(Vyřešeno) MinimOSD 5V výstup na digitální straně
(Vyřešeno) MinimOSD 5V výstup na digitální straně
Ahoj, koupil jsem si MinimOSD klon k APM 2.6 a po připojení 12V se mi zdálo divné, že svítí analogová i digitální strana. Změřil jsem, že na konektoru na digitální straně je na +5V 5.3V. Je bezpečné to připojit k APM napajeném z power modulu?
Naposledy upravil(a) Ardarel dne pon 23.02.2015 22:56, celkem upraveno 1 x.
Re: MinimOSD 5V výstup na digitální straně
Muzes nafotit tistak z abou stran ?
Je to divne ale muzes byt rad ze to tak je. Pokud totiz ten MAX chip dostane ruzne napeti (i o par desetin) na analog a digitalni stranu tok odejde.
Resi se to ruzne a vetsina desticek ma pajeci body ktere to umi propojit.Ale nikdy jsem nevidel aby to bylo z fabriky spojene. Pokud nahodou nebude propoustet obraz tak odesel
Je to divne ale muzes byt rad ze to tak je. Pokud totiz ten MAX chip dostane ruzne napeti (i o par desetin) na analog a digitalni stranu tok odejde.
Resi se to ruzne a vetsina desticek ma pajeci body ktere to umi propojit.Ale nikdy jsem nevidel aby to bylo z fabriky spojene. Pokud nahodou nebude propoustet obraz tak odesel
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Jde mi hlavně o to, že APM už je napájeno z power modulu a pokud do něj půjde ještě napětí z OSD jestli to nebude dělat problém
-
janko.hrasko
napajaj len z jednej strany (12V ALEBO 5V), ked mas spojene napajanie (zrejme mas)
Mas to propojeny. Takže napjeni jen z jedné strany
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Odstraním tedy kabel +5V červený z digitální části
Re: (Vyřešeno) MinimOSD 5V výstup na digitální straně
Ahoj, jak poznám že je to propojené? Pořídil jsem též minimOSD a bojím se to připojit 
Jsou tam takove male pajeci body - bud jsou proletovane nebo nejsou.
Tak jestli bych mohl poprosit, dám pro jistotu večer až budu doma fotku. Ať to neodpálím
Zatím děkuju
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci mozem jeden zakerny dotaz: cim sa prepinaju obrazovky na MinimOSD? Asi hladam blbo, alebo som nechapavy, ale ani tuna z toho popisu mi to neni jasne
Kedze sa MinimOSD pripaja akurat na datovu zbernicu APMka, tak tipujem, ze nejako cez APMko, ale nejak sa neviem dopatrat ako...
Kedze sa MinimOSD pripaja akurat na datovu zbernicu APMka, tak tipujem, ze nejako cez APMko, ale nejak sa neviem dopatrat ako...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
pouzivam MimimOSD-Extra, ale to vychadza z toho, co pouzivas ty, takze to bude asi podobne.
To prepinanie je cez dany kanal RC - APM posiela hodnoty kanalov do minimOSD dosky cez MavLink protokol.
Musis vsak zabezpecit, aby:
1) vstupoval ti dany kanal RC Rx na spravny kanal APM (ak pouzivas PPM, tak nie je problem)
2) APM ti hodnotu daneho kanalu pustalo dalej (cez nastavenia daneho RC -> pass)
Druha moznost, ak mas malo kanalov, je pouzit kanal pre zmeny letovych rezimov - prepinas vtedy obrazovky tak, ze v priebehu kratkej doby zmenis letovy rezim a hned vratis naspat - cize ten sa defakto nestihne aktivovat, ale obrazovka sa ti prepne.
Len jedno upozornenie - toto na MinimOSD-Extra funguje len vtedy, ak nie su zobrazene nejake alarmy - preto zobrazovanie alarmov treba pre testy na zemi povypinat...
Ak nastane nejaky alarm, tak sa automaticky prepne obraz na prvy (hlavny) panel.
To prepinanie je cez dany kanal RC - APM posiela hodnoty kanalov do minimOSD dosky cez MavLink protokol.
Musis vsak zabezpecit, aby:
1) vstupoval ti dany kanal RC Rx na spravny kanal APM (ak pouzivas PPM, tak nie je problem)
2) APM ti hodnotu daneho kanalu pustalo dalej (cez nastavenia daneho RC -> pass)
Druha moznost, ak mas malo kanalov, je pouzit kanal pre zmeny letovych rezimov - prepinas vtedy obrazovky tak, ze v priebehu kratkej doby zmenis letovy rezim a hned vratis naspat - cize ten sa defakto nestihne aktivovat, ale obrazovka sa ti prepne.
Len jedno upozornenie - toto na MinimOSD-Extra funguje len vtedy, ak nie su zobrazene nejake alarmy - preto zobrazovanie alarmov treba pre testy na zemi povypinat...
Ak nastane nejaky alarm, tak sa automaticky prepne obraz na prvy (hlavny) panel.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Vdaka. Pointa mojej otazky je, ze nechcem nic prepinat, chcem mat len prvy panel. Len teda neviem ani pre APmko, ani pre MinimOSD najst nejaky zrozimitelny popis, asi skusim polaborovat podla tvojho vysvetlenia.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
2vatis : no neni to moc patrne, blejska se to ale nejaky cin tam je takze asi ano (jinak jsou ty plosky vetsinou ciste)
Děkuju
zkusil jsem to zapojit a běží to bez problémů. Opravdu je to propojené.