku lépe.

Nemám ale žádné nároky na přesnost létání. Řízení modelu spočívá v mém provedení v podstatě jen v trvalém odvracení havárie.
m2
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od m2 »

Hoki píše:... když chtějí odstartovat elektru, tak knipl motoru spouštějí pusou. To se mi u pultu nemůže stát.

no a čo - aj papagáj sa šplhá zobákom a je pri tom vcelku obratný. Mimochodom, nos je tiež vcelku použiteľný... :lol:
seafire19
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od seafire19 »

Já třeba lítám jak mi to vyhovuje - palcema. Dan Hrachovec sice lítá s pultem - je to lepší třeba při vícebodových výkrutech (to jsem zkoušel) a možná i jemnější. Po chvíli palcem a ukazováčkem řízení jsem to prdnul do země. Ještě že je EPP. Prostě lítej tak jak ti to vyhovuje... mám dojem, že třeba Michal Mencl lítá palcema a spousta dalších. 8O :)
Yak 54 (35 - 60 ccm) (dodělává se)
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)
www.modelhb.com
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“