Letecké frekvence
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Letecké frekvence
Ahoj,měl bych otázku.Mám scanner Uniden EZI33XLT . Bydlím v Psárech a zrovn teď nd náma lítaj letadla z a na Ruzyň.Je možnost je poslouchat? A na jaký frekvenci? Díky
Re: Letecké frekvence
Myslím že 118-136Mhz. Nak
Díky, zkusim zítra
http://www.kolmanl.info/index.php?show=AIRMHZ
tady máš nějaké základní letecké frekvence, najdeš tam i různé pro Ruzyň. Na těch můžeš poslouchat co se děje. Nak
tady máš nějaké základní letecké frekvence, najdeš tam i různé pro Ruzyň. Na těch můžeš poslouchat co se děje. Nak
To už sem viděl,ale dávno.To sem začínal a už zapoměl.Díky
Tady máš frekvence z mého scaneru Uniden UBC3500XLT. Je to exportované z bcTool v1.4r2. V tom *.CSV jsou komplet všechna pásma a skupiny (do jiného formátu to nejde) a možná by se daly přímo importovat do tvého scaneru. Jsou tam i rozhlasové stanice VKV, radioamatéři 145MHz i 430MHz, PMR, modelářský 27, 35 i 40MHz, CB i nějaké služby. Samostatné kupiny jdou exportovat jen v HTML tak tam máš Civilní, Dopravní a Vojenská.
- Přílohy
-
- Frekvence.zip
- (6.46 KiB) Staženo 123 x
Naposledy upravil(a) Lark dne pon 05.01.2015 17:13, celkem upraveno 1 x.
Ahoj Larku-mám stejný skener..nemáš náhodou manuál v češtině?...díky Honza
je to size z minuleho roka (tusim) ale vecsina z nich je platna....
- Přílohy
-
- freq CZ_2014.pdf
- frekvence CR VFR, IFR
- (243.59 KiB) Staženo 110 x
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
Lark píše:Tady máš frekvence z mého scaneru Uniden UBC30XLT. Je to exportované z bcTool v1.4r2. V tom *.CSV jsou komplet všechna pásma a skupiny (do jiného formátu to nejde) a možná by se daly přímo importovat do tvého scaneru. Jsou tam i rozhlasové stanice VKV, radioamatéři 145MHz i 430MHz, PMR, modelářský 27, 35 i 40MHz, CB i nějaké služby. Samostatné kupiny jdou exportovat jen v HTML tak tam máš Civilní, Dopravní a Vojenská.
Díky,ale importovat to asi nepude,nejsem doma ale myslim že k počítači připojit nejde
Lark píše:To víš, že mám.
Díky , ale chybička ....psal jsi UBC 30 XLT , ale návod je na 3500...
Podívej se na to, prosím...
hipa píše:Díky,ale importovat to asi nepude,nejsem doma ale myslim že k počítači připojit nejde
Tak to jsem se upsal a omlouvám se. Jestli jde ten UBC30XLT připojit k počítači nevím. Ta 3500 připojit jde, ale musíš mít orig.kabel, protože má atipický konektor a musíš mít nainstalovaný ten program "bcTool". Je to pro sériový port COM a koukal jsem, že už je verze 2.0r28 i pro W7, takže se bude asi připojovat přes převodník COM/USB. Já to provozuju na starém PC s WinXP, kde ještě COM porty mám a už bych to ani jinak nedělal, protože programovat to z klávesnice scaneru je šílenost. V tom programu si krásně vytvoříš strukturu pásem a skupiny, nasypeš to do scaneru a pak už jen přepínáš pásma a skáčeš po kanálech. Na ten bcTool ti můžu poslat odkaz.
Lark:
Já mám bohužel tu UBC30XLT.....ta Tvoje , to je o něčem jiném...a manuál asi na tu mou nemáš, nebo nevíš o někom???
Díky Honza
Já mám bohužel tu UBC30XLT.....ta Tvoje , to je o něčem jiném...a manuál asi na tu mou nemáš, nebo nevíš o někom???
Nezkoušel jsi hledat na stránkách ELIXu? http://www.elix.cz/
případně jim zkusit napsat.
případně jim zkusit napsat.
2952 píše:Já mám bohužel tu UBC30XLT... ...a manuál asi na tu mou nemáš, nebo nevíš o někom???
Zkus se přes SZ zeptat ZIIPa, který psal ve starším tématu v roce 2010 viz tento odkaz, že má český návod k UBC30XLT v elektronické podobě. Jestli to od té doby ještě bude mít tak by ti ho mohl poslat.